Dünyanın En Mutlu Ülkesi Danimarka
-
okumayan toplum oldugumuz yaptigimiz yorumlardan ve paylastigimiz bilgilerden cok belli oluyor.
Duz mantik olarak:
1) adamlarin tarihi ile 600-700 yillik osmanli tarihinden gelen bir millet,anlayis,ve devlet bir mi olur? Adamlarin tarihi "germanic gods" ve vikinglere dayaniyor.
2) Adamlar goce kapali bir toplum.Kanuni olarak ta,toplum olarak ta.Turkiye oyle mi? Ege de bircok insanin anne ya da baba tarafi balkanlara dayanabiliyor?
3) adamlar diploma almaya yonelik degil,ogrenmeye ve uretmeye yonelik egitim ve is yapiyor.
4) eskilerden kalan,tarihten,bir zenginlik var.Adamlarin dogalgaz/petrol uretimi var.Turkiyeye osmanli devletindeki zenginlik kalmis olup,pic edilmeseydi.Adam gibi harcansaydi egitim/topluma boyle mi olurdu sonuc?
5) Adamlarin nufusu ile TRnin ayni degil.Ustelik TR de her okulu bitiren "muhendis" "isletmeci" oluyor.Herkeste artik ya acikogretim ya da "herhangi" bir fakulte diplomasi var.
6) Adamlarda sosyal devlet anlayisi var.Devlet yasli ve cocuk bakimi sagliyor calisan anne ve babalara.Isini kaybedenlere issizlik parasi veriyor gecinecek kadar.Isveren calisaninin yeteneklerini gelistirmesi icin devamli egitim sagliyor.Bu calisan isini kaybetsede baska is bulabiliyor
7) Adamlarda bizdeki gibi bir ise girip 25 sene calisip emekli olmak olayi cok az.Toplu sekilde isten cikarma oluyor.Fakat ise alma da oluyor.Isini kaybeden isci devletten aldigi yardim ile cocugunu okutabiliyor yemek yiyebiliyor.
Bunlarin hepsi herseyden once okuyup arastirmakla oluyor.
-
bence araştırılması gereken şey konya kadar bir ülkenin türkiyenin tamamından fazla tarım ürünü satıp kazanmasıdır.bireysel olunacaksa bireysel olunsun.ülke başka türlü kalkınmıyor.kalkınmayıda geçtim geriye gidiyor.5-6 yıldır geriye sarıyoruz.ülkenin önemli sorunları olduğu gibi dururken bir takım insanların ülke çok gelişti demesi sinirime dokunuyor.
kayıtlı ekonomiye geçilmemiş
işsizlik azalmamış
büyüme oranları değişmemiş
zengin fakir arası fark daha da açılmış
üretim artmak yerine azalmış
ekonominin borcu azalmak yerine kat be kat artmış
türkiyede vergi verirken insan salak gibi hissediyor.ben burda vergi verecem onlar cebine indirecek diye.(örtülü ödenek, hazine vs vs)
devlet bizde işini yapmıyor kaçak elektirik var denetlenmiyor, devlet işini yapmıyor diye bedelini yine vergi ödeyen adam veriyor.
Evet avrupa çok güzel bi yer değil fakat sistemleri oturmuş ve en azından güvenebilecekleri bir devlet var.bire bir ilişkileri bize göre uzak doğru.ama ben bunu bir kültür olarak görüyorum.bizdeki arkadaşlıkla avrupadaki arkadaşlık bambaşka buda bir kültür meselesi.türk samimiyeti hiçbirinde yok gerçekten.
-
unbalanced bunu yazdı
pek katılmıyorum hocam yorumlara :)
öncelikle mutluluk nedir? sen de avrupada yaşıyorsun biliyorsun bunlarda acayip bireysellik var, videoda adam birbirimize v.s. güveniyoruz diyor ama genel itibariyle avrupa toplumunda güven yok yani güven devlete var bireylere yok, o yüzden dikkat edersen genelde herkes tek başınadır, arkadaşlık aile kavramı gelişmemiştir.. herkes kendi yemeğini öder, ev arkadaşlarını yemeğe götürmüştüm geçen yıl anlam verememişlerdi ki birisi almanyada büyümüş türktü ama kültür böyle..
biz türklerin mutluluk anlayışı farklı, burada da arkadaşlarım var ama türkiyedeki arkadaşlarımla daha çok mutluydum. Hadi ben burada yabancıyım ama isviçreliler kendi aralarında da böyle, yani doğru dürüst kimse kimseyle konuşmaz, sıkı dostluklar kurmaz.. O sebeple avurpadaki insanların çoğunun köpeği var. Çünkü çevresinde eksik olan ilgiyi, seviyi böyle evcil hayvanlarla yaşıyorlar..
Bana göre hem insanları hem havası soğuk bir yer.. Elbette yaşam şartları çok iyi, yani benim maddi konuda çok şükür bir sıkıntım yok ama yine de eksikliği çok hissediyorsun ve bana göre mutluluk bu değil..
