folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dün Bugün Yarınlarmız

Dün Bugün Yarınlarmız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hoobastank
    hoobastank's avatar
    Erkek
    ciddiye almadım hatta yazıcıdan döküm alıp hela da kıçımı sildim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hoobastank bunu yazdı:
    -----------------------------
    ciddiye almadım hatta yazıcıdan döküm alıp hela da kıçımı sildim

arkadaşım tuvalet kağıdı diye birşey çıktı boşuna ziyan etme.Olabilir bunca sen öğrenmemiş olabilirsin git bi markete deki 'tuvalet kağıdı'gösterir.Sakın kıçımı silcem falan deme.Hele hele olurda yazıcı kağıdı ile siliyordum hiç deme.

Sen yetişememişsin galba teknolojiye yeni çıktı kıça yapışmayanları falan bin tane türü var. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Erkek

Düz mantık lı bi kaç bebe yine bi yerde anlasıp gelmisler belli..

Yazı sacma..sacma oldugu kadar gereksiz ve önyargılı

DefacToRx adama zeka seviyeni belli ediyosun demişin..hemen açıklıyım durumu.. Şimdi o  adamın zeka seviyesini anlıcak kapasite yok ya sende .. oda sana yardımcı olmak istemiş..ama haklısınız sizin gibilere iyilik yaramaz..

Dedim gibi..Düz mantık Ve önyargı..nereye kadar bu kafayla gencler :) aklınızı basınıza alın.. 

BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

edit:

Tuğrulbaba yokmu islamda nisa suresi 3. ayet.

------------------

Kuran sadece nisa suresi 3. ayetten ibaret olmadığı gibi, islamda sadece kuranda yazılı ahkamdan ibaret değildir.

Ayrıca aynı ayette tek ile yetinmenin daha faziletli olduğundan bahsedilir. 

Kuranda örtünün der, nasıl örtüneceğinizi demez. Bunu peygamber gösterir.

Kuranda namaz kılın der, nasıl kılınacağını demez. Bunu da peygamber gösterir.

Diyeceğim islamı iyi anlayabilmek için kuran-fıkıh-sünnet gibi birbirini tamamlayan şeylerden yola çıkmalı. 

Kuranda 4e kadar serbest der. Peygamberr bu konuda da açıklık getirmiştir. Eğer kendine güveniyorsan, eşit davranabileceksen, maddi gücün yerindeyse alabilirsin

amma tek almakta fayda vardır demiştir. Nitekim islam toplumlarında %80-90 tek eşlilik kavramı üzerinde yoğunlaşmıştır.

İslam adalete yer verir. Adalet mülkün temelidir. Evlilik konusunda da yukarıda satır arasında geçen bir noktayı önemle vurgulamak istiyorum.

Eşler arasında adil davranabileceksen eğer diye bir şart koşulmuştur. 

Bu durumu avam olarak ciddiye almazsan mahşer gününde bundan hesaba çekileceğini haber veriyor. 

İslamda cahil olmak cahil kalmak sözkonusu olamaz. Okuyacaksın, anlamazsan soracaksın. 

Topluma hurafeler sokuşturarak islam şöyle islam böyle gibi telkinlerle bizi dinimizden soğutmaya çalışanlara tepki göstermezseniz 

yarın ne olacağımız belli olmaz. 

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

tuğrulbaba

öncelikle örtünme durumda örtünün der.Baş örtüsünü vurgulamaz diye bir yazı vardı

mysitede hata var vericem linki.

Diğer bir konu eşit davranmak konusu.Şimdi hocam öncelikle şunu bi aradan çıkartalım sizi dinsiz yapmak benim işime gelmez.Yada sizi başka dine yönlendirmekte bana fayda sağlamaz.Fakat siz kalkıp dini çıkarları için kullanan insanlardan bu yönde birşeyler duyup daha sonra bunu uygulamaya koyarsanız orada dur derim size.

