folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Dünyada Yer Çekimi Olmayan Odalar Nasıl Oluşturuluyor

Dünyada Yer Çekimi Olmayan Odalar Nasıl Oluşturuluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    winterstorm bunu yazdı

Bir şekilde oda gibi bir yerde yapıyor bilim adamları bunu. Ben bunun için bir uçağı serbest düşüşe geçirdiklerini sanmıyorum. Yani astronot adayları duvara, tavana falan yapışırdı. Asansörün serbest düşüşe geçmesi gibi.

Serbest düşme değil zaten parabolik uçuş yapıyor uçak.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

(Zaten denmiş ama)

Discovery channel da izlemiştim  uzun zaman önce, çok şaşırdım nasıl oluyoki diye çok merak ettim ama ortada oda cihaz vb hiç birşey yok bi boeing  uçağı ile yapılan birşeymiş sadece.

çünkü eğer öyle bir teknolojimiz olsa onu odaya uygulayıp içinde adamlar uçsun su içsin,top oynası  diyerekten kullanılmaz idi ve astronotlarda gariplerim  yıllarını ve günlerinin büyük bir kısmlarını  özkütlesi bilmem kaça sabitlenmiş su çözeltisinde,sırtında ağırlıklar, hayatını oradageçirmezlerdi.

http://www.youtube.com/watch?v=1ieR8hIXUIg

http://www.youtube.com/watch?v=NkXrpbOEWC4

İmla hataları için özür

erebos tarafından 29/Mar/13 23:38 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    winterstorm bunu yazdı

Bir şekilde oda gibi bir yerde yapıyor bilim adamları bunu. Ben bunun için bir uçağı serbest düşüşe geçirdiklerini sanmıyorum. Yani astronot adayları duvara, tavana falan yapışırdı. Asansörün serbest düşüşe geçmesi gibi.

Serbest düşme değil zaten parabolik uçuş yapıyor uçak.

asansörde serbest düşüşe geçtiğinde bak bakalım tavana yapışacakmısın

sende asansörle beaber düşersin

yani asansörin içinde yer çekimsiz ortamda gibi gözükürsün

uçak olayına gelirsek

uçak yatayda v hızı ile gidiyor

sonra düşey hızı serbest düşme hızı olacak şekilde ayarlıyor olay bu

bir nevi yatay atış hareketi yapıyor yatay atıştada cisim parabolik bir yol izlediği için( yataydaki hızı t ile düşeydeki t kare ile orantılı olduğu için parabolik)

parabolik hareket diyorlar

ayrıca uçak yukarı çıkarkende aynı parabolün benzerini yapıyorsa bu sefer

olanın 2 katı kuvvet eder :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Yok ööle bişii

Sadece serbest düşerken ağırlığnız 0 olur ..( rahmetli patrınum geldi aklıma :( yarın cenazesini kılacaaz )

O da uçakta arkdaşların dediği gibi uçak burun aşağı dalışa geçer  bir süre siz uçakla beraber düşmeye başlarsınız 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

ben onu mythbusters'da izlemiştim , harbiden yapıyorlar Kahkaha

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sefaozc
    sefaozc's avatar
    Erkek

Teknoloji denmez buna, fazla haya gücü yaptırmış olabilir :)

Hoşgeldin gönlümün sultanı ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nobel
    Nobel's avatar
    Erkek

hocam uçak önce yukarı doğru dike yakın bir şekilde sürekli hızlanarak(ivmeli) yükselir böylece uçaktan dolayı sende ivme kazanırsın sonra birden aşağı dalışageçer fakat senin daha yukarı yönde ivmen mevcut yukarı doğru  bir süre hızlanmaya devam edersin ama bu seferde yer çekimi seni aşağı doğru çeker yerçekimi ivmesiyle senin yükselme ivmen birbirne eşit duruma gelir böylece yerçekimini hissetmezsin fiziksel açıklaması budur.

http://goo.gl/0i2Fv
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Tahribat fizik dersinden kalmis..

http://yigitdemirag.com
Toplam Hit: 8446 Toplam Mesaj: 40