Dunyanin En Buyuk Kutuphanesi Yaniyor !
-
end bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdıend bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdıend bunu yazdıKelayvaz bunu yazdıend bunu yazdıKelayvaz bunu yazdı
Yansın sorun yok. Biz ilk tepkimizi Wikipedya çıkarkende koymuştuk Ansiklopedi gerçek tarih kitapları bilgi kaynağı yok oluyor diye. Hatta tarihte mesela Kılıçarslan, Orhan gazinin oğuları diye arattığımda bile haber siteleri çıkıyor bundan 15 yıl önce bilgikitabı bilgihastenesi bilgiansoklopedisi gibi siteler açılıyordu. Hepsi çürüdü gitti.
Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. Hemen herşeyi bilimsel dayanağı olmayan evrim teorisine bağlayıp hayvandan geldiniz demek fikri size ne kazandırdı?
4.sınıfta iken hocam bana hayvandan geldiniz evrime oldunuz dedi. 8. sınıfa kadar böyle inandım okul kantininde bile maymundan insana geçiş formu resmi vardı düşünün !
Şimdi olmayan taş devri tunç devri mızraklı adam hayvn insan var ve bu yaşandı dersen sokakta maganda olan hayvanlık yapan ot içen dünyadan vazgeçen isnanalra neden şaşırıp tepki koyarsın.?
Richard dawkins bile evrimsel sürecin yaşandığı bir ortamda yaşar mısınız diyen hbarciye hayır istemem diyor. Neden çünkü kaotik bir yaşam şuan dünyanın ve Türkiyenin içinde olduğu kaotik yaşam tamamen evrimin bize dayattığı ortamdır.
Ne diyordu 1.dünya savaşını ingiltere başlatmadan önce Başkan Gladstone Türkler alt ırktır ve elimine edilmesi orta asya steplerine geri atılması lazım. Gladstone kim hem mason hemde Charles darwinin kankisi. Olay bu kadar sonuç milyonların ölümü.
Evrim ağacının düşüncesi kaotik bir dünya düzenir net. Çok kısa bir süre sonra insanlar gülecektir bu kadar komik bir teoriye neden inandık.
Cahil ve seyh siki yalayan insansilari daha rahat ayirt edip, ona gore davranabiliyoruz bu sayede
?
Bilim "senin icin" ne anlama geliyor acaba? Bobrek tasim icin deve sidigi icmek ya da uranyumu 1923812739 kere suya katip seyrelttikten sonra makattan almak bilimsel mi mesela :D
Bilim benim için elle tutulur gözle görülür şeklide ıspata dayalı deneyi yapılmış hemen herşeydir.
Bilimle deve sidiğini nasıl bir araya getirdin şaşkınım
-
Kelayvaz bunu yazdıend bunu yazdıKelayvaz bunu yazdıend bunu yazdıKelayvaz bunu yazdı
Yansın sorun yok. Biz ilk tepkimizi Wikipedya çıkarkende koymuştuk Ansiklopedi gerçek tarih kitapları bilgi kaynağı yok oluyor diye. Hatta tarihte mesela Kılıçarslan, Orhan gazinin oğuları diye arattığımda bile haber siteleri çıkıyor bundan 15 yıl önce bilgikitabı bilgihastenesi bilgiansoklopedisi gibi siteler açılıyordu. Hepsi çürüdü gitti.
Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. Hemen herşeyi bilimsel dayanağı olmayan evrim teorisine bağlayıp hayvandan geldiniz demek fikri size ne kazandırdı?
4.sınıfta iken hocam bana hayvandan geldiniz evrime oldunuz dedi. 8. sınıfa kadar böyle inandım okul kantininde bile maymundan insana geçiş formu resmi vardı düşünün !
Şimdi olmayan taş devri tunç devri mızraklı adam hayvn insan var ve bu yaşandı dersen sokakta maganda olan hayvanlık yapan ot içen dünyadan vazgeçen isnanalra neden şaşırıp tepki koyarsın.?
Richard dawkins bile evrimsel sürecin yaşandığı bir ortamda yaşar mısınız diyen hbarciye hayır istemem diyor. Neden çünkü kaotik bir yaşam şuan dünyanın ve Türkiyenin içinde olduğu kaotik yaşam tamamen evrimin bize dayattığı ortamdır.