Eşler arasında bile farklı bir birliktelik var, işime gelmezse terk ederim gibi şeyler seziyorum, gerçekten bireysellik acayip fazla. ve maalesef burada uzun süre yaşamış türklerin çoğu da böyle oluyor..
Söylenecek çok şey var da neyse... Ha ben neden avrupadayım? Onun sebepleri çok farklı.. Hizmetler olarak çok iyi olsa da ailem burda yok, arkadaşlarım burda yok.. Bunların eksikliği bariz belli oluyor
Arkadasim oralarda bireycilige dem vurmussunda su basligi da acan sen degilmiydin? Demiyomuydun bana kardesim denilmesinden nefret ederim. Bunu demeyen Türk zaten oranin kültürüyle asimile oluyo demektir. Bende Almanya'dayim.
http://www.tahribat.com/Forum-Birinin-Tanimadigi-Birine-Kardesim-Diye-Hitap-Etmesi-201399/1/
Hayirdir ne oldu da döndün 360 derece?
-
ValentinoRossi bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
öncelikle mutluluk nedir? sen de avrupada yaşıyorsun biliyorsun bunlarda acayip bireysellik var, videoda adam birbirimize v.s. güveniyoruz diyor ama genel itibariyle avrupa toplumunda güven yok yani güven devlete var bireylere yok, o yüzden dikkat edersen genelde herkes tek başınadır, arkadaşlık aile kavramı gelişmemiştir.. herkes kendi yemeğini öder, ev arkadaşlarını yemeğe götürmüştüm geçen yıl anlam verememişlerdi ki birisi almanyada büyümüş türktü ama kültür böyle..
biz türklerin mutluluk anlayışı farklı, burada da arkadaşlarım var ama türkiyedeki arkadaşlarımla daha çok mutluydum. Hadi ben burada yabancıyım ama isviçreliler kendi aralarında da böyle, yani doğru dürüst kimse kimseyle konuşmaz, sıkı dostluklar kurmaz.. O sebeple avurpadaki insanların çoğunun köpeği var. Çünkü çevresinde eksik olan ilgiyi, seviyi böyle evcil hayvanlarla yaşıyorlar..
Bana göre hem insanları hem havası soğuk bir yer.. Elbette yaşam şartları çok iyi, yani benim maddi konuda çok şükür bir sıkıntım yok ama yine de eksikliği çok hissediyorsun ve bana göre mutluluk bu değil..
Eşler arasında bile farklı bir birliktelik var, işime gelmezse terk ederim gibi şeyler seziyorum, gerçekten bireysellik acayip fazla. ve maalesef burada uzun süre yaşamış türklerin çoğu da böyle oluyor..
Söylenecek çok şey var da neyse... Ha ben neden avrupadayım? Onun sebepleri çok farklı.. Hizmetler olarak çok iyi olsa da ailem burda yok, arkadaşlarım burda yok.. Bunların eksikliği bariz belli oluyor
Arkadasim oralarda bireycilige dem vurmussunda su basligi da acan sen degilmiydin? Demiyomuydun bana kardesim denilmesinden nefret ederim. Bunu demeyen Türk zaten oranin kültürüyle asimile oluyo demektir. Bende Almanya'dayim.
http://www.tahribat.com/Forum-Birinin-Tanimadigi-Birine-Kardesim-Diye-Hitap-Etmesi-201399/1/
Hayirdir ne oldu da döndün 360 derece?
şimdi ne alaka hocam bu ?
bende millete kardeşim demem çünkü kardeşim lafını çıkarcı,üçkağıtcı adamlar kullanmaya başladı.Herkese kardeşim diye hitap edilmez.
-
@ValentinoRossi, hocam ben bireysel olsam forumlarda bir sürü insana yardım etmek için kendi zamanımdan fazlaca ayırmam.. O konuda kastettiğim farklı bir şey.. Ben oradaki lafın samimi olmadığını düşünüyorum zaten bir çok kişi de böyle düşünüyordur.. Daha önce çok bu tip insanla karşılaştığım için rahatsız oluyorum hala da öyle.. İşi düşen biri sürekli kardeşim diyerek yaklaşıyor, ama kardeşlik kelimesini böyle bir şeye alet ediyor bana göre. Zaten elimden geldiğince insanlara yardım ederim ama böyle yaparak sahte samimiyet oluşturmaya çalışıyor. Bu tayfa genellikle internet dünyasında var.. Bugüne kadar bana kim kardeşim dediyse hep bir çıkar peşinde olmuştur.. Benim de öyle düşünmem anormal mi oluyor?
