Dünyada Yer Çekimi Olmayan Odalar Nasıl Oluşturuluyor
-
winterstorm bunu yazdı
Bir şekilde oda gibi bir yerde yapıyor bilim adamları bunu. Ben bunun için bir uçağı serbest düşüşe geçirdiklerini sanmıyorum. Yani astronot adayları duvara, tavana falan yapışırdı. Asansörün serbest düşüşe geçmesi gibi.
Serbest düşme değil zaten parabolik uçuş yapıyor uçak.
-
(Zaten denmiş ama)
Discovery channel da izlemiştim uzun zaman önce, çok şaşırdım nasıl oluyoki diye çok merak ettim ama ortada oda cihaz vb hiç birşey yok bi boeing uçağı ile yapılan birşeymiş sadece.
çünkü eğer öyle bir teknolojimiz olsa onu odaya uygulayıp içinde adamlar uçsun su içsin,top oynası diyerekten kullanılmaz idi ve astronotlarda gariplerim yıllarını ve günlerinin büyük bir kısmlarını özkütlesi bilmem kaça sabitlenmiş su çözeltisinde,sırtında ağırlıklar, hayatını oradageçirmezlerdi.
http://www.youtube.com/watch?v=1ieR8hIXUIg
http://www.youtube.com/watch?v=NkXrpbOEWC4
İmla hataları için özür
erebos tarafından 29/Mar/13 23:38 tarihinde düzenlenmiştir -
torpedo_XL bunu yazdıwinterstorm bunu yazdı
Bir şekilde oda gibi bir yerde yapıyor bilim adamları bunu. Ben bunun için bir uçağı serbest düşüşe geçirdiklerini sanmıyorum. Yani astronot adayları duvara, tavana falan yapışırdı. Asansörün serbest düşüşe geçmesi gibi.
Serbest düşme değil zaten parabolik uçuş yapıyor uçak.
asansörde serbest düşüşe geçtiğinde bak bakalım tavana yapışacakmısın
sende asansörle beaber düşersin
yani asansörin içinde yer çekimsiz ortamda gibi gözükürsün
uçak olayına gelirsek
uçak yatayda v hızı ile gidiyor
sonra düşey hızı serbest düşme hızı olacak şekilde ayarlıyor olay bu
bir nevi yatay atış hareketi yapıyor yatay atıştada cisim parabolik bir yol izlediği için( yataydaki hızı t ile düşeydeki t kare ile orantılı olduğu için parabolik)
parabolik hareket diyorlar
ayrıca uçak yukarı çıkarkende aynı parabolün benzerini yapıyorsa bu sefer
olanın 2 katı kuvvet eder :|
-
-
Yok ööle bişii
Sadece serbest düşerken ağırlığnız 0 olur ..( rahmetli patrınum geldi aklıma :( yarın cenazesini kılacaaz )
O da uçakta arkdaşların dediği gibi uçak burun aşağı dalışa geçer bir süre siz uçakla beraber düşmeye başlarsınız
-
ben onu mythbusters'da izlemiştim , harbiden yapıyorlar

-
Teknoloji denmez buna, fazla haya gücü yaptırmış olabilir :)
-
hocam uçak önce yukarı doğru dike yakın bir şekilde sürekli hızlanarak(ivmeli) yükselir böylece uçaktan dolayı sende ivme kazanırsın sonra birden aşağı dalışageçer fakat senin daha yukarı yönde ivmen mevcut yukarı doğru bir süre hızlanmaya devam edersin ama bu seferde yer çekimi seni aşağı doğru çeker yerçekimi ivmesiyle senin yükselme ivmen birbirne eşit duruma gelir böylece yerçekimini hissetmezsin fiziksel açıklaması budur.
-
Tahribat fizik dersinden kalmis..