folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dünyanın En Mutlu Ülkesi Danimarka

Dünyanın En Mutlu Ülkesi Danimarka

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Erkek

6 milyon nüfuslu bir ülkeyle 76 milyonluk ülkeyi kıyaslamak nekadar doğru?

5 yaş altı ölüm oranı

Türkiyede %19,2

Danimarka %3,5

Yani Türkiye nüfusu 6 milyon olsaydı ölüm oranı %0.9 olacaktı. Atalarımız nedemiş nerde çokluk orda bokluk. Bir ülkenin nüfusu ve farklı kültürden insanlar arttıkça okadar sorun çıkıyor ve gelişmişlik diye tabir edilen şey bir süre sonra gerilemeye dönüyor. Olay vergiyse onu savunmuyorum ama başka ülkelerle kıyaslanamayacak kadar güzel bir ülkem var. Türkiyenin bokunu yesinler :)

blutarm tarafından 20/May/15 11:37 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Olaya sadece para ve nüfus açısından yaklaşmamak lazım.

Güvenli hissetmek (terör korkusu vs. olmaması), oturmuş siyasi sistem, olgun adalet sistemi (hakkını bilme ve arayabilme) ve özgürlük çok önemli göstergeler.

Mesela ben Türkiye'de hakkım olduğunu bilsem bile o konuda kendimi güvende hissetmiyorum. Çünkü olayların nasıl olgunlaşacağını kestiremiyorum. Her gün bir şey değişiyor. Hakkım olsa da bazen hakkımı elde edemiyor, kullanamıyorum. 

Ülkenin batısında oturmama rağmen hala daha sokak kenarında şüpheli torba, paket vs. gördüm mü yanından geçemiyorum. İstedikleri kadar süreç var vs. desinler. Nerede ne olacağı belli olmuyor. Ülkede terör korkusu var. 

Anayasa yamalı bohça. Her gün bir şeyler değişiyor ya da değiştirilmek isteniyor. Açıkçası bundan 6 ay sonra ne değişecek, hangi hakkım olacak ya da kaybolacak bilmiyorum. Birine dava açsam sonucunu kestiremiyorum. Dava sonuçlansa bile onun doğruluğu konusunda şüpheliyim. İşler çoğunlukla yazılı olmayan kuralara göre işliyor. İnsanı kesip biçen adam iyi hal vs. denilerek 3-5 yılda salınabiliyor. Ama bakkaldan bir şey çalan çocuğa 10 yıl kitleyebiliyorlar. Yarın başıma kazara bir olay gelse ya da bir olaya kazara dahil olsam sonumun ne olacağını bilmiyorum.

İnançlarım, düşüncelerim, fikirlerim güvence altında değil. Çeşitliliğe saygı yok. Bazı konularda toplum baskısı var. Bu yetkin eller tarafından da destekleniyor. Kendi inancımı istediğim gibi yaşayamıyorum, istediğim gibi davranamıyorum.

Bunların sağlandığı ülkede isterse nüfus 100 milyon olsun yine de mutlu olunur. Avrupa ülkelerindeki rahatın en büyük sebeplerinden birisi bu. Bizi çeken şeylerden birisi bu. Önce üst seviyede disiplin sağlayacaksın ki halk seviyesine indin mi o kendiliğinden olgunlaşsın. Ama saldım çayıra, mevlam kayıra deyipte sen her şeyi tek kişinin eline bırakır, her şeyi onun istediği gibi hamur gibi yoğurursan sokaktaki adamın nasıl davranmasını bekliyorsun ki?

Austen tarafından 20/May/15 11:52 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

ne olursa olsun adamların ulke kasvet . baksana adamlarda güneş yok . 

Minimalist Değilim Tembelim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    blutarm bunu yazdı

5 yaş altı ölüm oranı

Türkiyede %19,2

Danimarka %3,5

Yani Türkiye nüfusu 6 milyon olsaydı ölüm oranı %0.9 olacaktı. Atalarımız nedemiş nerde çokluk orda bokluk. Bir ülkenin nüfusu ve farklı kültürden insanlar arttıkça okadar sorun çıkıyor ve gelişmişlik diye tabir edilen şey bir süre sonra gerilemeye dönüyor. Olay vergiyse onu savunmuyorum ama başka ülkelerle kıyaslanamayacak kadar güzel bir ülkem var. Türkiyenin bokunu yesinler :)

matematik hocanın telini versene bişey denicem

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FahrenHeiT
    FahrenHeiT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bu cemaatler olduğu sürece türkiye mutlu olamaz

cemaat liderleri çocuğunu okutan cehennemliktir dediği sürece türkiye mutlu olamaz

aileler küçücük bebelerin başlarını kapattığı sürece türkiye mutlu olamaz

aileler çocuklarına dini baskı yaptığı sürece türkiye mutlu olamaz

ben namaz kılmayacam deyince beni evden kovan baba olunca türkiye mutlu olamaz

FahrenHeiT tarafından 20/May/15 12:46 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    blutarm bunu yazdı

5 yaş altı ölüm oranı

Türkiyede %19,2

Danimarka %3,5

matematik hocanın telini versene bişey denicem

Ahahha :)))

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    blutarm bunu yazdı

5 yaş altı ölüm oranı

Türkiyede %19,2

Danimarka %3,5

Yani Türkiye nüfusu 6 milyon olsaydı ölüm oranı %0.9 olacaktı.  

Bunu ciddi mi yazdın :/

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Erkek

hepiniz başıma matematikci kesildiniz :) ortalama 13 katı 1.5 küsür o anki kafamla yanlış veri girmişim oturupta sağlamasını yapmadım.sonuçta oran yine danimarkadan az haticeye değil neticeye bak. küsürlü dedik ama ondada ille yok arkadaş net cevap dersiniz şimdi :P

blutarm tarafından 20/May/15 13:26 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

hoca gidin orda yaşayın o zaman madem en mutlu ülkesiymiş doluşun hepiniz oraya mutluluğunuz dahada artar belki

çok paranız varsa dünyanın her yerinde mutlu olursunuz paranın satın alamayacağı köpek cinsi yok

devletleri bile satın alabilirsiniz yaşadık gördük

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Erkek
    blutarm bunu yazdı

hepiniz başıma matematikci kesildiniz :) ortalama 13 katı 1.5 küsür o anki kafamla yanlış veri girmişim oturupta sağlamasını yapmadım.sonuçta oran yine danimarkadan az haticeye değil neticeye bak. küsürlü dedik ama ondada ille yok arkadaş net cevap dersiniz şimdi :P

Hocam bu yüzde hesabı ya ne 1.5 a ineceği. 19.5 se 6 milyon üzerinden yine 19.5 olur :))

Toplam Hit: 7152 Toplam Mesaj: 65