Dünyanın Yörüngesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Kusursuz evren mi? Komik. 

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

chaigg bunu yazdı:
    -----------------------------

ya ben sizin tartıstıgınız konuyu bu zamana kadar duymadım.

duydugum bişi vardı lise zamanında oda dünya ekseninin eğikliği ile alaklıydı eger eksendeki egiklik 1 cm bile farklı mevsimlerin dengeleri felan hersey altüst olur diye hatırlıyorum dicemde öle bişidi sanırım.

ama cidden ben hiç güneşe 1 cm bile yaklasılsa diye bişi duymadım.

----------------------------- 

o kadar hassas dengeler yok gördüğün üzere

bilimsel verileri saptırıp çarpıtıp korkuya alet edip sonra "aha bilimsel konuşuyoruz" diyenler var

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Evrende Kendi haline bırakılan herşey bir dengeye oturur.

Dünyanın yörüngesi neredeyse hassas bir açıyla aynı dönüşü tekrarlıyor olmasaydı yörüngeden kopup başka bir gökcisminin etrafında hassas bir açıyla dönmeye başlayacaktı.

Dinciler de bunu dogadaki muhtesem dengeye bakiniz diye tekrar tekrar sattılar. Denge olmaması tuhaftır zaten dengede olmayan düzeneğe mucize diyoruz asıl bulunmayan şey denge değil bu.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek

Güneşin çekirdeğindeki ağırlığıyla sağladığı merkezkaç veya merkezcil kuvvet (ikiside teori) ile çekiş ve çekirdeğindeki bir yöne dönüşün, diğer gezegenlerin çekirdeklerindeki ağırlık ve kendi çekirdeklerine dönüşüyle, bunların na hızda ve ne kuvvetle olduğu bilinse yolu tam olarak belli olabilecek bir yörünge sistemi oluşur.

Uyduların 36000 kmde ne dünya çekimi dışına çıkması nede düşmesi gibi. 

Yörüngede güneşin etrafında dönüşü esnasındaki merkezkaç veya merkezcil kuvvetin esnemesi detaylı açıklama yapacak olursak, çekirdekteki yapının farklılığı sebebiyle, farklı zamanlarda farklı çekme/itme kuvveti sağlamasıyla oluşuyor. daire değil elips olmasını böyle açıklıyorlar.

Astrolojide de şu dikkate alınır, güneş ve diğer gezegenlerin çekimi ile oluşan manyetik enerji insanın üzerine bir ruhsal etki bırakır ve o anki hissettiklerini değiştirir. Bir demirin manyetik alanı düzgündür kutuptan diğer kutuba gider. Diğer gezegenlerin manyetik alan çizgileri o yüzden düzgündür, jupiter istisna olabilir çünkü gaz bulutundan oluşmakta ve yüzey şekli değişmektedir. Güneşinde eriyik olmasından ötürü üzerinde bulunan ve manyetik alan oluşmayı sağlayan demir ve türevi tüm maddeler eriyik halde hakeret ettiğinden manyetik alan çizgileri sürekli değişir çünkü onu var eden maddeler sürekli yer değiştirir. Bu da manyetik alanın farklılaşmasına sebep olur.

Astroloji dünyasında güneş'in en pozitif enerji katan gezegen kabul edilmesine rağmen sürekli değişken olmasıda, bilim dünyasının kabul ettiği ve sürekli gözlemlediği ve birçok yerde gördüğüm üzere simüle ettiği görüntülerden bir kare olan şu resimdeki manyetik alan çizgileri ile daha iyi anlaşılacaktır:

Dünyanın manyetik alanı düzgün:

Güneşin manyetik alanı:

Resimler, The Universe belgesel serisi s01e01'e ait.

1mm yanlış olabilir ve sonuç olarak yanlışta, ilk herkes gibi bende 1mm de herşey yok olur diye duydum. Yabancı filmlerde dahi öyle bahsediyor sadece islam inancı değil demekki, hristyanlarda aynı şeyden bahsediyordu belkide yahudidir. Filmin adıda knowing, şu kıyametle ilgili nicholas cage'nin filmi. şu an tartışılan konuyu tartışıyorlardı. ne olursa olsun bunun doğrusunun 1mm ile alakası olmadığını farkedince yanlış bir anlayış diye birçok kişiye böyle olmadığını izah ettim

Ayrıca, 100 yıl önce yaşamış ve bunu gözlemlememiş bir din insanı tanıyorum kitabında şu kavram yazıyor:" güneşin manevi iplikleri". Demekki Ne olursa olsun inançla ulaşılan ilmi bir makam var demekki daha tüm insanların anlayacağı şekilde keşfedilmeden bunları bilebilecek bilgiye ulaşan bazı kişiler yaşamış.

Dini namaz oruçdan başka birşey göstermeyen insanlara kızarsanız kızın ama suçu islam'a atmayın.

Ama kavgasını ettiğiniz aslında Allah'ın mükemmel olmadığımı, yoksa derin ilim sahibi olmadan inancıyla Allah'a vuran insanlara mı anlamıyorum. Sürekli bir tartışmaya gidiyor konular. konuşulamıyor.

Düşünüyorum, o halde varım.
Toplam Hit: 8936 Toplam Mesaj: 45