Öncelikle adalet konusuna şurdan bir yenileme yapıyorum.Pekala 4 erkeği bir kadın alabilir mi?Cevabını sanıyorum sende biliyorsun.diğer bir durum size deidm ki hiç bir şart altında hangi durumlarda 4 kadın alınır demiyorum.4 kadın serbesttir diyorum.Bana eşit davrandığın iki insan göstere bilir misin?İmkansızdır.Yani böyle birşeye beni inandıramazsın 

----------

Diğer bir konuda kardeşim madem islam dini eşit, adil bir din o zaman şu durumu bana açıklayın.Türban kamuya sokulmaya çalışıyor inanç diye, inanç özgürlüğü diye.Şöyle bir durum çıkıyor ortaya o zaman her inanca sahip olankamuya sokacak mı?Ben silahsız dolaşmanın günah olduğuna inanıyorum.He bu örnek çok mu saçma geldi?

Pekala şöyle diyelim muharrem ayında aleviler 15 gün boyunca cinsel olarak ilişkiye girmez, sakal kesmez.Günahtır.Şimdi sakalla kamu alanına girebilecekler mi?Hayır neden?Özgürlük yokmu bu ülkede?bu yasağı yine sizin o müslüman geçinen iktidarınız boza bilir.Tabi gerçekten müslümanlarsa düşünürler.Yok ama olmuyor söyleyeyim.

İkinci durum herkez ibadethanenin ibadet edilen yer olduğunu bilir.Bilmeyen önce tdk'dan baksın.Şimdi aleviler diyor ki cem evleri bizim ibadethanemiz yani biz orda ibadet yapıyoruz.Peki iktidara birşey demiyorum müslüman olması gerekn diyanet işleri nedir bu duruma?Hayır kardeşim orası mistik bir yerdir.Peki daha öncedededim nefret ettiğim saçma bir söz varya bune perhiz bune lahana turşusu.

aynı mantığa gelmiyor mu?Müslümanların güvencesi olacak olan diyanet işleri daha diğer dinlere eşitlik sunamıyor, özgürlük sunamıyor.İbadethane olup olmadığına karar veriyor.Peki dediğiniz inanç özgürlüğü bu mudur?Tabi ki hayır.

Peki ortaya çıkacak durumları bir inceliyelim

1-İnanç özgürlüğü sadece palavradır.
    2-Dİyanet işleri diğerlerinin ianncına karışabilir, ibadethanenin neresi olduğuna karar verebilir.
    3-Sen türbanı devlette tanıyıp diğer dinleri tanımazsan burda ne adalet kalır ne eşitlik bu devletin islamlaştırıldığının göstergesidir.O halde demokrasi, laiklik, özgürlük gibi kavramlardan söz etmek mümkün değildir
    4-Bu kavramları değiştirmeye çalışıyorlarsa bu acilen önlem alınmasını gerektirir.Peki kimden?Onların adamlarının olduğu anayasa mahkemesinden mi?

Diğer yandan bu ülkeye şeriat yani kuran hükümleri ile yönetilen rejim şekli getirilse özgürlük olacak mı?Ben sakalsız dolaşacak mıyım?En basitinden benim bayan akrabalarıma başının açılması izni verilecek mi?Bu daha basitleri.

Peki bunlar kuranda günah olarak geçiyor peki adalet dediğin bu mudur? Bu ülkenin rejimi şeriat olsa bu şekilde mi adaleti özgürlüğü sağlayacaksınız?

--------------

Gördüğünüz gibi hiç bir şart altında dinin insanları özgürleştirdiğine iananmam.Benim düşünceme göre din insanları bağlar.Düşüncelerini yozlaştırır.Fakat dinsiz bir insan kötülükle büyütülürse bu sefer tamamen kötü olur bu yüzden din gerekli.Savaş sırasında işe yarar.Dahası insan birşeylere inanma ihtiyacı ister.Güzel bir dine inanmassa aç insan gibi ne bulursa saldırır.

Dediğim gibi sizi dinden soğutmam, başka dine yönlendirmem falan bana hiç birşey kazanmayacak.Gördüğünüz gibi bazı gerçekleri saklamaya çalışmak, bu gerçekleri gösterdiğimde yok dinden soğutuyorsun, yanlış biliyorsun diye suçlamalar yada dediğim 4 eşlilik vardır lafını alıp şu şart altında vardır ona dikkat diyerek konuyu dağıtmak sadece benim daha da yüklenmeme sebep olur.