Türk insanı bireysel değildir, ama kötü özellikleri çok, bunu kimse inkar etmiyor ama sıcak kanlı insanlarız, avrupada bu olay yok. Biriyle iki kelime sohbeti bile zor ediyorsun.. Güney avrupa ülkeleri biraz daha farklıdır, italyan-ispanyol-portekiz ve yunanistanda yaşayanlar daha sıcak kanlıdır diğer ülkelere göre. Zaten avrupada yaşayan biriysen bunu bariz görmüş olman gerek.. Bu farkı anlıyorsan da ne demek istediğimi de anlamışsındır
-
Memleketini yaşanmaz bulanlar memleketini yaşanmazlaştıranlardır (-c.m)
Şimdi şöyle bi durum var bizim köyden tut kundaktaki bebek bile 'sen ne yaptın bu vatan için' der
Sözüm konu sahibine veya a b kişisine değil. Tüm yorumları okuma fırsatı bulamadım.
Ama sözümü alması gerekenler biz cahilik biz okumuyok okumadan adam olunmaz bak adamlar okumuş olmuş deyip de şu ortamda tek bir faydalı işini görmediğim kişileredir.
Özeleştiriyi okadar çok yapıyoruz ki bazen özümüzü eleştire eleştire kendimizden tiksinir bir millet olmuşuz.
Gahu sen burada acil acil bilmem ne projesi yardım sınavdayım cevap pls gibi konular açacaksın sonra tutmuş burda maval okuyacaksın.
Profilinde bir insanın cehaletini samimi bir şekilde anlatışını gururla yazıp imzana çakacaksın sonra da buraya gelmiş insanlarımız cahil diyeceksin.
Özeleştiri harika birşey belki ama herşeyin fazlası zarar. Ama görüyorum ki biz napıyoruz hem çok abartıca özeleştiri yapıyoruz hem de hiç bir ilerleme kaydetmiyoruz.
Son günlerde bu konular arttı. Eminim ki iyi niyetle açılan konulardır ama bence haddini fazla aştı bu konular.
Ben milleti aşağılayan konuları okudukça üzülüyorum. He dediklerim iğne gibi batanlar şimdi de okuma kardeşim ozaman diyecektir. Tezatlığın daniskası onlarda çünkü.
-
unbalanced bunu yazdı
@ValentinoRossi, hocam ben bireysel olsam forumlarda bir sürü insana yardım etmek için kendi zamanımdan fazlaca ayırmam.. O konuda kastettiğim farklı bir şey.. Ben oradaki lafın samimi olmadığını düşünüyorum zaten bir çok kişi de böyle düşünüyordur.. Daha önce çok bu tip insanla karşılaştığım için rahatsız oluyorum hala da öyle.. İşi düşen biri sürekli kardeşim diyerek yaklaşıyor, ama kardeşlik kelimesini böyle bir şeye alet ediyor bana göre. Zaten elimden geldiğince insanlara yardım ederim ama böyle yaparak sahte samimiyet oluşturmaya çalışıyor. Bu tayfa genellikle internet dünyasında var.. Bugüne kadar bana kim kardeşim dediyse hep bir çıkar peşinde olmuştur.. Benim de öyle düşünmem anormal mi oluyor?
Türk insanı bireysel değildir, ama kötü özellikleri çok, bunu kimse inkar etmiyor ama sıcak kanlı insanlarız, avrupada bu olay yok. Biriyle iki kelime sohbeti bile zor ediyorsun.. Güney avrupa ülkeleri biraz daha farklıdır, italyan-ispanyol-portekiz ve yunanistanda yaşayanlar daha sıcak kanlıdır diğer ülkelere göre. Zaten avrupada yaşayan biriysen bunu bariz görmüş olman gerek.. Bu farkı anlıyorsan da ne demek istediğimi de anlamışsındır
Yanlis anlasildiysam affola. Amacim laf sokmak degildi, O zaman bu Kardesim diyen talihsiz düzeni bozmak istiyorum. Sana Kardesim diyor ve bulundugun sehre gelip bi kahve ismarlamak istiyorum sana :)
-
ValentinoRossi bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Yanlis anlasildiysam affola. Amacim laf sokmak degildi, O zaman bu Kardesim diyen talihsiz düzeni bozmak istiyorum. Sana Kardesim diyor ve bulundugun sehre gelip bi kahve ismarlamak istiyorum sana :)
sağol hocam :) söylemen bile yeterli.. Gelmene gerek yok ama illa gelmek istersen 1 ay sonra uygunum.. Bern'de yaşıyorum ama zürihte de olabilirim yaz için henüz bilmiyorum durumlar ne gösterir .. Ayrıca misafir olan sensin, benim ısmarlarım :)
-
unbalanced bunu yazdı
bilgili bir adamın elinden çıkmış bir yazı, hocam tebrikler on numara gözlemler yapmışsınız.
aynen katılıyorum, bakma sen burdaki ergenlerin saçma yorumlarına.
-
seboist bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
bilgili bir adamın elinden çıkmış bir yazı, hocam tebrikler on numara gözlemler yapmışsınız.
aynen katılıyorum, bakma sen burdaki ergenlerin saçma yorumlarına.
aynen unbalanced bence çok aklı selim bir insan, kendini yetiştirmiş her mesajı dikkate alınacak bir şahsiyet olarak görüyorum.