Dunyadan Buyuk Gezegende Yasamak
-
pekala orada doğan bir çocukta da aynı muhabbet devam edermi, yoksa mutasyon şeklinde değişim gözlenebilirmi?
-
ugur0 bunu yazdı
pekala orada doğan bir çocukta da aynı muhabbet devam edermi, yoksa mutasyon şeklinde değişim gözlenebilirmi?
Mutasyon bir iki yilik şey değil milyonlarca sene gereken bir olay.. bebeğin dna si zaten milyonlarca sene mevcut halini almiş..
Yüz binlerce bebek için de birinin kemik yapisi farkli doğsa işte o bebek ve onun soyu o gezegen de var olabilecek.
-
Eğer yoğunluğu daha düşük olursa gayatte olabilecek bir yaşam.
Yeterki yer çekimi ivmesi 10 m/s² olsun.
Dünyadan 100 kat büyük ama pamuklu şeker kıvamında gezende var, dünyadan 100 kat küçük ama 1000 kat daha ağır yıldızda. -
Yalnız ok falan yazdım da konudaki mesajları okurken aklımda şöyle bir soru belirdi.
Şimdi Bir embriyoyu klonladığımızı düşünelim. 3 tane birbirinden farksız erkek embriyo elde edelim. Daha sonra bu embriyolardan ikisini Mars ve konuyu açan arkadaşın dediği gibi Dunyadan Buyuk Gezegende yapılmış kolonilere gönderelim.
Embriyolardan biri de Dünya'da kalsın.
Bu 3 embriyo nun aynı şartlar altında yetiştiğini varsayarsak, kütleçekiminin bu 3 embriyonun zik büyüklüklerine olan etkisi nasıl olur acaba?
Üçü de aynı mı olur?
Yüksek kütleçekimi olan yerde aşağı doğru çekim olduğundan bu gezegendekinin daha mı uzun olur?
Yoksa az kütleçekim gücüne sahip Marsta kemik(kıkırdak) yoğunluğu daha az olacağından dolayı (iss te vakit geçirmiş astronotların kemik boylarının az da olsa uzadığını biliyoruz), daha mı uzun olur?
-
torpedo_XL bunu yazdı
Yalnız ok falan yazdım da konudaki mesajları okurken aklımda şöyle bir soru belirdi.
Şimdi Bir embriyoyu klonladığımızı düşünelim. 3 tane birbirinden farksız erkek embriyo elde edelim. Daha sonra bu embriyolardan ikisini Mars ve konuyu açan arkadaşın dediği gibi Dunyadan Buyuk Gezegende yapılmış kolonilere gönderelim.
Bu 3 embriyo nun aynı şartlar altında yetiştiğini varsayarsak, kütleçekiminin bu 3 embriyonun zik büyüklüklerine olan etkisi nasıl olur acaba?
Üçü de aynı mı olur?
Yüksek kütleçekimi olan yerde aşağı doğru çekim olduğundan bu gezegendekinin daha mı uzun olur?
Yoksa az kütleçekim gücüne sahip Marsta kemik(kıkırdak) yoğunluğu daha az olacağından dolayı (iss te vakit geçirmiş astronotların kemik boylarının az da olsa uzadığını biliyoruz), daha mı uzun olur?
direkt aklımdaki imgeyi aktarıyorum hocam. ytd ayrıca bilimsel bir kanıt oluşturmayacağı gibi doğruluğunu da iddia etmiyorum;
zikten önce daşşaklar gelişir. dolayısıyla yerçekimi fazla olan yerde daşşaklar aşağı doğru sarkıp zike giden deriyi de aşağı çekecekleri için normalden daha az gelişmiş malzeme olur bence. daşşak sarkık ve küçük, malzeme gelişmemiş ve kısa olur bence. damarı filan zor yani. memeler için de buna yakın bir görüşü aktarabilirim. ayrıca hamile kalmak daha zor ya da daha kolay olabilir. zannımca rahme daha iyi tutunacağı için hamile kalma oranı artar bence.
-
Realseyler bunu yazdıugur0 bunu yazdı
Mutasyon bir iki yilik şey değil milyonlarca sene gereken bir olay.. bebeğin dna si zaten milyonlarca sene mevcut halini almiş..
Yüz binlerce bebek için de birinin kemik yapisi farkli doğsa işte o bebek ve onun soyu o gezegen de var olabilecek.
aslında yanlış kelime kullandım mutasyondan kastım, anne birşekilde hayatta kaldı gezegende, hamile ve doğurdu, çocuk fetüsten itibaren o gezegene göre gelişim gösterdi. Dahamı kolay adapte olur sıkıntı yaşarmı onu merak ettim
-
ugur0 bunu yazdıRealseyler bunu yazdıugur0 bunu yazdı
aslında yanlış kelime kullandım mutasyondan kastım, anne birşekilde hayatta kaldı gezegende, hamile ve doğurdu, çocuk fetüsten itibaren o gezegene göre gelişim gösterdi. Dahamı kolay adapte olur sıkıntı yaşarmı onu merak ettim
Belkide o bebek hic iki ayaginin ustunde durmayacak. Elleri ve ayaklarini kullanarak agirligini dagitarak adaptasyon saglayacak. Iki kolu dogustqn olmayan insanlarin ayaklarini elleri gibi kullanmasi gibi.
Yuzlerce yil sonrada daha farkli ve guclu bir insan formu ortaya cikabilir.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Üçü de aynı mı olur?
bunun şey versiyonu var. İkizler paradoksu. Tek yumurta ikizi (genetik olarak kopya) 2 elemandan birisini dünyadan uzağa götürüyorlar. Diğeri dünyada kalıyor. Birinin ziki daha çabuk yaşlanıyor. Diğerinin ziki daha genç ve dik kalıyor.
-
wert bunu yazdı
Sun 28.02 g* Mercury 0.377 g Venus 0.905 g~ Earth 1 g (midlatitudes)* Moon 0.165 7 g (average) Mars 0.379 g (midlatitudes) Phobos 0.000 581 g Deimos 0.000 306 g Ceres 0.029 g Jupiter 2.528 g (midlatitudes) Io 0.183 g Europa 0.134 g Ganymede 0.146 g Callisto 0.126 g Saturn 1.065 g (midlatitudes~) Titan 0.138 g Enceladus 0.012 g Uranus 0.886 g (equator) Neptune 1.137 g (midlatitudes) Triton 0.08 g Pluto 0.063 g Eris 0.084 g 67P-CG 0.000 017 g gezegenlerin kütle çekim ivmeleri
işin gaz devi, kayalık gezegen olayına vs girmeden
neptün,satürn,uranus,venus(bu küçük) kütle çekim ivmelerinin dünyadakine yakın olduğunu görebilirsin 1g üzerinden değerleri
1g = dünyadaki kütle çekim ivmesi = 9.8 m/s2
(ulan bu nasıl bir konu ^^D)
bir de, ben şunu anlamadım. sadece yerçekimi'nin uygun değerde olması yeterli mi, kemik gelişimi ve/veya şekli için? atmosfer, oksijen, Su, bitkiler(?).
-
netflixte uzaylıların dünyası diye belgesel dizi vardı. 1.bölümü böyle bizimkinden daha yüksek bi yerçekimine sahip bir gezegeni anlatıyordu.