Dünya Üzerinde Çok Bişey Miyiz Yani ?
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
flassy bunu yazdı:
Özelleştirme gelişmiş bir devletin gereğidir.Özelleştirme verimi arttırır özelleştirme tekelciliktin kurtarır piyasayı canlandırır.Özelleştirme istihdam yaratır.Özelleştirme devletin zarar eden kurumlarından kar etmesini sağlar.AMA...doğru yapılırsa.Özelleştirme fikri doğru fakat yapılma biçimi yanlış.Bir çok özelliştirilen kamu teşebbüs yok pahasına gitti elimizden.Doğru bir şekilde yapılmış olsaydı şuan ekonomimiz çok daha canlı olacaktı cari açık bir hayli azalacaktı zarar eden kurumları bir an önce elden çıkarmak pahasına çok çok ucuza sattılar ortaya bu görüntü çıktı.Yazık günah.
-----------------------------Benim zeki yurttadşım çok mutlu oldum seninle aynı havayı soluduğuma. ulan devlet kurumunun yabancıya satılması sana ne fayda getirebilir? iç sermayeyi dışarıya vermekten başka ne halta yarar?
-----------------------------Bak kardeşim.Tekelden telekomdan örnek al bu kurumlar hep zarar eden kurumlardı zamanında.Devletimizde denetleme sıfır olduğu için tabiri caizse çalışanların hepsi yan gelip yatıyordu.Şu an telekomun açıkladığı kar oranına bak.Tekel gibi bir kurum bile zarar ediyordu o kadar çok kişiyi çalıştırıyolardı ki yok yere.Özel sektörde kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar.Dolayısıyla herkes üretmek herkes çalışmak zorunda.Hata şurda çok saçma bir şekilde sattılar,yok pahasına sattılar.Özel sektör ne kadar verimli çalışırsa devlet o kadar sağlam olur.Senden çok daha milliyetçi bir insanım merak etme ak partili falanda değilim.
-
opensource2009 bunu yazdı:
Biz hiçbirşeyiz demek için dünyayı iyi analiz etmek gerekiyor. Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan , BUlgaristan , Romanya gibi ülkeleri incelerseniz tamamen yer altı zenginlikleri ve hafif sanayi ile iş yaptıklarını görürsünüz. Tabii bu ülkelerinde gelişim politikaları var. Çoğu ülke dokuma ürünleri, petro kimya ürünleri ve hammadde satarak elektrikli ürünler, beyaz eşya , ulaşım araçları ve otomobil satın alırlar. Ayrıca savunma sanayi ürünleri satın alırlar.
Biz bu çizginin neresindeyiz buna bakmak gerekiyor. Eksiklerimiz var tabii ki ama bazı Avrupa ülkeleri ve BRİC ülkelerinin gerisindeyiz fakat bunun için adımlar atılıyor. O yüzden zaten gelişmiş değil, gelişmekte olan bir ülkeyiz. Serbest piyasayı iyi anlayıp iyi planlamalar yapmamız gerekiyor. Benim aklıma bireysel olarak yapabileceğimiz şey olarak şu geliyor ki gelişmiş ülkelerin pazarı olmamalıyız. EĞitimli bireyler yetiştirerek batının moda-marka-reklam oyununa gelmemeli ve kendi sanayimizi geliştirmeliyiz. Her anlamda bağımsızlık. Aselsan iyi işler yapıyor, beyaz eşyadan yavaş yavaş daha teknoloji ürünlerede dönmeliyiz. Bunu da bir japon milliyetçiliğiyle halkla birlikte yapmalıyız ve sonrasında kendi şirketlerimiz tarafından ezilmemek için ingiltere gibi işçi partisi gibi bir partiyi başa geçirebiliriz. Ama bu uzun vadede ve eğitilmiş insanlarla olacak birşey.
-----------------------------Harfiyen katılıyorum. Milliyetçilik birde ilke olacak ki onu uygulayacak gençler nerde Kimin var trient telefonu...
gozkopat bunu yazdı:
konuyu acan arkadas'a ;
yazını okurken bı an kendımı burkıno fasoda yasıyor zannettım.Ama senin bir kaç milyon ışık yılı uzakta oldugun kanaatindeyim.