Ne diyordu 1.dünya savaşını ingiltere başlatmadan önce Başkan Gladstone Türkler alt ırktır ve elimine edilmesi orta asya steplerine geri atılması lazım. Gladstone kim hem mason hemde Charles darwinin kankisi. Olay bu kadar sonuç milyonların ölümü.
Evrim ağacının düşüncesi kaotik bir dünya düzenir net. Çok kısa bir süre sonra insanlar gülecektir bu kadar komik bir teoriye neden inandık.
Cahil ve seyh siki yalayan insansilari daha rahat ayirt edip, ona gore davranabiliyoruz bu sayede
?
Bilim "senin icin" ne anlama geliyor acaba? Bobrek tasim icin deve sidigi icmek ya da uranyumu 1923812739 kere suya katip seyrelttikten sonra makattan almak bilimsel mi mesela :D
Bilim benim için elle tutulur gözle görülür şeklide ıspata dayalı deneyi yapılmış hemen herşeydir.
Zırvalamışsın. Yani akıl olarak 8.sınıfta kalmışsın gibi. Bir tanımı bana göre böyle diyerek bir inanç meselesine dönüştüremezsin. Bilimin genel olarak kabul edilmiş tanımı vardır.
Evrim teorisini bile yanlış biliyorsun. Evrim teorisi sadece insanlara özel bir durum değil ki ? Her canlı için geçerli. Canlıların evrimsel süreçlerle değiştiğini, türlerin birbirinden türediğini ve yaşamın ortak bir kökenden geldiğini bilimsel olarak açıklayan bir teoridir.
Bilim nedir ? Bilimin temel amacı nedir ? Bilimin aşamaları nedir? (Bazı araştırma durumlarında adımı eksilip azalsada) bunlardan haberin var mı ? Bunlardan bihabersin ve okumadan araştırmadan yorum yapıp yanlış olduğuna kanaat getirmene ne desem bilemedim :| Evrim teorisi bu aşamalardan geçtikten sonra kabul görmüştür. Aksiyom değil, Postüla değil, hipotez hiç değil. Teoridir. Teori diyince insanın aklında gerçek değil gibi algılansada bir şeyi kanıtlarla açıklanmaya çalışılan kabul edilmiş bir olgudur. Oyun teorisi, Kuantum teorisi, genel görelilik teorisi gibi. Bunları elle tutumaz, gözle göremezsin ama sonuçlarının doğurduğu etkiyle bir mekaniğin olduğunu nasıl çalıştığını anlarsın ya da anlamak istersin. Bazı durumlarda sonuçların eğilimleri var.
Bilim, birikimlidir ve yığılarak ilerleme sağlar. Doğrulama ve yanlışlamayı kabul eder. Dogmatik değildir. Aslında iki görüş var bilim ile ilgili olarak. Genel olarak bilim bir yanlışlama olduğuna veya bilimin bir birikim olduğuna dair. ilk görüş öncekini çürüttüğünü savunur diğeri de üstüne eklediğini savunur. Sen ise hiç bir bilgin olmadan eğri doğru konuşuyorsun :D sadfsdgdhfgs Komik.
Senin ideolojinle ya da senin felsefi-dininle çelişiyor diye sağdan soldan kıraathane dedikodusundan duyduğun bilgilerle yine bilimi içine katarak bilimsel dayanağı olmayan tabirini kullanman ironi komik olmuş :D Merak ettim. 8.sınıfta büyük değişimin sebebi ne ? ne yaşamaış ne okumuş olabilirsin yani ? Harun Yahya'nın eserlerini belgesellerini mi izledin ? Yanlışlama yapacaksan cahil gibi anti bir tez sunmadan bu yanlış demenin hiç bir mantıklı açıklaması yok. Kabul edilmiş bir şeye bilimsel dayanağı olduğu halde bilimsel dayanağı yok demen ciddiye alınacak birisi olmadığını gösterir.
En azından AI ları kullan. Akademik kabul görmüş araştırma istiyorsan yine chatgpt ye sorarak kitapları oku. Hadi ben yeterli bilişsel yeteneklere sahip değilim dersen uçakta şapırdatarak fındık yerken kitapların özetiini oku. Özette anlamadığın bir yer varsa orjinal metine dön detaylı bak. Biliyorum ki sen seçilmiş kişi olduğunu düşündüğün için bunları okumadan sen senin yazdığının %100 doğru olduğunu kabul edecek saçmalık diyeceksin. Kahin gibi herkesin göremediğini bir tek sen gördüğün için.
https://scholar.google.com/scholar?hl=tr&as_sdt=0,5&qsp=1&q=charles+darwin+evolution+theory&qst=ib
hypnot1c tarafından 06/Tem/25 14:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Kelayvaz bunu yazdıend bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdıend bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdıend bunu yazdıKelayvaz bunu yazdıend bunu yazdıKelayvaz bunu yazdı
?