Ben insanların nerden geldiğini kuran dan baktım diyor ki adem ve havva.Daha sonra dedim 3.5 milyar insan 2 kişiden gelmiş mutlaka aile içi birşeyler vardır.Araştırdım bizde Türk geleneklerinde bu çok kötü birşeydir.Tahmin ediyorum dinde de günahtır.PEki dinde günah değilse burda bir sorun var bu din zaten bana uymuyor.Eğer günahsa kuran kendi içinde çelişiyor.Yok Allah'ın büyüklüğü olur öyle diyorsanız işte gördüğünüz gibi din insanların düşüncelerini kısıtlıyor.Bir olay oluyor aslan allah dedi hemen abartıyorlar.KArdeşim tamam güzel biraz üstünde çalış belki konuşabilecek...

Son olarak şunu söylüyorum bir yaratıcının olduğuna inanıyorum.Mutlaka vardır diyorum.İŞte bu yaratıcı bizim kafamızın karışmasını istemez.Bu yönden şu söz tamamen açıklıyor benim inanmam gereken dini şu anda dünyada varsa "Bir dinin tabiî olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması
    lazımdır."

Beni sevmeyenler, gıcık olanlar, içinden küfür edenler olacaktır.Tek bir cümle söylüyorum.Eğer bana adam gibi açıklamanız varsa buyrun onun dışında mesajlarınız benim muhattabım olmayacaktır ve açıklama yapmadan saçmalık demeniz yanlızca sizin açıklama yapamadığınız için köşeye sıkışan kedi gibi saldırmanıza neden olur.İşte böyle insanlarla bilgi alışverişi olmaz, tartışma olmaz kavga olur.Böyle adamlar cevap yazmasın. 

Şimdi gerçek anlamda oturup konuyu bilgi alış verişi şeklinde küfürsüz ve hakaretsiz tartışabilecek, açıklamasınıda yapabilecek insanlar varsa otururum bu konu 100. sayfasına gelene kadar bile tartışırım.Suçlama karşısında saldırı kolaydır savunmak zordur.Biraz uzun oldu ama açıklamak istediklerime değindim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

çok doğru bir yazı katılıyorum..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

sırası geldikçe gördüğüm soruları cevaplayım madem.

İlk gözüme çarpan:

sakalsız dolaşabilecekmiyim?

Sakal farz değil sünnettir. İster koyar ister koymazsın. Ayrıca sakal bırakabilmek için evliysen hanımdan izin alman gerekir.

1 Kadın 4 erkek alabiirmi?

1 erkek 4 kadın alabilir. İzin vardır ama adil olmak şartıyla. Buda çok zor olduğu için tek almak faziletlidir diye açıklama getirilmiş.

Velevki 1 erkek 4 kadın aldı. Doğacak çocukların kimden olduğu bellidir. Miras veraset gibi durumlardan ötürü sorun yok.

Lakin 1 kadın 4 erkek alırsa hangi erkekten hamile kaldığı belli değildir. En basit sakınca budur. Liste uzatılabilir.

Adem havva meselesi:

Hz. Havva her gebeliğinde 2 çocuk doğurdu. biri kız biri erkek. Aynı batında doğurduklarının birbiri ile evlenmesi yasak idi.

Yanlış hatırlamıyorsam hz. Yahya şeriatine kadar hala ile yeğen, teyze ile yeğen, dayı ile yeğen gibi ensest kabul ettiğimiz evlilik caizdi. 

Sonra Yahya peygamber şeriatiyle birlikte tamamen yasak edildi. 

Yani dediğin şey türk toplumuyla alakası olmayan bir şey. Ayrıca yukarıda sözünü ettiğim ensest evlilik hadisesi bugün yahudi şeriatinde 

halen caizdir.

Şimdi her gönderilen peygamber yeni bir dinle gelmemiştir. Önce bu yanlışı ayıklayalım kafamızdan. Kimi peygamberler kendinden önce gelenin şeriatını

uyguladı. Bir nevi "din nasihatle kaimdir" sözü uyarınca kendinden öncekinin öğretilerini perçinledi.

Yahudilik 3000-3500 yıllık geçmişi olan bir din. O zamanın şartlarına uygun bir şeriat. 

Hristiyanlık 2000, aynı yahudilikte olduğu gibi oda kendi zamanına uygun.

İslam ise baştan noktayı koyuyor tüm çağlara hitap eden bir din olduğunu.

