Dünya Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

O değilde kafama takılan çok ciddi bir soru var, 

Yaratan, Yaratıcı güç İnanmak Mekanizmasının ardına neden kendini saklamak gereği duydu.?

İnanç mekanizmasına Sonsuz güç ve kudrete sahip bir Varlık, Neden ihtiyaç duyma gereği hissetti.?

Şimdi bu bir ihtiyaç değildir, Kuraldır diyenler çıkacak. Tamam öylede olsa sorum değişmez. Bu kuralı neden kurdu o zaman.?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o3ah
    o3ah's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı

Yaratan, Yaratıcı güç İnanmak Mekanizmasının ardına neden kendini saklamak gereği duydu.?

İnanç mekanizmasına Sonsuz güç ve kudrete sahip bir Varlık, Neden ihtiyaç duyma gereği hissetti.?

Şimdi bu bir ihtiyaç değildir, Kuraldır diyenler çıkacak. Tamam öylede olsa sorum değişmez. Bu kuralı neden kurdu o zaman.?

bizim düşünme kapasitemiz bunu görmeye yetmiyor ne yazıkki. ama şu durumda ibadet 2. planda olmalı. isteyen ibadetini istediği şekilde istediği zaman yapsın tabi birşey demiyorum ama. ben diyorum ki önce refah seviyesine ulaşalım. herşeyimizle buna odaklanalım. belki inanmak zorundayız. ama şu durumda bu işin ayrıntısına giremeyiz. çünkü bu sistem (şeytan) bunu da kullanıyor. dini kullanıyor. o kadar pislik sıçratmış ki üstümüze. bu pislik artık gözbebeklerimizi eritip beynimizin içerisine kadar sıçramış.

bazı arkadaşlar sinirle cevap yazıyor. şeytanın olduğu gerçeğini ruhları çırpınarak bağırıyor.onlara acıyorum. onları kurtarmak istiyorum. kabul etmemeleri için ruhlarını hapseden kötülük baskı yapıyor! onları sinirlendiriyor. şeytan kulaklarına bağırıyor. YOK ÖYLE BİRŞEY! YOK ÖYLE BİRŞEY! SAÇMALAMA! SENİN FİKİRLERİN DOĞRU!SİKTİRSİN ORDAN AMK ÇOCUĞU! SAÇMALIK! SAÇMALAMA! SEN GÜÇLÜ OLANSIN!

hatta bu kötülük şu anda bu yazdıklarımızı gördüğünde sinirle kahkaha atıyor. kendi kendine bile kendinin kötülük olduğunu kabul edemiyor. kendi bile sapıtmış durumda. çünkü artık binyıllar geçmiş. kendi kendine yaptıklarına ağlıyor. kendi kendine kahkaha atıyor. kendi kendine Tanrıya küsüyor aynı küçük bir bebek gibi! insanlığa küsüyor!kendinin küsmüş olduğu gerçeğini yalanlıyor!

AMA BU BİZİ İLGİLENDİRMEZ. O TÜM KAHİNATTA YANLIZ. EĞER BAŞARIRSAK O KARANLIĞIN İÇİNDE TEK BAŞINA KALICAK. BELKİ 1000 SENE BELKİ 10 BİN SENE YENİDEN BİRİLERİNİ ELE GEÇİRMEYİ BAŞARANA KADARA HAPSOLUCAK.  

bizin dünyamıza tek tutunduğu şey kandırdığı insanlar. onun gözleri biziz.

yapamiycagini dusunuyorsan hic baslama. ama eger basladiysan sonuna kadar git.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek

dostum sen gerçek misin ya? önce bir yazmayı öğren, kalıplardan kurtul, sonra eleştir sistemi. çok ciddiyim, frmtr'de açtığın konudan devam etsen nasıl olur mesela? hayır bu kadar komik ve hatalı cümleleri bir arada görünce gerçek anlamda fena oluyorum. hayır böyle şeyleri takan bir insanda değilimdir, en iyi ihtimalle dadaistin tekidir derim geçerim, saygı bile duyarımda, yazmasını dahi bilmeyen birinin sistemi eleştirmesi ve araya şeytan, ruh kalıplarını serpiştirmesi trajikomikliğin dik alası.

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    exception bunu yazdı

dostum sen gerçek misin ya? önce bir yazmayı öğren, kalıplardan kurtul, sonra eleştir sistemi. çok ciddiyim, frmtr'de açtığın konudan devam etsen nasıl olur mesela? hayır bu kadar komik ve hatalı cümleleri bir arada görünce gerçek anlamda fena oluyorum. hayır böyle şeyleri takan bir insanda değilimdir, en iyi ihtimalle dadaistin tekidir derim geçerim, saygı bile duyarımda, yazmasını dahi bilmeyen birinin sistemi eleştirmesi ve araya şeytan, ruh kalıplarını serpiştirmesi trajikomikliğin dik alası.