Evrime bok atınca ben de sandım ki homeopati, enerji taşı, deve sidiği seviyosun, kusura bakma refleks gelişti 😅
Sen diyosun ki "her şeyi bilimsel dayanağı olmayan evrim teorisine bağlıyosunuz".
Evrimin bilimsel dayanağı olmayan bi tarafı yok.
"teori" lafı burada halk arasında yanlış biliniyo.
Bilimde teori; kanıtlanmış, açıklaması oturmuş, hala üzerine çalışılan model demek.
Yerçekimi teorisi gibi mesela. Birçok sorumuzu yanıtlıyor.
Evrim de aynısı.
Peki somut kanıtı mı var bunun? Çatıdan atlayınca düşüyoruz mesela. Peki ya evrim?
Antibiyotik direnci: Bakteriler ilaçlara karşı direnç kazanıyo evrimi canlı canlı izliyosun petri kabında.
Tarımsal seçilim: Bugün mısır, buğday gibi bitkiler ve köpek ırkları hep insan eliyle yönlendirilmiş evrim örneği. Koca köpke ayakkabı kutusu kadar küçülebilmiş.
Fosiller: Katman katman, geçiş formu dahil, arkeolojik olarak çıkıyor. Daha ne istiyorsun hodja?
Atavistik özellikler: Kuyruk çıkıntısı, vücutta diken diken tüylenme gibi evrimsel kalıntılar var bunların hiçbiri bize has değil. Neden acaba?
Falaaan filan, biyoloji bilginle doğru orantılı bir şekilde artar somut veriler.
Şimdi bak, belli ki 4. sınıfta sana "meymundan geldiniz, evrim geçirip insan oldunuz" demişler,
Kusura bakma ama o hocaya da eğitim şart.
Bilim öyle söylemiyo!!!, belli ki yanlış anlamış ve anlatmış.
Doğrusu şu; insan da, diğer primatlar da ortak atadan geliyor.
Senle kuzenin aynı dededen geliyorsunuz diye kimse sana "sen kuzeninden çıktın" demiyor di mi? Aynı kökten geliyorsunuz, olay o.
Taş Devri, Tunç Devri muhabbeti de aynı.
O zaman yaşayan adama sorsan, "gardaş la Tunç Devri’ndeyik ne yapalım?" mi diyodu?
Yok öyle bi şey.
Bugün biz kazı yapıyoz, taş alet çıkıyosa Taş Devri diyoz,
Tunçtan alet buluyosan Tunç Devri diyoz. Göbeklitepe'den, Çatalhöyük'ten daha hala daş gibi kanıt çıkıyo.
Bunlar uydurma değil arkeolojik bulguların sonucu, somut şeyler.
Fosillerde falan tarihi de öyle kafadan atmıyolar ha, karbon-14 analizi var. Canlı kalıntısındaki radyoaktif karbonu ölçüyor ve yaşı buluyolar. Laboratuvar işi, herkes test ediyor, sonucu aynı.
Yani öyle "masal" değil, deneysel, ölçülebilir, bilim.
Gelelim maganda, ot içen, dünyadan kopan insanlara…
Hocam o sosyolojik/psikolojik mesele.
Evrim biyolojik değişimi anlatır, ahlakı, toplumsal düzeni açıklamaz.
Elektrik çarpınca "fizik yalan" diyosan, o zaman yapacak bi şey yok.
Ama yine aynı mantık geçerli.
Toplumun düzenini bilimden ayrı düşünemezsin, ama her şeyin faturası da biyolojiye kesemezsin. (Ihalar sihalar mühendisler ve bilim insanları zevkten dört köşe olduğu için üretilmiyor. Politik süreçlerin bir neticesi)
Gelelim Dawkins'e bu herif ne diyo?
Doğanın vahşi ortamında yaşamak istemem diyor.
Zaten o yüzden insanlık hastane kurmuş, okul açmış, hukuk yapmış.
Eğer evrim "vahşi ortam" dayatıyosa, insan da aklıyla o ortamı sınırlandırıyo.
