Dslr Yada SLR Fotoğraf Makinesi Alıcam Bir Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Merhabalar..

Son Günlerde Gelen Pis Bir Heves Sonucu Ve İleride de Lazım Olucağını Düşündüğüm İçin Böle Bir İstek duydum Lakin Daha Önce Ne Böle Fotoğraf Makinesi Kullandım Nede Bilgim Var..Dijital Fotoğraf Makinesi Kullandım Hep Şimdi Bu Tiplerle Uğraşmak İstiyorum.

Sizlerden Ricam Malum Daha Amatörüz Bana Fiyatı 200 e Kadar Olan Fazlada Tuzlu Olmayıp Şekli Güzel Olan Bir Cihaz Önermeniz (=

Saygılar.

Not: Bazı Arkadaşlar Sorabilir Makinede Aradığın Özelliğe Göre Fiyat Değişir Diye Makinede Aradığım Tek Özellik Megapixeli Ve  Çözünürlüğü (= 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek

Dslr mi Slr mi arıyorsun ?

200 liraya dslr buluncağını sanmıyorum. çözünürlük ve megapikselin dslr de pek önemli oldugunu sanmıyorum. Geçen sene devamdan kaldıgımdan 2 senedir fotoğraf teknikleri dersini alıyorum slr veya dslr makinelerde bakman gereken şeyler diyafram ve enstantane (örtücü) değerleri diğerleri ise nasıl fotograflar istiyorsan dar açılı veya geniş acılı objektifler , tele objektifler, zoom objktfler veya filtreler filan diye uzuyo gidiyor yanlıs bilmiyorsam.

he slr diyorsan bi tane zenit aldı arkadaş 90 lira gibi bi rakama eski bi fotograf makinesi. Güzel fotoğraflar çekiyoruz.
    manuel focus özelligi var en sevdigim kısmı :D net alan derinliği az olan fotolara bayılıyorum. Yine diyafram ve enstantane manuel. Dslrlerden daha bi zevkli geliyor. Çektigimiz fotoyu göremiyoruz filan eskisi gibi tab ettirip alıyoruz :)

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

kesınlıkle canon 3000v

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Frank bunu yazdı:
    -----------------------------

Dslr mi Slr mi arıyorsun ?

200 liraya dslr buluncağını sanmıyorum. çözünürlük ve megapikselin dslr de pek önemli oldugunu sanmıyorum. Geçen sene devamdan kaldıgımdan 2 senedir fotoğraf teknikleri dersini alıyorum slr veya dslr makinelerde bakman gereken şeyler diyafram ve enstantane (örtücü) değerleri diğerleri ise nasıl fotograflar istiyorsan dar açılı veya geniş acılı objektifler , tele objektifler, zoom objktfler veya filtreler filan diye uzuyo gidiyor yanlıs bilmiyorsam.

he slr diyorsan bi tane zenit aldı arkadaş 90 lira gibi bi rakama eski bi fotograf makinesi. Güzel fotoğraflar çekiyoruz.
    manuel focus özelligi var en sevdigim kısmı :D net alan derinliği az olan fotolara bayılıyorum. Yine diyafram ve enstantane manuel. Dslrlerden daha bi zevkli geliyor. Çektigimiz fotoyu göremiyoruz filan eskisi gibi tab ettirip alıyoruz :)

Bilgilerinden Ötürü Ve Verdiğin Bilgilerden Ötürü Teşekkür Ederim (=

Ama Dediğim Gibi Daha Önce Böle Bİr Makinem Yada Kullanmışlığım Olmadığı İçin Verdiğin Bilgileri Kısmen Anlamadım : D Bildiklerim Bunalra Lens Ve ya Objektiflerin Felan Alınıp Takıldığı Yani Cihazı Aldıktan Sorada Alabiliyosun.

Senen Tek Ricam Şimdiden Başlıcayıp Kendimi Geliştirmek İçin Önerdiğin Makineler.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Clostridium bunu yazdı:

kesınlıkle canon 3000v

az aç bilgiyi hocam : D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

enes bunu yazdı:

Clostridium bunu yazdı:

kesınlıkle canon 3000v

az aç bilgiyi hocam : D

önerebiliceğim en baba makınadır benım ıcın kardeşim analog  ama. yani dslar kesın olmasın dıyorsan bunu öneririm.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Ben Bişi Olsun Yada Olmasın Demiyorum Hocam (= Tek Dediğim İşte Bu tiplerde Makine Aradığım (= 

Size Dediğim Tek Şey Pixeli Ve Çözünürlüğü İyi Olması Daha Soralardan Lens Felan Takarım : |

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek
    enes bunu yazdı:

Ben Bişi Olsun Yada Olmasın Demiyorum Hocam (= Tek Dediğim İşte Bu tiplerde Makine Aradığım (= 

Size Dediğim Tek Şey Pixeli Ve Çözünürlüğü İyi Olması Daha Soralardan Lens Felan Takarım : |

Kanka bana gönder yarısını boşver fotoyu öğrenciye yardım etmiş ol :F

!!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Mr_Dark bunu yazdı:
    enes bunu yazdı:

Kanka bana gönder yarısını boşver fotoyu öğrenciye yardım etmiş ol :F

Amk Fukara Sümüğü Gibisin Olum :W Her Para Mevzusunda Varsın : D Sen Okuma Gel Çalış aq. :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

enes bunu yazdı:

herşeyden önce renklerın akıcılığı önemlidir ama gzx'ede bence bı danış derim onunda fotolar fena kardeşim .d

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek

Dslr 'yi pas geciyorum o zaman.

bizdeki zenit 12 xp. Başlangıc için bence güzel makina. Tabi 2. el alacagından biraz dikkat etmen lazım. baya eski olduklarından bazı yerleri bozuk olabiliyor. Tamir içinde aslı astarını gecebiliyor. Ama temiz olursa fiyatı da çok uygun oluyor.

Nikon f50 bulabilirsen temiz çok iyi olur.

Clostridium hocamın dedigi gibi canon eos 3000v de güzel makine bulabilirsen. Ama benim tercihim F50den yana

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
Toplam Hit: 3418 Toplam Mesaj: 29