Zaten peygamberimizin farklı olduğu tek nokta şeriatı değil. Kendi nübüvvetide farklı ve üstündür.

Nitekim tüm peygamberler insanlara yollandı, belirli kavimlere önder oldular,  sadece peygamberimiz tüm alemlere, tüm insanlara önder olarak yollandı.  

Cemevlerinin ibadet hane meselesi:

İslamda ibadethane diye bir kavram yokki cemevi ibadethane olsun? "Yeryüzünün mescit olduğu" bir dinde ibadethane gibi bir kelime mana eksikliğinden 

başka hiçbir öneme haiz değildir. 

Ama anladığımız dilden cami, mescit gibi  yapıları kerteriz alıp yürürsek, cemevini yine ibadet hane olarak kabul edemeyiz.

Cami bütün müslümanlara açıktır. Cemevi alevilere. Bu durumda cemevlerini ikilik yarattığı için ibadethane olarak kabul etmek aykırılığa onay vermektir.  

Şimdi senin takıldığın bazı hurafeler var anladığım kadarıyla bunlardan rahatsız olduğunu söylüyorsun. Haklısın.

Aslan kükrer "allah dedi koşun lan" olur, deve eğilir "namaz kılıyo kamera getirin" olur. Bu tip şeylerle soğuturlar insanları. 

Neymiş gece tırnak kesilmezmiş, bilmem kaç perşembe gece çamaşır yıkarsan zengin olurmuşsun 

(allah ilmi isteyene malı istediğime veririm diyor bunu unutuyorlar)  gibi bir dolu hurafe. Yutturmaca.

Bizim sıklıkla tekrar ettiğimiz bir laf vardır ingiliz oyunu diye. 

Hindistanda bir ingiliz kurban bayramında ineği çeke çeke götürür. Diğer ingiliz gelir hinduları velveleye kaldırır. Yetişin tanrımızı kesiyorlar diye.

Müslümanlarla hindular o kurban bayramında resmen savaşırlar. O iki ingiliz ortalarda yoktur her nedense. 

İngiliz oyunu budur işte. Dine nifak sokarlar, hurafe sokarlar, aldatırlar kandırırlar. Diyeceğim bazı güruhların işine geldiği gibi yorumladığı şeyleri

din diye yutturmasının neticeleridir bugünkü tartışmalar.

Son tavsiye: Eğer cidden inanmasan bile anlayarak birtakım sonuçlar çıkartmak istersen fıkıh, ilmihal, tefsir, hadis kitaplarını oku. 

Seneler önce kahkahalarla okuduğum peygamberler tarihi diye bir kitabı bugün gözyaşlarıyla okuduğumu belirteyim. 

Bugün okumasan bile yarın okuduğunda farkı farkedebilirsin. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    sağolasın hoca güzel yazmışsın.Sorum olduğu zaman sorarım.Cevapların aydınlatıcı ve hakaret içermiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Yahu neden hakaret edeyim :)

Sen sordun ben bildiğim kadar cevapladım. 

Osmanlı zamanında adamın biri kalkmış Allah yoktur şudur budur. Birde insanları soğutuyor kışkırtıyor. 

Tüm suçlarının bedeli idam.

Yalnız alıp götürüp kesmiyorlar.

Adamı alıp şeyhülislamın alimlerin karşısına oturtuyorlar. 

Herifçioğlu konuşuyor diğerleri dinliyor. Başlıyorlar mülakata. Münazaraya. Sonunda adamın tüm tezleri çürütülüyor. Sonunda deniyor ki gel islam ol.

Olmaz deyince ceza uygulanıyor.

Yani demem şu.

İslamda hayat vardır. İnanmayanı keselim ya inanırsın ya ölürsün mantığı gerçek islamla örtüşmez. 

Bugün iranda hırsızı asıyorlar. Yanlış. Doğru uygulama o adamın ihtiyacı varmı yokmu araştırmak. Sonrasında en aşırı olarak kolunu kesersin.

Şeriat budur. Ama illa kol kesilecek diye bir dayatma yok. Diyeti vardır öder kurtulursun. Yani islam hayattır.

