Dreamspark Üyeleri Azure Ücretsiz!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı
    ontedi bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı

Bende ec2' nun ücretsiz versiyonunu kurmuştum da 10 dolar kesmisti, sebebini bilmiyorum.

Öte yandan free makinası pek iyi değil ama iş görür, bir de adamlar sunucu çalıştığı saat kadar ücret istiyorlar.

Hem ücretsiz hem de çalışma süresi kadar para alıyor olmasını anlamadım.

Bir de sanki ilk olarak kart bilgisi girmek gerekiyordu. Oradan para çekiyor mu?

Ücretsiz versiyonunda para almıyor ama kart bilgilerini istiyor. Kartı doğrulamak için de 1 dolar çekiyordu sanırım.

Ücretsiz versiyonda verdiği özellikler pek iyi değil, ücretli versiyona geçmek istersen de saatlik çalışıyor.

Ben ücretsiz versiyonda iken, 3. ayında mı ne 10 dolar çekildi diye mail geldi ama ben baya bi kurcalamıştım, ondan olabilir.

Peki hocam, panel vs.. detaylandırabilir misin?

Konfigrasyon nedir? Uzak masaüstü felan mı veriyor? Trafik vs.. nedir?

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

karışık olması kötü olduğu anlamına gelmez :) ben azure u beğeniyorum ama ücreti pahalı.. Daha önce bir kaç projede kullandum azure u.. karışık gelse de değil o kadar :) 

amazon aws ye kredi kartı bilgilerimi verdim ama sanal kart oluşturup verdim ve benden ücret çekmediler.. şimdi isteseler de çekemezler.. her zaman bu tarz şeylerde sanal kart kullanırım..

şuana kadar aws de bir problem görmedim.. @ontedi, mesajımda yazdım uzak bağlantıya izin veriyor diye.. Özellikler başlangıç işleri yapmak için yeterli, sisteminiz daha çok kaynağa ihtiyaç duyarsa o zaman yükseltirsiniz, ama o kadar yoğun kullanım gerektirmeyen bir iş için çok kaynak harcamak mantıklı değil.. Benim izlediğim yol da bu şekilde.. Şimdilik bu şekilde başlangıç yapıyorum, sistem kaynakları yetmediğinde ise hesabı yükselteceğim.. Hem bu sayede performans olayını da ölçmüş olacağım.. Amazon aws nin verdiği genişliği koskoca microsoft veremiyor ki dreamspark da bir sürü şey dağıtan microsoft un azure da bu kadar kısıtlamış olmasına anlam veremedim

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.