Dünya‘Nın En İyi Gitaristi -Buckethead-
-
TheWorm bunu yazdı:
-----------------------------
sokoban bunu yazdı:
Buckethead'i eleştirmek için "kapı gıcırtısı", "insana benzemiyor" dan daha fazlasına ihtiyacınız var.Einstein'ı eleştirirken adamın saçlarına bak götüm gibi demeye benziyor yaptığınız.Müziğin "M" siyle ilgilenmeyen adamlar kalkmış gitar tekniklerini yalayıp yutmuş adama 13 yaşında çocuk mantalitesinde yorumlar yapıyor.
-----------------------------gitar teknitlerini yalayıp yutmuş olması,ilk videodaki gibi başımızı şişirmeyeceği anlamına da gelmez hocam.
-----------------------------Hacı ben zaten buckethead çok fazla sevmem çoğu parçasında sıkılırım.Çünkü adam çok fazla deneysel işlerle uğraşıyor millete müzik yapayım da dinlesinler gibi bir derdi yok ama bütün bunlara rağmen boş bir adam değil sadece bunu belirtmek istedim.Eleştirileceksede tekniği veya yaptığı işler üzerinden eleştirilmeyi hakkediyor.
-
en iyimi ? Ne saçmalık aq
Richie Kotzen
Guitar Govan
söylediğin adamın bu iki adam arasındaki farkı söyle inanıcam en iyisi olduguna
-
iyi kavramı değişkendir.
j.malmsteen ölmedi daha :)
-
sokoban bunu yazdı:
Buckethead'i eleştirmek için "kapı gıcırtısı", "insana benzemiyor" dan daha fazlasına ihtiyacınız var.Einstein'ı eleştirirken adamın saçlarına bak götüm gibi demeye benziyor yaptığınız.Müziğin "M" siyle ilgilenmeyen adamlar kalkmış gitar tekniklerini yalayıp yutmuş adama 13 yaşında çocuk mantalitesinde yorumlar yapıyor.
-----------------------------zırt diyerek geçiştiriyorum ve ekliyorum ; 5 yıldır prof derecede Müzik ile ilgileniyorum. ve 5 yıldırda türkiyenin sayılı şahsietlerinden ders alıyorum. yetermi hoca?aldığım müziğin türü rock/metal olmayabilir ama yumurtanın tadını anlamak için yumurta üretmek gerekmez değilmi? oradaki müzik aşırı deecede beyin yorucu aynı ritimleri uzun süre dinlemenin sonucunda insanı deliliğe kadar götürecek türde bir şey* *(müzik demek istemiyorum)
bu arada benzetmen acayip saçma belirtmek isterim. Einstein in uzmanlık alanı saçları değil fizik. o adamın da alanı o çıkardığı garip sesler. ben adamın uzmanlık alanına laf attım kafasına / saçına / tipine değil.
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------zırt diyerek geçiştiriyorum ve ekliyorum ; 5 yıldır prof derecede Müzik ile ilgileniyorum. ve 5 yıldırda türkiyenin sayılı şahsietlerinden ders alıyorum. yetermi hoca?aldığım müziğin türü rock/metal olmayabilir ama yumurtanın tadını anlamak için yumurta üretmek gerekmez değilmi? oradaki müzik aşırı deecede beyin yorucu aynı ritimleri uzun süre dinlemenin sonucunda insanı deliliğe kadar götürecek türde bir şey* *(müzik demek istemiyorum)
bu arada benzetmen acayip saçma belirtmek isterim. Einstein in uzmanlık alanı saçları değil fizik. o adamın da alanı o çıkardığı garip sesler. ben adamın uzmanlık alanına laf attım kafasına / saçına / tipine değil.
-----------------------------Neyse hocam müzik ve sanat kavramı hakkında uzun bir nutuk çekmek isterdim fakat polemik yaratmak istemiyorum.Müzik eğitmi alan bir kişi olarak bu yorumları yapıyorsan aldığın müzik eğitiminin sana hiç bir yararı olmamış üzülerek belirtmek isterim.
Not: Ek olarak belirtmek isterim yararı olmamış derken teknik açıdan kendini geliştirmiş enstürmanında kayda değer bir ilerleme sağlamış olabilirsin bunu bilemem.Fakat seninde bildiğin gibi sanat denen şeyi etraflıca benimseyemediysen teknik insanı bir yere kadar götürür.Ben yararı olmamış derken sanat kavramını özümseyememişsin demek istedim saygılar.
-
http://www.youtube.com/watch?v=bHQmDqlv5Rc
http://www.youtube.com/watch?v=-cjfM_D-gYM
Bu iki şarkıyla sadece kapı gıcırtısı yapmadığına misal vermek istedim. Ve çok saçma bi muhabbet yapmışınız.
-
les paul , david gilmour varken dünyanın en iyisi olmak bunun ne haddine...
-
dünyanın en iyi gitaristi diye bi kavram olamaz bana göre de van halen, jimmy page, steve vai 'dir ama illa en iyisi deyeceksen jimi hendrix :D
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
zırt diyerek geçiştiriyorum ve ekliyorum ; 5 yıldır prof derecede Müzik ile ilgileniyorum. ve 5 yıldırda türkiyenin sayılı şahsietlerinden ders alıyorum. yetermi hoca?aldığım müziğin türü rock/metal olmayabilir ama yumurtanın tadını anlamak için yumurta üretmek gerekmez değilmi? oradaki müzik aşırı deecede beyin yorucu aynı ritimleri uzun süre dinlemenin sonucunda insanı deliliğe kadar götürecek türde bir şey* *(müzik demek istemiyorum)
-----------------------------Bahsettiğin adam dünya gitar konseyi tarafından gelmiş gelmiş en iyi 10 gitar viritüözü arasıda gösterilmiş . 19 yılda 26 albüm çıkarmıştır ki bu metallica ve dream theather ın çıkarmış olduğu albüm toplamıdır. albümlerindeki gitarı bass gitarı çoğu zaman davulu kendi çalar. boncuk boncuk albüm çıkarır. burdan tek cd albümler kısa parçalar olduğu anlaşılmasın bir çoğu 2 -3 cd dir. Sesin çabuk değişmesini sağlayan gitar üzerinde ki domunmatik tuner in fikir babasıdır. Guns 'n roses gibi bir grupta çalmış kendini tamamen müziğe adamış birisidir. gitar çalarken hiç kendini kastığını görmessin en hızlı soloları sıcak ekmeğe tereyağı sürer gibi atar. o gitar çaldığı zaman "god is playing guitar." derler. Emin ol şu ana kadar ders aldığın hocaların toplamı bu adamın seviyesine ulaşamaz.