Dövüş Kulübü‘Ndeki Subliminal Mesaj Ve 25. Kare Teknigi.
-
k bakma andreim ama nası film izlion lan:D
filmi tek basıma izlemiştim ben dikkatlice izlediydim sonunda hassiktir o ne lan bi cük gördüm sanki oldum geri aldım ciddi ciddi cük görmüşüm amacını tam çözememiştim ama arastırdıkdan sonra sey die okumustum tyler la yönetmen iddaya giriolar sen cükünü göstermezsin mewzusu gibi bi sey yönetmen filmin bi saniyesine cükünü montajlıo tüm dünya adamın cükünü görüo iddayı yönetmen kazanıo falan fila n işte ama aslı var mı bilmiom:W
-
serwo bunu yazdı:
-----------------------------Saniyeden sonra kare gelir ve bir saniye 24 karedir. Her 24 kare ise bir ekran büyüklüğündeki kareyi oluşturur.
Her 327.5 satırda bir de "control-track" denilen aralık vardır.
İşte bu aralıktaki görüntüler kesilip, aralarına başka görüntüler atılarak 25. kare oluşturulur
ve bu son kare olan 25inci kare anlıktır.
Yani görüntü saniyede 1/24 olacakken, bu 1/25'e çıkar.
Kareler 25 olunca bir anda bir görüntü gelir ve anında kaybolur.
Genellikle görünmez, daha doğrusu görülür ama bilinçaltında kalır.
25. karenin temel mantığı da mesajı bilinç-altına göndermek olduğu için,
artık dünya sinema sanayisinde bu tekniği kullanmayan yok gibidir.
Neyse uzatmadan, görmüyoruz ama nasıl etklleniyoruza gelince ,
Normalde direk resmi kareyi gördüğümüz zaman bu kadar etkili olmuyor.
kişi, bilinçli bir tercih ile gördüklerini veya duyduklarını ya reddediyor ya da kabul ediyor. baştan önüne seçenek olarak getirilmiş oluyor.
Fakat bu, öyle bir şey ki insan onu görmüyor, duymuyor ve hissedemiyor,yani bizlerin algı frekanslarımızın tamamen altında veya üstünde yer alıyor.
Böyle bir şeyi kabul yahut reddetme gibi bir olanağımız var mı? Elbette hayır.
İşte 25. karenin ve subliminal reklamların temel mantığı budur!Hedefteki kitlenin bilinçli tercih hakkını gasp ederek, onları gizlice zehirlemek!
daha geniş bilgi için 25. kare diye aratırsanız bulursunuz..
(ek bilgi.. tarrağı görünce canımız ki çekicek diyen arkadaş için :D herşeyi bize diye algılamamak lazım.. bu filmi erkeklerden daha çok kızların beğenip cult film sayıp sevdikleri aşikardır.
yani burda subliminal mesaj olayında genelde kızları SEKS içeriğiyle programlamak amaçlıdır.. erkeği etkilemek için seks yazması yetio zaten :D:D:
yani tarrak bizi etkilemese bile izleyen kız cinsinin içten içe seks dürtüsünü azdırması amacıdır.. en nihayetinde önüne gelenle çakış, ahlaki değerleri sıfırla modu, geniş, rahat ve yeni dünya düzenli
bi toplum yaratılmaya çalışılıo.. Ki zaten belki yaratıldılar ve çokdan da büyüdüler kimbilir ? )
-----------------------------
Arkadaş çok iyi açıklamış Asıl gayeleri new world order subliminal mesajlarla kendi kurallarını benimsetiyolar -
bı belgesel kanalında 25. kare ile ilgili kısa bişey izledım fılımin ıcıne bazı karelerde işte mısr ya da cips gibi film esnasında tüketilebilecek şeyler yazıyolar fılm araya girdiğinde izleyiciler gidip onlardan alıyolar bunun doğrulugunu arastrdılar beynın bunu nasıl algıladıgını bilinç altına yer etmesını falan ilginçdi :W
-
serwo bunu yazdı:
Saniyeden sonra kare gelir ve bir saniye 24 karedir. Her 24 kare ise bir ekran büyüklüğündeki kareyi oluşturur.
Her 327.5 satırda bir de "control-track" denilen aralık vardır.
İşte bu aralıktaki görüntüler kesilip, aralarına başka görüntüler atılarak 25. kare oluşturulur
ve bu son kare olan 25inci kare anlıktır.
Yani görüntü saniyede 1/24 olacakken, bu 1/25'e çıkar.
Kareler 25 olunca bir anda bir görüntü gelir ve anında kaybolur.
Genellikle görünmez, daha doğrusu görülür ama bilinçaltında kalır.
25. karenin temel mantığı da mesajı bilinç-altına göndermek olduğu için,
artık dünya sinema sanayisinde bu tekniği kullanmayan yok gibidir.
Neyse uzatmadan, görmüyoruz ama nasıl etklleniyoruza gelince ,
Normalde direk resmi kareyi gördüğümüz zaman bu kadar etkili olmuyor.
kişi, bilinçli bir tercih ile gördüklerini veya duyduklarını ya reddediyor ya da kabul ediyor. baştan önüne seçenek olarak getirilmiş oluyor.
