Dslr Yada SLR Fotoğraf Makinesi Alıcam Bir Yardım
-
Frank bunu yazdı:
-----------------------------
Dslr 'yi pas geciyorum o zaman.
bizdeki zenit 12 xp. Başlangıc için bence güzel makina. Tabi 2. el alacagından biraz dikkat etmen lazım. baya eski olduklarından bazı yerleri bozuk olabiliyor. Tamir içinde aslı astarını gecebiliyor. Ama temiz olursa fiyatı da çok uygun oluyor.
Nikon f50 bulabilirsen temiz çok iyi olur.
Clostridium hocamın dedigi gibi canon eos 3000v de güzel makine bulabilirsen. Ama benim tercihim F50den yana
-----------------------------Anladım Hocam Peki Bu Önerdiklerini Nerelerden Bulurum İnternet Yada Adres Felan Ve Fiyatları Ne Olur?
-
200 liraya dslr bulman zor klasik makina bulabilir misin onu da bilmiyorum doğrusu... Ama fotoğrafı öğrenmek istiyorsan fotoğraf nedir ne değildir bir kursa git öncelikle...
Klasik makina al desem (slr) 2. el olacak... bu da risk tabi ki 200tl bütçe ayırdığına görepek paran da yok... diğer taraftan film ve banyo baskı maliyetleri de dersen süreç sana daha da pahlıya gelebilir...
Biraz bütçeyi artırp daha iyi bir makinaya da yönelebilirsin eğer şansın yaver giderse bence DSLRa yönel...
Klasik makinalar artık çok üst düzey ustalar tarafından kullanılıyor..Yani fotoğrafla ilişkini bir rayına oturt ucuz yollu.. Sonrası ya bırakırsın heves deyip ya da devam edersin
-
nikon f50yi maximum 200-250 arası bulursun diye tahmin ediyorum. Daha ucuz da olabilir.
canonun fiyatından emin değilim ama aşağı yukarı aynı olsa gerek.
Nerden alabilecegin konusunda internet dışında fikrim yok büyük şehirlerde ikamet eden arkadaşlar yardımcı olabilirler sanırım.
Olmadı önümüzdeki hafta çarşamba veya perşembe foto hocasına sorabilirim.
-
ltcelik bunu yazdı:
200 liraya dslr bulman zor
klasik makina bulabilir misin onu da bilmiyorum doğrusu...
Ama fotoğrafı öğrenmek istiyorsan fotoğraf nedir ne değildir bir kursa git öncelikle...Klasik makina al desem (slr) 2. el olacak... bu da risk tabi ki 200tl bütçe ayırdığına görepek paran da yok... diğer taraftan film ve banyo baskı maliyetleri de dersen süreç sana daha da pahlıya gelebilir...
Biraz bütçeyi artırp daha iyi bir makinaya da yönelebilirsin eğer şansın yaver giderse bence DSLRa yönel...
Klasik makinalar artık çok üst düzey ustalar tarafından kullanılıyor..Yani fotoğrafla ilişkini bir rayına oturt ucuz yollu.. Sonrası ya bırakırsın heves deyip ya da devam edersin
-----------------------------Peki DSLR de Başlangıç Seviyesi Bir Cihaz Bana kaça Patlar?
Frank
İstanbulda Oturuyorum Hocam zaten (: İnternetten Dediğin Modele Bir Bakarım
-
kuzenim anlatmıştı slr lerde bir fotoğraf çekim ömrü varmış o nedenle 2.el sakat bir durum dikkat et derim.
-
madrew bunu yazdı:
kuzenim anlatmıştı slr lerde bir fotoğraf çekim ömrü varmış o nedenle 2.el sakat bir durum dikkat et derim.
-----------------------------2.el cihaz almam zaten hocam
-
sana zenıt 122 makınamı satıyım tas gıbı cekıyo hıc bı sorunu yok 1ool lıra :|
-
mosquit0 bunu yazdı:
-----------------------------çok taş duruyor hacı yaw : D
-
enes bunu yazdı:
mosquit0 bunu yazdı:
-----------------------------çok taş duruyor hacı yaw : D
-----------------------------ölumune ceker ama zenıti fotografa baslayan herkes mutlaka kulanmısdr :D
-
Sıfır alcaksan mecbur dslr alcan onuda en az 1500-2000 arası gözden cıkarman lazım.
2. elde dikkat edersen problem cıkmaz. ki dslr alsan bile 2. el öneririm. gerçekten çok pahalılar.
o ömür meseleside ; dahili pozometreleri 15 sene kadar dayanıyor sonra değiştrmek gerekiyor. Bide içindeki aynasına bakıcaksın temizmi. vizörden baktıgında görüntü netmi değilmi. bez perdelilerde filan bezine bakmak lazım böyle bikaç ayrıntı işte.
Mesela gecen sene bi arkadas canon 350d aldı 2. el af 55-200mm ve 18-55mm lens, çantası hafıza kartı filan 900 lira gibi bi rakama geldi. Yeterli bütçem oldugnda bende bu makineden almayı planlıyorum. 2. el temiz sadece makine 500e filan alınır diye tahmin ediyorum.
Demek istedigim slr de fiyatlar uygun. Dslr iyi bi makine 2. elde olsa baya pahalı oluyor. Eğer 1000 liraya çıkıyorsa bütçen o zaman sıfıra yakın 2. el temiz makine bak ama o fiyat aralıgında yine temiz bi f50 araştır derim.