Dükkan Sahibi Olanlar !
-
dukkan ev vs tasınmaz mulklerde satılma durumunda 15 gun içerisinde tasınmaz mulkten seve seve cıkmak zorunda.
Mulkler kanunlarını arastır genede.
Dukkan senın ustune ıse babanın ustune ,eşinin üstüne fılan yaparsın olmadı :D
her ısın bır kolaylıgı var eger avukat bunu bılmıyorsa eskı avukatın ,yeni avukatın fark yapmaz gıtsın atsın o diplomayı
izaleyi şuu ortaklık olayında olmakta bu olayda ortaklık yok sanırım olsa bıle malı el degıstırın tanıdıgınız arasında izalei şuu anlaşmazlıklarda olur.
Diirekt el değiştirin sonrada dükkan satıldı boşaltılmasını ıstıyor mal sahıbı dıye uyarılr,ihbarname,ihtarname ne ise gönderilir.
Hakimin olayına fılan kalmaz yenı sahıbı kendısı ıs yerı kuracktır var mı böyle saçmalık arkadaş ya
-
Cevabın için çok sağolasın kimene hocam.
1-> İzale-i şuu davasından emin misin hocam? Adam mal sahibi gibi otururken, malı almasın bir de ? :O Satış önceliği diye birşey duymuştum ama bu davayı hiç bilmiyorum...
2-> Bu satıştan nasıl kurtulabilirler ? örneğin uzak bir akrabaya satsak: akraba olduğumuzu kanıtlar vs. Peki akraba olmayan bir dosta fln satsak ? Bundan nasıl kurtarabilir davayı onu kestiremiyoruz işte...
3-> Lazım diyerek çıkartırsak, 2 yıl boyunca kiraya veremiyoruz sanırım.
4-> Son avukata güveniyoruz sonuçta akrabamızın 10 yıllık avukatı.
:( ne zor bir durumdur ya. Psikolojiyi bozan şarkılar arıyordu az önce bir arkadaş bu forumda...
Ne gerek var şarkılara, 1 tane dükkanın, Allah'sız bir kiracın olsun yeter. Zaten psikolojiyi bozmaya başlıyorsun ozaman.
Sana da çok teşekkür ederim hipokondriyak1 hocam.İşte, mahkemedeki hakimin insiyatifi, bazen yeni mal sahibi ile eski kiracı - anlaşsın diyebiliyorlarmış.
Tabi yeni mal sahibi kendi işimi kuracağım derse o ayrı. Fakat her durumda, yeni iş kuracağız dersek 2 yıl içinde de kiraya verememe gibi garip bir durum var.
-
hazır ilgili konu varken bende bir soru sorayım acaba içinde kiracı olan evi ipotek edip bankadan kredi alabilirmiyiz yapabilirsek prosedürü nedir
-
akrabana yada güvendiğin kişiye satışı yap satış bedelini banka aracılığı ile ödesin
hakim yeni mal sahibine kiracı ile anlaş demez öyle şeymi olur. izale şuyu davasının diğer ismi ortaklığın giderilmesidir siz ortak değilsinizki
kiraya veremezsiniz ama bulunduğunuz yeri bilmediğimden ayrıntılı açıklama yapamıyorum aslında onunda bir yolu var ortaklık gibi yada büyük şehirde yaşıyorsan
adam gelip seni takip edcek değildir
diğer bir hususta aranızdaki kontratta yıllık artışı neye göre yapıyorsunuz. bunu şunun için soruyorum eğer kira bedeli düşükse kira tespiti davası açarsınız en azından yüksek kira alırsınız kira yüksek diyede çıkan kiracı olmuştur.
bazı arkadaşlar elinde tahliye kararı varsa git polise demişler polisin işi değil icra dairesinin işidir
dead_march ın sorusuna ise cevabım evin içinde kiracının olup olmadığı önemli değildir kredi veren kurum evine bakar değerini tespit eder uygun görürse tapuda ipotek tesis eder yani düzenler -
neden çıkarmak istiyorsunuz onu anlamadım.
adam ne iş yapıyor, o dükkan onun için okadar mı önemli? sonuçta sizin avukatınıza para yediriyor. öyle 3-5 le kandıramaz herhalde.
-
hocam kıralarsın oyle sey mı olur mal benım malım dukkan benım dukkanım ıs kurarım baktım olmuyor devredersın yada baskasına kıralarsın yok oyle kıralayamazsın fılan tam olarak emlak kanunlarını bılmıyorum ama kanunlara ıyı bak.
Ha derse kanunlar böyle böyle kurarsınız basıt usul bı dukkan batırırsınız 2 ayda :D zor bırsey degıl yanı .
Kanunlar boyle yapıyorsa sende kanunlara boyle yapıcaksın
-
Adamı bıktırın. Gün aşırı telefon, ziyaret, mektup vs. "Yeter amk alın dükkanınızı başınıza çalın" diyecek duruma getirin.
-
kendi mülkünden bile atamıyon :)
almanyadan çocuğum gelecek de :)
ortada bir sözleşme yoksa ağa sen kiralık yazılarını as başkasına kirala ve kira sözleşmesi yap sonra polise deki bu adam burda işgalci asıl kiracı bu
böyle bir ibnelik olabilir aklıma gelen bu
-

dayak cennetten cıkmadır
-
byeren bunu yazdı:
-----------------------------
Ya sev ya terk et de
-----------------------------
bu nedir yaa kopardılar amk benii :):):):):)