Dublex Ev İçin Kombi Kontrol Ünitesi Fikir Teatisi-Kombi Konusunda Uzman Arkadaşlar
-
Prometheus bunu yazdı
çok ilgisi yok ama şöyle birşey sorayım ben de ; camlar boydan boya, ne deniyordu bilemiyorum. haliyle çok soğuk geliyor dışarıdan. bunu kesmenin ne gibi yolları var?
Hocam boydan boya olan model fransız balkon. Aslında ısıcam olarak satılan neredeyse tüm yeni nesil pencere kapı vs. bunlardaki camların arası vakumlu olması gerekir. iki camın arasındaki hava monekülleri alınarak vakumlu bir ortam yaratılır, ısı iletimi nerdeyse durdurulur. Bu da isminde de anlaşılacağı üzere ısıcam olur, ve soğuk sıcak kayıp yaşanmaz. Canım ülkemde herşey maliyet odaklı olduğu için maalesef ucuza yönelinir, uzun vade de ısıdan edeceğin zarar tartışmaya kapalıdır. Soğuk için olması gerekeni yani ısıcam konusunda profesyonel destek almanı tavsiye ederim, ha yok ben kendim ev projesi tadında birşey yapacağım dersen.. Merakımdan şeffaf pvc masa örtüsünden, pencereden ölçüsünden daha geniş keserek çıta ile tabiri caiz ise bir pencere daha yaparak içeriden dıy tadında montaj ile direk olarak soğugu kesmiştim, hatta bir şey farkettim ki odanın içine gram ses gelmediği için uyuma odasına çevirmiş ve ölüm sessizliği beni değişik ruh hallerine sokmuştu.
Uzun vadede kullanım kolaylığı sağlamıyor, evin için dev bir tablo düşün. Yaza doğru kaldırmak istersin diğer sezon belki de alıp takmazsın gibi durumlar oluyor hali ile.
-
bu ısıcam olayını bilmiyordum hiç. camlar çift cam ama dokununca soğuk içerdeki cam. demek arada hava var o zaman. bi katman koyarsam ışığı da kapatırım veya azaltırım. o da pratik değil maalesef. neyse parayı bulunca ısıcam ile değiştireyim bari napim. şimdilik doğalgaz faturasına devam o zaman.
-
bir tane kablosuz oda termostatı tüm dertlerini çözer.
general home marka en ucuz kablosuz olanı al geç. bağlarsın da kendin
-
amele_2 bunu yazdı
bir tane kablosuz oda termostatı tüm dertlerini çözer.
general home marka en ucuz kablosuz olanı al geç. bağlarsın da kendin
Alt katta ve üst katta kablolu termostat var hocam, onlar da katlardaki kollektörü açıp kapatıyor. Kombiye müdahaleleri bulunmuyor.
İki ayrı oda termostatının alıcıları paralel bağlansa olur mu acaba?
-
Petek tesisatı haricinde resirkulasyon hattı varsa.. tabi bu sıcak musluk suyuyla ilgilidir. Odalar istenen sıcaklığa gelince petekler vanayı kısıyorsa kombi yansa bile düşüneceğiniz kadar tüketim yapmaz. Ya da termostat dereceleriniz hatalı veya evde sıcaklık kaybınız var