Dövüş Sanatları Yardım
-
Gene wıng tsun cular toplanmış buraya :D. Tavsiyem muay thai dir. Kıck box olacaksa full contact haricine gitme. Aikido zaman kaybıdır kesinlikle gitme. Judo fiziksel gelişim açısından ve çeviklik açısından çok güzeldir judo müsabakası yapmak kadar keyifli birşey yoktur :). Judo sana çok fazla şey kazandırsada sokakta dövüşmek amaçlı spor yapacağım diyorsan muay thai diyorum. Wıng tsun a da paran bolsa gidebilirsin :). Sokak dövüşü için yeterli bir seviyeye ulaşmak için birşeyler çalışmak istiyorsan listem şöyledir.
1_Mma
2_jui jutsu(judo teknikleri genel olarak öğretilir içinde)
3_muay thai,klasik box olabilir.
Wıng tsun(Türkiye de biriyle dövüşürken bluetooth kulaklığından arkadaşıyla sohbet edebileceği iddasında olan hocaların öğrettiği spordur. Bu söylediğim sana inandırıcı geliyorsa git çalış kung funu :).)
3 ay çalışacaksan hiç başlama derim ,3 ayda ısınma hareketlerini bile öğrenemezsin :D.
-
TeuefeL bunu yazdı:
-----------------------------
gfb_soldier bunu yazdı:
muay thai yap.en iyisi.
diz ve dirsek kullanabilirsin.tekmelerde çoşturur sonra koşarak uzaklaşırsın.
resim örnektir.

muay thai ve aikido arasında kaldım aikidoyu daha iyi açıklayacak varmı
İyice oturması için 2-3 seneni vermen lazım aikidoya.Boşver uğraşma hiç onunla.Yeni başlayan biriyse taekwondoya yazıl.Çoğunlukla tekmeler üzerine kurulu olması korkutmasın seni,önyargılı da davranma müthiş bir spordur.Uzunca bir şeyler yazardım ama şu an istifra etmek üzereyim,geceyi hastahanede geçirme ihtimalim de var.Yarına sağ çıkarsak ve unutmazsam pm atarım yazıyı. -
sivasta wing chun varmıdır acaba ip man 1 ve 2 den sonra bu sanatı ögenmeyi çok isterim ama zor görünüyor hemde sivasta yoktur büyük ihtimalle
-
http://www.wingtsunturkey.com/index.php?page=179
cifci wt'nin bi shingi varmıs orda buradan iletişime geçebilirsin.
Tabi biz önermiyoruz:D
-
mywts bunu yazdı:
http://www.wingtsunturkey.com/index.php?page=179
cifci wt'nin bi shingi varmıs orda buradan iletişime geçebilirsin.
Tabi biz önermiyoruz:D
eheheh sifu erdal -
ne kararsızım ya:d muay thai son kararım
-
tebrik eder başarılı olmanı dilerim gerçekten çok iyi seçim.
-
Ben kickbox'a yazıldım. Daha 1 aylığım. Yürüyüşleri yeni bitirdik ama sürekli tekrar ediyoruz.
Spor sabır isteyen birşey olduğunu anladım.
Hangi sporla uğraşırsan uğraş sabırlı olman gerektiğini sakın unutma.
Muay thai ögrenmek istiyorum diyorsun. Unutmaki 3-4 ayda ögrenebileceğin bir spor dalı değil.
1 ay gidip sıkıldım dersen hiç başlama yüzmeye falan git daha iyi.
Devam ettiricem dersen bence iyi bir seçim.
-
TeuefeL bunu yazdı:
ne kararsızım ya:d muay thai son kararım
-----------------------------İyi seçim bol bol dirsek çalış, vücudun en sert kemiği dirsek bunu kullanmasını bilmek lazım :D. Bi de tavsiye 3 ay çalışıp gaza gelme fazla yazık olar :) branşında 3 4 yılı görmeden öyle kendine çok güvenmemek lazım.
-
wing tsun :D , bunu öğrenmeyi bi ara çok istedim ama denizlide malesef herhangibir kursu veya öğretenini bulamadım o yüzden araştırma yapmıştım,
ipman filmlerinde de göreceğin üzere wing tsun aslında rakibin gücünü kullanarak onun dengesini bozup etkisiz hale getirici(öldürücü demek istemedim) hareketi yapma tekniğidir, öğrenmesi kolaydır, basit teknikleri ve duruşları vardır kendini geliştirmen sadece pratik yapmana bağlıdır ve wing tsunu çinliler dövüş sanatı değil savaş sanatı olarak yorumlarlar (bu yüzden sadece çinlilere öğretilirdi) karar senin :)
muay thai nin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum yorum yapanlar 3 ayda öğrenilecek birşey değil diyorlar ama şunuda unutma yaz tatili için diyorsun ve bir sokak kavgasında kimse teknik hareket yapmaz, senide teknik hareket yapıcak diye beklemez 3-5 kişiye karşı bir anda yalnız kaldığında kullanabileceğin birşey istiyorsan wing tsun derim ama yok geliştiricem profesyonel dövüşçü olucam gibi bi düşüncen varsa farklı birşeyler yapman en doğrusu...