Hacı bazılarının yazılarını okuyorum acaba sorun bende mi diye düşünüyorum. çünki cümleden bir şey anlaman için 1 dakika düşünmen gerekiyor. Adam öyle bir yazıyor ki kafasının içindeyiz sanki

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    o3ah bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

bizim düşünme kapasitemiz bunu görmeye yetmiyor ne yazıkki. ama şu durumda ibadet 2. planda olmalı. isteyen ibadetini istediği şekilde istediği zaman yapsın tabi birşey demiyorum ama. ben diyorum ki önce refah seviyesine ulaşalım. herşeyimizle buna odaklanalım. belki inanmak zorundayız. ama şu durumda bu işin ayrıntısına giremeyiz. çünkü bu sistem (şeytan) bunu da kullanıyor. dini kullanıyor. o kadar pislik sıçratmış ki üstümüze. bu pislik artık gözbebeklerimizi eritip beynimizin içerisine kadar sıçramış.

bazı arkadaşlar sinirle cevap yazıyor. şeytanın olduğu gerçeğini ruhları çırpınarak bağırıyor.onlara acıyorum. onları kurtarmak istiyorum. kabul etmemeleri için ruhlarını hapseden kötülük baskı yapıyor! onları sinirlendiriyor. şeytan kulaklarına bağırıyor. YOK ÖYLE BİRŞEY! YOK ÖYLE BİRŞEY! SAÇMALAMA! SENİN FİKİRLERİN DOĞRU!SİKTİRSİN ORDAN AMK ÇOCUĞU! SAÇMALIK! SAÇMALAMA! SEN GÜÇLÜ OLANSIN!

hatta bu kötülük şu anda bu yazdıklarımızı gördüğünde sinirle kahkaha atıyor. kendi kendine bile kendinin kötülük olduğunu kabul edemiyor. kendi bile sapıtmış durumda. çünkü artık binyıllar geçmiş. kendi kendine yaptıklarına ağlıyor. kendi kendine kahkaha atıyor. kendi kendine Tanrıya küsüyor aynı küçük bir bebek gibi! insanlığa küsüyor!kendinin küsmüş olduğu gerçeğini yalanlıyor!

AMA BU BİZİ İLGİLENDİRMEZ. O TÜM KAHİNATTA YANLIZ. EĞER BAŞARIRSAK O KARANLIĞIN İÇİNDE TEK BAŞINA KALICAK. BELKİ 1000 SENE BELKİ 10 BİN SENE YENİDEN BİRİLERİNİ ELE GEÇİRMEYİ BAŞARANA KADARA HAPSOLUCAK.  

Bu bir senaryo denemesiyse replikler fena değil, yok değilse bir doktora görün hocam.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

o3ah bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Ey! Ay Felek Harâb olmuş, Ziyân olmuş senin için, bizi öyle harâb öyle Ziyân ediyorsun ETME.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı

1 maddeye gerek yok 

savaşların 2 sebebi var

din ve milliyetçilik

"gidelim şurada petrol var feth edelim milletimiz güçlensin dinimiz yayılsın" 

Hocam bence yanlış düşünüyorsun; bunlar görünür sebepler.

Aklı başında bir insan hangi millete ya da dine ait olursa olsun kendi insanlarının ölmesini ya da başka insanları öldürmek istemez. Kaldı ki dinler de "öldürmeyeceksin" diye buyuruyor. Genelde kitleleri biri dürter.

Bu dürtenler de o petrolü işleyip kullanacak para babası aileler olur ya da işleri kesatlaşan silah tüccarları olur.

Savaşlarda da bir milletin kazanıp bir milletin kaybettiğine inanmıyorum. Savaşan iki tarafın insanı da kaybediyor. Savaştan ceplerine para girenler kazanıyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o3ah
    o3ah's avatar
    Erkek
    exception bunu yazdı

eğer yazdıklarımı ciddiye almıyorsan sinirlenme. eğer sinirleniyorsan seni sinirlendiren şeyin senden iyi şeyler istemediğini bil. sinirlenmek,hiddetlenmek gerçekte insanın doğasında olmayan birşeydir. benden nefret etmeni istiyen şey sen kendin değilsin. 

insanın gerçek doğasında nefret yoktur. nefret ederken ve sinirlenirken neden insan kızarır? neden tansiyonu çıkar hiç düşündün mü? normalde sadece kortuğumuzda salgılanması gereken adrenalin birden bire neden salgılanır?

sana tavsiyem sinirlendiğin zaman elini yüzünü yıka sakinleş. 

yapamiycagini dusunuyorsan hic baslama. ama eger basladiysan sonuna kadar git.
Toplam Hit: 3437 Toplam Mesaj: 29