Yoksa hepimiz mağarada taşla oturuyo ya da ayılara, parazitlere vs. yem oluyo olurduk bugün.
Gladstone mevzusuna gelirsek....
Adamın ırkçı kafalının teki, ama bu kendi siyasi görüşü,
Darwinle arkadaş olması bilimin geçerliliğini değiştirmez. Darwin orospu çocuklarının kralı dahi olsa fark etmez. Bilimin güzel yanı da o.
Einstein zamanında antisemitistler vardı mesela, ama yerçekimi hala işliyor fizik yasaları değişmedi.
Toparlarsak,
Evrim dediğin şey masal değil, deneyle, gözlemle, DNA'yla, fosille, karbon analizle desteklenebiliyor. Bilmediğimiz durumlarla karşılaştığımızda yol gösterip açıklayabiliyor.
Senin gibi "ben kanıt isterim" diyen adamın aslında en çok evrimsel biyolojiden yana olması lazım. Ama zannımca İslam inancın bir tık yanlı yaklaşmana neden oluyor...
end tarafından 06/Tem/25 14:38 tarihinde düzenlenmiştir -
end bunu yazdıKelayvaz bunu yazdıend bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdıend bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdıend bunu yazdıKelayvaz bunu yazdıend bunu yazdıKelayvaz bunu yazdı
?
Antibiyotik direnci: Bakteriler ilaçlara karşı direnç kazanıyo evrimi canlı canlı izliyosun petri kabında.
Fosiller: Katman katman, geçiş formu dahil, arkeolojik olarak çıkıyor. Daha ne istiyorsun hodja?
Toparlarsak,
Evrim dediğin şey masal değil, deneyle, gözlemle, DNA'yla, fosille, karbon analizle desteklenebiliyor. Bilmediğimiz durumlarla karşılaştığımızda yol gösterip açıklayabiliyor.
Senin gibi "ben kanıt isterim" diyen adamın aslında en çok evrimsel biyolojiden yana olması lazım. Ama zannımca İslam inancın bir tık yanlı yaklaşmana neden oluyor...
Direnç dediğin şeyi mekanizma biliyor yani şöyle düşün elektrik panosuna sigorta kutusu koyacaksın ama elektrik kablosu orda varsa yaparsın değil mi. Zaten orda kablo tesisat var geriye anahtarların çılması kalıp.
Misalen kutupta yada Kars Erzurumda yaşayan insanlar soğuğa dayanır neden soğuğa dayanan hücreleri açılır bir süre sonra ama birden var olmaz hepimzide zaten var.
Şu yaşımda daha ara fosil görmedim benim gördüğüm hepsi tam ve eksiksiz yani mesela ingilterede bulunan domuz dişini ara fosil diye bütün maymunsu bedeni çizmişler ama dişe bakp maymunu nasıl buldular bakmak lazım.
İyi de primat deyince tek gösterdikleri maymun 😒

Şimdi bu flüt 60bin yıllık daha önce 140bin yıllık benzeri açlgı çengi sanat eserleri kadehler ve çömlek kalıntıları bulundu bu ne demek? O devirler hiç yaşanmadı medeniyet vardı demek.

Bu dünyadaki hiçbir ama HİÇBİR tesadüf mükkemel olan Hücreye dur elektrik vereyim (mitokondri) yok dur maddeye rengini vereyim dur şarj edeyim dur oksijen bütünlüğü sağlayım yok Dna sarmalını sağlayıp yok RNA gelip kopya dna oluştursun yok enzimleri düzene sokalım gibi onlarca işler ama onlarca.
Biri gelip diyor ki yav gardaş bunlar tesadüf random yani. E tamamda hücrede elektrik mitokondri olmadan olabilir mi? olmaz. Yoksa sudan olştu maymun oldu karaya çıktı hayvan oldu sonra derken bak ya osruma varya osurma hani gülüp geçtiğimiz fabrika bacsı yada bileniniz vardır çok pahalı endürstriyel makineler var profil oluşumu aluminyum biyet oluşumları için bacasız o mekanizma oluyor mu fabrika bacası gibi osruma ya osurmas kolon kanseri derken ölüp gidecek insan bunu hangi tesadüf düşündü baca çıkışı olsunda ölmesin hayatta kalsın?
Skalastin plastik mokolastin randomsal bilmem ne olmaz öyle dostum boşuna uğraşmaya değmez. Birisi çıkıp hücre tesadüftür dediği zaman diyecek söz bulamıyorum. DNAsı bozuk insanlara nasıl bakılıyor toplumda 6 parmaklı gözü kayıp parmakları sırtı izler çıkan işte mükemmel olan sistemin bozukluğu anında göze çarpar.
