Düğünlerde Etrafta Dolaşan Takım Elbiseli-Gelinlikli Veletler.
-
Evet,düğünlerimizin orkestra,havai fişek,gelin arabası ve lütfen çocuklarınızı pistten çekinizden sonra defult olarak büyük bir sorunsal yaratan bir olgudur bu veletler.Daha yürümeyi yeni ögrenmiş üstünde takım elbise yada gelinlik olan bu çocuklar etrada futursuzca koşarken zaten ulan nerden geldim ben buraya hani çok yakın akrabam olmasa işim yoktur serzenişleri içersindeyken gözünüze takılır.Kendisinden büyük topuzlar ile etrafa dolasırken aslında yolda görseniz yanagı sıkıp sevip oksıyacagınız bu çocuklara celme takıp yere yapıslamarını seyretmenin bitmenz tükenmez hissiyati kaplar içinizi.Amma velakin olmaz yapamazsınız içinzi el vermez acırsınız.
O sırada bu çocukların takiben 100-150 kg'lik anneleri pistte yara yırta oynayarak üstlerine giydikleri dar elbisler içinde yaglarını sallandırırken.Siz önünüze koyulan meşrubatı içip saate bakarsnız.Ancak zaman geçmez.Feodal morukların uzun sacınıza pis pis bakısları altında,omuzunuzda bir elin oldgunu anlarsınız.Yeni ergenlige girmiş hala/teyze/amca oglu çatallaşmıs sesiyle hadi oturmayamı geldik hadi oynayalım diye çekiştiriken,aslında içinizde fırtınalar kopar ordan kaçmak istersiniz fakat,olmaz,işte oynamıyım der gibi hafif tebesumle geçiştirisiniz.Zaman ilerler sigara ihtiyacı belirir,aslında içtiginizi cümle alem bilir fakat ayıp sayıldıgı için içilmez.Mecmuren arka kuytu karanlık bir köşede dügün kızlarını kesimek için konuçlanmış biraz önce gelen akrabanın ve arkadaşlarının yanına gidilir ve sigara içilir ayıp olmasın diye ikram edilen sidik gibi sıcak birada içildikten sonra.Gurup birden celallenir hadi herkes oynamaya halaya diyerek kolunuzdan bacagınızdan çekiştirerek sizi piste götürür.Sesiznizde çıkmaz,çünkü duyulmaz.Neyse zoraki halay alayına katılınır.Hem milleti izliyip nasıl oynadıklarına bakıp hemde onlara ayak uydurmaya calısıp hemde aradan sıvışmaya çalısmanın verdigi tedirginlige takım elibiseli gelinlikli veletler de ortak olur.Zaten oyamayı bilmiyonuz birde bacagınıza dolasırlar.Hani bir tekmelik işleri var ama etrafa gülücükler sacıp egleniyormus numarası altında onlarda bu sahte sevincin kaymagını yiyerek bacagınıza kusarlar.İlk önce farkedilmez.Sonra bir sogukluk hissdiler ardından acı gercek ile karsılasılır.
Bu yüzden kusmuk kokusu altında artık gecen her dakika zaten istemeden geldigniz dügünü iyice cekilmez hale geitir.O sırada kafanızda sadece bakkaldan iki kilo yumusak şeker alıp içlerine fare zehiri koyup etraf saçmak ardından oturup bir köşede gebermelerini izlemek geçer.Olmaz olamaz içinizde ki çoçuk velet sevgisine lanet okursunuz daha sonra dügün biter cekip gidersiniz.Sevdiginiz pantolonunuz bok olmustur artık.
-
biraz saçmalamışsın her düğünü kendi gördüğün gibi yada herkesi kendi düşündüğün gibi sanma bence.
