folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Dunyadan Buyuk Gezegende Yasamak

Dunyadan Buyuk Gezegende Yasamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

pekala orada doğan bir çocukta da aynı muhabbet devam edermi, yoksa mutasyon şeklinde değişim gözlenebilirmi?

imza
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek
    ugur0 bunu yazdı

pekala orada doğan bir çocukta da aynı muhabbet devam edermi, yoksa mutasyon şeklinde değişim gözlenebilirmi?

Mutasyon bir iki yilik şey değil milyonlarca sene gereken bir olay.. bebeğin dna si zaten milyonlarca sene mevcut halini almiş..

Yüz binlerce bebek için de birinin kemik yapisi farkli doğsa işte o bebek ve onun soyu o gezegen de var olabilecek.

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Eğer yoğunluğu daha düşük olursa gayatte olabilecek bir yaşam.
    Yeterki yer çekimi ivmesi  10 m/s² olsun.
    Dünyadan 100 kat büyük ama pamuklu şeker kıvamında gezende var, dünyadan 100 kat küçük ama 1000 kat daha ağır yıldızda.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Yalnız ok falan yazdım da konudaki mesajları okurken aklımda şöyle bir soru belirdi.

Şimdi Bir embriyoyu klonladığımızı düşünelim. 3 tane birbirinden farksız erkek embriyo elde edelim. Daha sonra bu embriyolardan ikisini Mars ve konuyu açan arkadaşın dediği gibi Dunyadan Buyuk Gezegende yapılmış kolonilere gönderelim.

Embriyolardan biri de Dünya'da kalsın.

Bu 3 embriyo nun aynı şartlar altında yetiştiğini varsayarsak, kütleçekiminin bu 3 embriyonun zik büyüklüklerine olan etkisi nasıl olur acaba?

Üçü de aynı mı olur?

Yüksek kütleçekimi olan yerde aşağı doğru çekim olduğundan bu gezegendekinin daha mı uzun olur?

Yoksa az kütleçekim gücüne sahip Marsta kemik(kıkırdak) yoğunluğu daha az olacağından dolayı (iss te vakit geçirmiş astronotların kemik boylarının az da olsa uzadığını biliyoruz), daha mı uzun olur?

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Yalnız ok falan yazdım da konudaki mesajları okurken aklımda şöyle bir soru belirdi.

Şimdi Bir embriyoyu klonladığımızı düşünelim. 3 tane birbirinden farksız erkek embriyo elde edelim. Daha sonra bu embriyolardan ikisini Mars ve konuyu açan arkadaşın dediği gibi Dunyadan Buyuk Gezegende yapılmış kolonilere gönderelim.

Bu 3 embriyo nun aynı şartlar altında yetiştiğini varsayarsak, kütleçekiminin bu 3 embriyonun zik büyüklüklerine olan etkisi nasıl olur acaba?

Üçü de aynı mı olur?

Yüksek kütleçekimi olan yerde aşağı doğru çekim olduğundan bu gezegendekinin daha mı uzun olur?

Yoksa az kütleçekim gücüne sahip Marsta kemik(kıkırdak) yoğunluğu daha az olacağından dolayı (iss te vakit geçirmiş astronotların kemik boylarının az da olsa uzadığını biliyoruz), daha mı uzun olur?

direkt aklımdaki imgeyi aktarıyorum hocam. ytd ayrıca bilimsel bir kanıt oluşturmayacağı gibi doğruluğunu da iddia etmiyorum;

zikten önce daşşaklar gelişir. dolayısıyla yerçekimi fazla olan yerde daşşaklar aşağı doğru sarkıp zike giden deriyi de aşağı çekecekleri için normalden daha az gelişmiş malzeme olur bence. daşşak sarkık ve küçük, malzeme gelişmemiş ve kısa olur bence. damarı filan zor yani. memeler için de buna yakın bir görüşü aktarabilirim. ayrıca hamile kalmak daha zor ya da daha kolay olabilir. zannımca rahme daha iyi tutunacağı için hamile kalma oranı artar bence.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek
    Realseyler bunu yazdı
    ugur0 bunu yazdı

Mutasyon bir iki yilik şey değil milyonlarca sene gereken bir olay.. bebeğin dna si zaten milyonlarca sene mevcut halini almiş..

Yüz binlerce bebek için de birinin kemik yapisi farkli doğsa işte o bebek ve onun soyu o gezegen de var olabilecek.

aslında yanlış kelime kullandım mutasyondan kastım, anne birşekilde hayatta kaldı gezegende, hamile ve doğurdu, çocuk fetüsten itibaren o gezegene göre gelişim gösterdi. Dahamı kolay adapte olur sıkıntı yaşarmı onu merak ettim

imza
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek
    ugur0 bunu yazdı
    Realseyler bunu yazdı
    ugur0 bunu yazdı

aslında yanlış kelime kullandım mutasyondan kastım, anne birşekilde hayatta kaldı gezegende, hamile ve doğurdu, çocuk fetüsten itibaren o gezegene göre gelişim gösterdi. Dahamı kolay adapte olur sıkıntı yaşarmı onu merak ettim

Belkide o bebek hic iki ayaginin ustunde durmayacak. Elleri ve ayaklarini kullanarak agirligini dagitarak adaptasyon saglayacak. Iki kolu dogustqn olmayan insanlarin ayaklarini elleri gibi kullanmasi gibi.

Yuzlerce yil sonrada daha farkli ve guclu bir insan formu ortaya cikabilir. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Üçü de aynı mı olur?

bunun şey versiyonu var. İkizler paradoksu. Tek yumurta ikizi (genetik olarak kopya) 2 elemandan birisini dünyadan uzağa götürüyorlar. Diğeri dünyada kalıyor. Birinin ziki daha çabuk yaşlanıyor. Diğerinin ziki daha genç ve dik kalıyor. 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı
    Sun 28.02 g*
    Mercury 0.377 g
    Venus 0.905 g~
    Earth g (midlatitudes)*
    Moon 0.165 7 g (average)
    Mars 0.379 g (midlatitudes)
    Phobos 0.000 581 g
    Deimos 0.000 306 g
    Ceres 0.029 g
    Jupiter 2.528 g (midlatitudes)
    Io 0.183 g
    Europa 0.134 g
    Ganymede 0.146 g
    Callisto 0.126 g
    Saturn 1.065 g (midlatitudes~)
    Titan 0.138 g
    Enceladus 0.012 g
    Uranus 0.886 g (equator)
    Neptune 1.137 g (midlatitudes)
    Triton 0.08 g
    Pluto 0.063 g
    Eris 0.084 g
    67P-CG 0.000 017 g

gezegenlerin kütle çekim ivmeleri

işin gaz devi, kayalık gezegen olayına vs girmeden

neptün,satürn,uranus,venus(bu küçük) kütle çekim ivmelerinin dünyadakine yakın olduğunu görebilirsin 1g üzerinden değerleri

1g = dünyadaki kütle çekim ivmesi = 9.8 m/s2

(ulan bu nasıl bir konu ^^D)

bir de, ben şunu anlamadım. sadece yerçekimi'nin uygun değerde olması yeterli mi, kemik gelişimi ve/veya şekli için? atmosfer,  oksijen, Su, bitkiler(?).

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

netflixte uzaylıların dünyası diye belgesel dizi vardı. 1.bölümü böyle bizimkinden daha yüksek bi yerçekimine sahip bir gezegeni anlatıyordu.

imza
Toplam Hit: 4810 Toplam Mesaj: 32
dunya yer cekimi