-
Kendimi kesicem şimdi ksgskfjwgjwg
Şimdi Allah'ımızı bi kenara bırakıyoruz, öyle devam ediyoruz okumaya.
Bir...
Bakteride direnç zaten var olan bi mekanizma diyosun; biz de aynısını söylüyoruz.
Ama o mekanizma baştan herkeste yok.
Mutasyon oluyor ve sonucunda o yeni özellik çıkıyor.
Sen buna "direnç kazanma" diyorsun, bilim buna evrimsel değişim diyor. Fark ne? Sadece dil.Ama mantık şu;
Bir binaya elektrik çekmeden sigorta bağlayamazsın. Tesisatta baştan kabloyu döşemezsen sigorta boşa bakar.
Aynı mantık canlıda da geçerli.
Bakteride önce mutasyon oluyor, sistemde kablo değişiyor,
Sonra o birey, mesela antibiyotiğe karşı direnç kazanıyor.
Ama baştan herkeste o direnç yok.O yüzden "zaten vardı açıldı" değil,
Mutasyonla oluşuyor, işe yarıyosa seçilimden geçiyor, yaramıyosa game over. Canlı hayatta kalamıyor.İki...
Fosiller,"ben ara form görmedim."
Sen görmedin diye o gerçeklik yok olmuyor.Bak, aç, araştır:
- Tiktaalik, balıkla kara canlısı arası geçiş formu,
- Archaeopteryx, dinozorla kuş arası geçiş formu,
- Australopithecus, maymunsu kafatası, insanımsı yürüyüş,
- Pakicetus, karada yaşayan, balina atası
Domuz dişi olayına gelecek olursak da, o olayı bilimin kendisi ortaya çıkardı? L:D
Yani sahte bulgu varsa, onu da yine bilim çözüyor zaten.Sen şimdi buna takılıp bütün bilim camiasını gömersen,
Ben de tüm inşaat sektörünü "Çöken Binalar" haberine göre yorumlarım, o zaman ortada gökdelen kalmaz. Ama mantıklı davranmıs olur muyum? Sen cevap ver. Aynı mantık.Bak mesela bugün sen o kalıntının domuz dişi olduğunu öğrenebiliyorsun, ama şeyhin tarikatte çocuklara ne yaptığının üstü örtülmeye çalışılıyor. Aradaki fark bu.
"60 bin yıllık flüt, 140 bin yıllık kadeh bulduk"
O bulgular insanın aklı, üretimi eskiye dayanıyor diyor bize. O dönem yaşanmadı değil, yaşandı, izi kaldı, biz de bulduk.
Medeniyet gökten inmedi yani. Taşla başladı, flütle, çömlekle, kademeli olarak devam etti, DEVAM EDIYOR.
Yani o bulgular, devri yalanlamıyor aksine tarihini netleştiriyor.Hücre meselesini de ele alalım;
"Tesadüf olamaz"
Kimse zaten sana "hücre çat diye aniden oldu" demiyor ki abi. Evrim dediğin süreç adım adım, milyarlarca yıl boyunca şekillenmiş sistemin açıklaması. Bugün senin osurma sistemin bile o zincirin parçası. Yoksa biri (ister Allah de ister doğa de ama bence Allah deme boşuna :d) mühendis gibi gelip "baca takalım buna" demedi, doğa seçilimi yaptı, işe yarayan kaldı, yaramayan elendi gitti. Sindirim sistemi, boşaltım, her şey böyle evrildi.
"Random olmaz"
Random olan sadece mutasyon kısmı. Seçilim kısmı tamamen sistematik. Sen elektrik tesisatında kabloyu yanlış çekersen sistem patlar, doğru çekersen çalışır.
Doğa da aynısını yapıyor.
Bugün sen çalışanı görüyorsun çünkü yanlış döşenen çoktan elenmiş, gözünün önünde kalmamış oluyor.Aradan gecen devasa zamani algilayamadigin cok bariz bu arada:
https://youtu.be/nOVvEbH2GC0?t=189
https://www.youtube.com/watch?v=S7TUe5w6RHo
https://youtu.be/tkxWmh-tFGs?t=10
Başka sual?
end tarafından 06/Tem/25 18:29 tarihinde düzenlenmiştir