-
Genel dememişim zaten yada genel olarak böyle diyede bir ifadem yok.Ancak dügün geçmişim küçükken zorla görürüldügüm yıllara dayanır.Bu sayade bir mukayese yaparsam evet dügünlere antipatimi bu veletler saglamıstır.Bunlar sayesinde dügün yapmıyacam
-
Sende o küçük veletlerden biri değilmiydin? :B
-
Anlaşılan unutamayacağın bir düğün anısı yaşamışsın. İlginç bi izlenim olmuş. O etrafta koşuşturan veletlere, onların yaşlarında iken bile uyuz olurdum. 5-6-7-8 yaşlarındaki kızlar kendilerinden daha küçük bir kız ile birlikte dans etmeye başlarlar, ardından bi sıpa gelir onları itikler, ellerinde balonla kuşuştururlar vs vs vs...
Ama yinede düğünler güzeldir, benim düğünümde organizasyonu sana yaptıracam :)
-
Veledler diye itam ettiğin ve bir zamanlar seninde onların yaşadıklarını yaşadığın cennet küçükler,senin kafanda olan dehlizlerin hiç birini taşımıyorlar en keyif aldıkları şeyi yapmaktan ötesini yapmıyorlar.Şahsım adına tüm çocuklara farklı bi sempatim var ve hepsini ellerinden ayaklarından öperim buna sokakta gördüğüm eli yüzü çamur içinde çocuklarda dahil.Negatif bakış açısı eseri bu saçma cümlelerini tastip etmiyor ve kimsenin okumaması öneriyorum.
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Ama yinede düğünler güzeldir, benim düğünümde organizasyonu sana yaptıracam :)
-----------------------------Sen nikah tarihi ver ..organizasyonu geçtim araya kaynayan veletlere ben kefilim :D ;)
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Ama yinede düğünler güzeldir, benim düğünümde organizasyonu sana yaptıracam :)
-----------------------------Feribotta ki yengemizi buldun anlaşılan, ilk ve tek aşkındı :)
-
ZaL bunu yazdı:
-----------------------------Veledler diye itam ettiğin...
-----------------------------Hepimiz veletiz :\
KOnuyu o yöne çekmesen iyiydi ..çünkü velet tabiri o.çocğu nun eş anlamlası deil bi kere ..Senden alıntı yaptığım kısımdaki saptaman saçmalık gibi geldi ..zira kişiler sevdikleri yaramaz küçük yaştaki insanlara ki o küçük yaştaki insan yeğende olabilir ve ona da velet diebilir.
Ayrca harbiden lanet olsun senin içindeki bu çocuk sevgisine :))
-
ZaL bunu yazdı:
-----------------------------Veledler diye itam ettiğin ve bir zamanlar seninde onların yaşadıklarını yaşadığın cennet küçükler,senin kafanda olan dehlizlerin hiç birini taşımıyorlar en keyif aldıkları şeyi yapmaktan ötesini yapmıyorlar.Şahsım adına tüm çocuklara farklı bi sempatim var ve hepsini ellerinden ayaklarından öperim buna sokakta gördüğüm eli yüzü çamur içinde çocuklarda dahil.Negatif bakış açısı eseri bu saçma cümlelerini tastip etmiyor ve kimsenin okumaması öneriyorum.
-----------------------------Zal enteresan adamsın hemde çok:) Çocukları sevmiyorum diyen kim.Yada onların yaptıgı her şeyi kendilerinin bilinçli yaptıgını söyleyen.Dikkat edersen orada annelerinden bahsetmişim.Yani bazı insalar çoluguna çocuguna sahip çıkmıyor bu durumda kim sahip çıkıcak başkası mı.Sorumluluk sahibi olmayan insanlar öyle kedi enigi gibi ortalıga saldıkları çocukları ile her organizyonun içine ederler.Burda suçlu veletler degil analarıdır.Hani biraz gülelim söyle eglenceli olsun diye içine biraz benzetme serpiştirdigim seylerinde ciddi alınması ve böyle degerlendirilmem ilginç.
emirreis sen dügün yap söz organizasyondan gelin arabası süslemesine kadar her seyi ben idara edicem.Herkes dügünden mutlu mesut ayrılıcak :)
-
dugunleri hic sevmem hele bazen sacma salak oynayan insanlar oluyor uyuz oluyorm...
cenaze evleri daha makbul geciyor...
en azından sessizlik var...