Recm cezası lanse edildiği gibi değildir. Koskoca peygamber  recme gönderilen kadının ardından "hiç kaçmaya yeltendimi" diye sorduktan sonra "evet" 

cevabını alınca "keşke bıraksaydınız" dermi? Demiş işte. Demekki esas pişmanlık.

Recm cezasının bilinmeyen tartışılmayan bir yönünü bu noktada açıklayım.

Recm olan kişi cezaya sebebiyet veren günahından hesaba çekilmez.(yanlış biliyorsam düzeltin) Yani ebedi ceza yerine dünyevi ceza yeterlidir. 

İslamde esas ceza değildir. Esas ta değil kıstasta değil. İslamda tövbe en önemli faktördür. Ruhban sınıfını reddeder. Allah ile kul arasına girilmeyeceğini savunur.

"seni ben bile kurtaramam ey Fatıma" diyen peygamberdir. Yani aracı yoktur. (türbelere bez bağlama hadisesi baz alındı)

Şimdi çıkıp meydana diyoruz ki kahrolsun şeriat!

Şeri hükümlerden bazılarını uygulasak vatan cennet olur cennet.

İstanbullu neyden muzdarip? Kapkaçtan hırsızlıktan. 

Kapkaç yapanı 1 yakaladın, tekdir edecesin.

2 Yakaladın kolunu keseceksin. Bak böyle 10 kişinin kolunu kes bir daha kapkaç oluyor mu?

Adam öldüreni öldüreceksin.

Yani şeri cezaları uygulayınca toplumdan asalakları parazitleri çürükleri ayıklamış oluyorsun aslında. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazrail
    kazrail's avatar
    Erkek
    Zokoro bunu yazdı:

Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim.
    Buna mukâbil az bir müddet sonra kendimi toparlar gibi oldum.
    Cemalinde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı...
    Üstümü başımı toparladım, kendimden emin bir sesle
    'Akşam-i şerifleriniz hayrolsun' dedim..'

Yıl: 1977

'Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ve hislendim..
    Ne yapacağıma karar veremedim. heyecandan ayaklarım titredi.
    Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim. kendimden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim..'
    Yıl: 1987 

'Karşıma aniden çıkınca fevkalâde şaşırdım ve duygulandım.. .
    Nitekim ne yapacağıma hüküm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi.
    Amma ve lâkin kısa bir süre sonra kendime gelir gibi oldum.
    Nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendimden emin bir sesle 'Hayırlı akşamlar' dedim..'

Yıl: 1997

'Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ve duygulandım...
    Fena halde kal geldi yani.. Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim... Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle
    'selam' dedim..'

Yıl: 2007

'Abi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yani ve duygu durumum kabardı...
    Oğlum bu is bizi kasar dedim, fena göçeriz dedim, enjoy durumları yani...
    Ama concon muyum ki ben, baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin... 'Hav ar yu yavrum?''

Yıl: 2017...

'Karşıma aniden çıkınca korktum. Kapkara çarşafın içinde kara bir hayalet gibiydi.
    Ulan ne halt ettik de 2007de bu yobazlara oy verdik. O gün bugündür gitmediler başımızdan. Şimdi şu karşıma çıkan dünya güzeli midir yoksa kaknemin teki midir gelde anla.
    Bi daha bunlara oy verirsem diyecem ama oy verme falan da kalmadı ki. Kadılar konseyi midir nedir bişey çıktı. Başında da Fetullah Hoca. Dedikleri kanun oluyor. Tüüüh namaz vakti geçiyor.
    Ulan karıya daldık yiycez şimdi dayağı islam devriyesinden. Geçen Cuma namazında ağzımda sakız unutmuşum, daha onun morlukları geçmedi.........''

Güzel sen yazmaya devam et anlamı sahsen saçma ama üslüp iyi çok filim izlemissiin....:)

Ey üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş ve sâkitâne Nurun sözünü dinleyen ve bir nazar-ı hafî-i gaybî ile bizi temâşâ eden Said’ler, Hamza’lar, Ömer’ler, Osman’lar, Tâhir’ler, Yûsuf’lar, Ahmed’ler ve sâireler! Sizlere hitap ediyorum. Başlarınızı kaldırınız, ‘Sadakte’ deyiniz. Ve böyle demek sizlere borç olsun! (...)
Toplam Hit: 3033 Toplam Mesaj: 35