Fakat bu, öyle bir şey ki insan onu görmüyor, duymuyor ve hissedemiyor,yani bizlerin algı frekanslarımızın tamamen altında veya üstünde yer alıyor.
Böyle bir şeyi kabul yahut reddetme gibi bir olanağımız var mı? Elbette hayır.
İşte 25. karenin ve subliminal reklamların temel mantığı budur!Hedefteki kitlenin bilinçli tercih hakkını gasp ederek, onları gizlice zehirlemek!
daha geniş bilgi için 25. kare diye aratırsanız bulursunuz..
(ek bilgi.. tarrağı görünce canımız ki çekicek diyen arkadaş için :D herşeyi bize diye algılamamak lazım.. bu filmi erkeklerden daha çok kızların beğenip cult film sayıp sevdikleri aşikardır.
yani burda subliminal mesaj olayında genelde kızları SEKS içeriğiyle programlamak amaçlıdır.. erkeği etkilemek için seks yazması yetio zaten :D:D:
yani tarrak bizi etkilemese bile izleyen kız cinsinin içten içe seks dürtüsünü azdırması amacıdır.. en nihayetinde önüne gelenle çakış, ahlaki değerleri sıfırla modu, geniş, rahat ve yeni dünya düzenli
bi toplum yaratılmaya çalışılıo.. Ki zaten belki yaratıldılar ve çokdan da büyüdüler kimbilir ? )
-----------------------------o canınız yarak mı çekecek diyen arkadşa benim.
6. seneye girdim.psikolojik savaş, psikoloji, beden dili, beyin yıkama teknikleri, gizli teşkilatlar vs.. konusunda bulduğum kitapları okuyorum.İlgileniyorum seviyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=dh5aXWRJY7w&feature=related
Burada admalar bi rkaç kez yapmış.ORda yapmalarının sebebi seyirciye tyler durden yada yarak çektirelim diye değil.şu filmi bi yılda 80-10 kez izlerim.Manyağıyım.Allaha şükür 4 senede hiç bi dğeişiklik olmadı.Hala yumuşaklardan tiksiniyorum.
Bu adamların ordaki espirisi, tyler durden bunu sinemadakilere yapıyordu.Oraya gönderme yapmışlar.25. kare tekniği yasak bir tekniktir.Yani sinemalarda falan , özellikle amerikada öyle elin kolunu sallayarak yapabileceğin birşey değil.
KAldı ki, bilinç altı mesajı böyle yarak koyalım adamın canı yarak çeksin şeklinde olmaz.Güzel bir örneği şurda var;
http://tr-tr.facebook.com/video/video.php?v=1856512259347
--
Mesela amerikan rüyası, filmler sayesinde milletimizin beynine işlenmiştir.Uzaylı filimleri, orduları, komedileri ... uzaylı araştırmaların ülkemizde yapılacağına inanmak güçtür.FAkat amerika yapmış desek herker tabi canım der.
nerden biliyoruz ? belki ypamdı ? Amerikaya gitmedik bile belki ?
- adamlar soğuk savaşta her türlü istihbarat tekniğini geliştirdiler.İçlerinde propaganda var.Psikolojik savaş ve beyin yıkama.Lsd falan çokça kullanıldı.Fakat 25. karede yarak çıktı diye canıız yarak istemez.Kızlar yarak istemez.Bu iş o kadar kolay değil.yıllardır efsaneler anlatılıyor.Fakat bir insanı yönlendirmek o kadar kolay değildir.
------------
sosyo-kültürel durumu, bilinç altı, zekası vs.. işin içine girer.Eğer böyle birşey 30 yıllık hayat boyunca saniyenin 25'te bir lik kısmıyla kalkıp bilinç altımız değişecekse sıçtık.
1 sene = 31 556 926 .30 sene => 946 707 779 sanye.Bide 25 ile çarpın . İşte o bilmem kaç milyarda bir tanelik görüntü geri kalanını dğeiştiremez.
Fakat veletlikten beri izlediğimzi çizgli filmler, genç amerikan dizileri, diziler değiştirir .. bilmem anlatabildim mi ?
İşin özü (okumaya üşenenlere ) : Burda öyle bir teknik kullanılmış, amacıda tyler durden'ın sinemada insanlara yaptığına gönderme yapmak.Fakat merak etmeyin bilinç altına mesaj o kadar basit birşey değil.Canınız ne tyler durden nede yarak çekecektir.
-
subliminal değil lan bu direk apaçık vermişler odunu..şeyi mesajı.
-
TheWorm bunu yazdı:
subliminal değil lan bu direk apaçık vermişler odunu..şeyi mesajı.
-----------------------------amk :D 3 mesaj boşuna yazmışım, tek cümleyle ne demek istediğimi anlattın
-
konuyu hortluyorum ne sübliminali lan :D bi ara tyler sinema işi mi ne yapıyodu ya hani millete anlık gösteriyodu böyle sahneleri ordaki olay işte filmin sonuna yapmışlar