Dünyayı Delmek ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2009
    Erkek

    Nasıl bir kafa yaşıyorsunuz anlamadım ki 


    Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Erkek

    Az biraz yaptığım araştırmayla gonuşüörum şu an. 2.5 kilometre çapındaki ve 6000 derece sıcaklıktaki demir-nikel iç çekirdeği delebilecek teknolojimizin olduğunu düşünelim. İç çekirdek demir-nikel karışımının erime sıcaklığının kat kat üstünde olmasına rağmen üzerindeki basınç sayesinde katı halde bulunuyor. Yüzey alanında 2m çapında bir alanında basınç eksikliği olması durumunda(deldik) sıvı hale geçerek yüksek bir hızda deldiğimiz deliği doldurmaya başlayacaktır. Hatta belki fışkırır da. Bu durumda dünya adeta "pırrrt" sesli bir osuruk eşliğinde tarihe(dünya dışı varlıkların(uzaylı işte) tarihine) karışacaktır. Ki bu iç çekirdeğe ulaşabildiğimizi varsayarsak.

    Senin senaryona uyalım, deliği deldik. İç çekirdeğin de dünya gibi kendi etrafında ve hatta dünyadan daha hızlı döndüğünü düşünürsek; bir uçtan öbür uca açılan delik, iç çekirdeğin sürekli dönmesinden mütevellit ikide bir kapanacak belki de %1den daha az bir ihtimalle iç çekirdek ve dünyanın üzerindeki delikler kesişecek.

    Bunlar dışında dümdüz bir delik delebildiğimizi varsayarsak iki sonuç ortaya çıkabilir. Öncelikle şunu söyleyelim bir insan olarak üzerimizde gerekli teknolojiyle ortalama 100kg olduğumuzu düşünürsek, kütle çekimiyle iç çekirdek bizi kendine kolay bir şekilde çekebilecektir. 1. sonuçta içeri atladığımızda belirli bir hıza ulaşacağız çekirdeğe geldiğimizde ulaştığımız hız kütle çekiminden kurtulabilecek kadar yeterli değilse çekirdekte sabitleneceğiz. 2. sonuçta ise ulaştığımız hız kütle çekiminden kurtulabilecek kadar, bu durumda çoğu kişinin ilk aklına gelen şey yani deliğin öbür ucuna yaklaşıp sonra tekrar diğer uca doğru gitmek, tekrar diğer uç ve tekrar diğer uç gibi. Ama bu durumda da 1. sonuçta bahsettiğim gibi hız belirli bir seviyeye düştüğünde çekirdekte sabitleniriz. Yani öyle kaymak gibi bi oraya bi buraya gidip gelip çekirdeğin ortasına yavaş yavaş yaklaşıp sarsıntısız bir şekilde sabitlenmek gibi bir durum olmayacaktır.

    Bence

    not: yer çekimi kütle çekimidir,  manyetizma ile farklı şeylerdir.

    Eyyorlamam bu kadar.


    Şafak 1152!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    yerçekiminden ötürü bir ucuna geçemezsin


    Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sandman02
    sandman02's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2012
    Erkek

    osuruk muhabbetine döner sonunda

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ağustos/2007
    Erkek

    Öncelikle kuzey kutbundan güney kutbuna bir delik olduğunu düşünelim. Bu silindirik deliğin kapanmaması için süper maddeden yapılmış borumuz var.

    Kuzeyden atılan cisim merkeze yaklaştıkça duvarlara sürtünmeye başlayacaktır. merkezde duvara yapışarak duracaktır. Yani şöyle düşünelüm hayali borumuz 1km çaplı olsun ve düşmeye başladık. Kuzey kutbundan Merkeze olan yolu yarıladığımızda artık düşüşümüz 45derecelik bir yamaçtan yuvarlanmakla aynı olacak. Merkezde yuvarlanma tamamen durduğunda ayağa kalkıp duvarda yürüyebiliriz.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ok32VyEQYYc

    00:35teki koşan adam gibi. Güneye gitmek istersek yavaş yavaş dikleşen bir yamaç çıkmak zorunda kalırız. Benim kafam bu kadar bastı. Teorim bu.

    Asıl sorun Newton'ın kütle çekim ivmesinin merkezde sıfır olacağını söylemesi. ve diğer sorun ise: Süper borumuz kuzeyde ve güneyde uzay boşluğuna kadar uzasaydı yani borunun içi ana kütleden bağımsız bir boşluk olsaydı dünyanın çekim merkezi borunun merkez noktasıyla aynımı olacaktı yoksa benim teorimdeki gibi borunun duvarlarına eşit şekildemi etki edecekti.


    http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    merkez noktaya kadar sürekli hızlanarak düşeriz merkes noktayı geçtikten sonra tıpkı bungee jumping deki geri çekilme gibi boşlukta biraz daha düştükten sonra merkez noktaya geri çekiliriz. ve asılı kalırız.

    orda bi cigara yakarız anadımmı. siktiğimin dünyasına kazık çakmışsın yani. düşerken katman katman tüp çıplaklıgıyla yer küreyi görmek, görüpte kontrollu olabilmek zordur. yak bi cigara amınym. 

    üfle kürenin merkezine dumanı, ibne neyin kafasını yaşıyor milyar yıldır dön babam dön.

     


    tabi lan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Şubat/2009
    Erkek

    seni delseler hoşuna giermi ? hoşuna gitmeyen şeyleri başkalarına da yapma hajı

    havadan kaynaklı ters yöndeki sürtünme kuvvetinden dolayı tersinir bir durum söz konusu olmaz . yani düşüş sırasında sen doğrusal hareket yapmaya çalışırken dünyanın dairesel hareketinden dolayı ortaya çıkacak coriolis ivmesi seni içinde bulunduğun tünelin kenarına sürklemese bile gerek dünyanın merkezine yaklaştıkça yoğunlaşan  atmosferik sürtünmeyle kaybedeceğin kinetik enerji nedeniyle olsun gerekse "merkeze yaklşınca sıcaklık arttı la ben geri dönüyorum" diyeceğin için diğer taraftan zor(ancak kanatlarını çırparak) çıkarsın -,-  (bence...)


    valar morghulis ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    Delinmese bile  yaklaştıkça sıcaklık artmasından dolayı o çıkan ısıyı kullanabileceğimiz şekilde buraya taşıyabilir miyiz ya da oradaki enerji formunu değiştirip burada kullanabilir miyiz? Müthiş bir ısı enerjisi var israf olmasın.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    Cekim cekirdekte, orada sabitlenip kalirsin.


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ste1n
    ste1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    The Core (Kor) bu filmde dünyanın çekirdeğine gidiyorlardı. Meraklılara tavsiye ederim. 

     

    ste1n tarafından 28/Mar/16 07:18 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 7785 Toplam Mesaj: 67
dünyayı delmek