Bizim cografyamız ilk insandan bu yana canlı kalmıstır.Bu yüzden fosil vs. hat saffadadır.Fosil vs. yer altı kaynaklarıyla dogru orantıda oldugu ıcın
petrol bor çinko,civa,dogal gaz,altın vs sayısızca yer altı kaynaklarını sıralaya bılırım.Bunların hepsı var bilgin olsun ama çıkartacak ve işleyecek yetkı yok
oda akp ve ondan oncekı zıhyınetlerın özelleştırme cabaları ve ab abd canak yalayıcılıgındandır.
Ayrıca tarımın Allahı yapılır bu topraklarda sadece Cukurova yüz ölçümü dünya tarım devleri arasında olan Hollandanın 3/2 sine eşit.
Toprak zenginliğine egeyi karadenizi marmarayı anadoluyu da katarsak dünya ülkeleriyle mukayese etmemiz bile komik olur.
Sanayi yok dogrudur ama 9 senelik akp hükümetindede barajlardan baska bi iş yapılmamıstır.
İşte velhasıl konu boyledır daha yazardım ama konuya hakim olmadıgın ülkenin potansiyelini bilmedigin için biraz bilgilendikten sonra
yazımın devamını kargo ıle gonderırıım.
Milletimin güncelleştirilmiş p..ştlarına yazı yazmaktan nefret ediyorum...
-----------------------------var olduğunun biliyorum bunlaarın. Ancak abartıldığı gibi oyun kurucu yok sanayide şu sırada ekonomide bu sırada komik oluyor.
Bana bulunduğumuz durum bir sünger gibi geliyor. Az sıksan ne var bunun içinde desen büzülüyorsun.
Doğuda terör var protesto var niye 5tl kazanamıyor adam. Ne anlar özgürlükten bağımsızlıktan hiç gördünüzmü grand tuvalet bir protestocu.
bir örnek te bağdat caddesinde ki gençlerin : İstiklal şairinin bilmemeleri (!) {bence mümkün değil, para uğruna verilen cevaplar doğuda bu batıda bu]
Var olduğu söylenen yerde değiliz. Bir istanbulun elden gitmesi demek Türkiyenin gitmesi demek hiç bir şey yapmıyoruz. Yani her şey yok terör ergenokon baş kaldırısın engelleri ama şu da bir gerçek iyi bir muhaefettte yok. Başbakana da katılıyorum.
Bahçelinin ülke yönetme gibi bir derdi yok.
Kemal beyde halkın dinin sömürüyor iş beklerken para veriyor yok askerlik...
Hadi gidek parti kurak desek bu hazıra alışmış millet rahatından vazgeçmicek yani bizden de geçti...
-
o kadar şeyden bahsetmişsin, sonunda bir de akpye atın demişsin. ayıp hocam ya. ayıp ya!
-
flassy bunu yazdı:
Bak kardeşim.Tekelden telekomdan örnek al bu kurumlar hep zarar eden kurumlardı zamanında.Devletimizde denetleme sıfır olduğu için tabiri caizse çalışanların hepsi yan gelip yatıyordu.Şu an telekomun açıkladığı kar oranına bak.Tekel gibi bir kurum bile zarar ediyordu o kadar çok kişiyi çalıştırıyolardı ki yok yere.Özel sektörde kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar.Dolayısıyla herkes üretmek herkes çalışmak zorunda.Hata şurda çok saçma bir şekilde sattılar,yok pahasına sattılar.Özel sektör ne kadar verimli çalışırsa devlet o kadar sağlam olur.Senden çok daha milliyetçi bir insanım merak etme ak partili falanda değilim.
----------------------------telekom özellestirmeden once zarar eden bi sirket degil ozellestirilmeden onceki yıl 3.1 milyar TL kar etmis 2 milyar dolara yakın tek degisen bu para oger telekoma gidiyor artık.