Düşük Isıda Yemek Pişirme Tekniği
-
mangalda bir saatte kahve yaptım..
yok böyle bir şey valla :))
-
NmC bunu yazdı:
-----------------------------Hocam osmanlı mutfağında mum ateşinde yemek pişirilirmiş, duymamış mıydın bi yerlerde :))
----------------------------- -
1 kibrit ortalama 5sn yansa ve ocağın 1saniyede verdiği ısının %2sini verse (1kibrit 1sn %0,4)
50 kibrit ocağın 1saniyede verdiği ısıyı 250saniyede verir. 1saat=60 dakika=3600saniye
3600*250=900000saniye eder buda demek oluyorki;
180bin tane kibrit (1 kutuda 40 tane var,kutusu 10 kuruştan 450 lira yapıyor)
+ 250 saat
---------------------
Müthiş leziz bir et yemeği!
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------1 kibrit ortalama 5sn yansa ve ocağın 1saniyede verdiği ısının %2sini verse (1kibrit 1sn %0,4)
50 kibrit ocağın 1saniyede verdiği ısıyı 250saniyede verir. 1saat=60 dakika=3600saniye
3600*250=900000saniye eder buda demek oluyorki;
180bin tane kibrit (1 kutuda 40 tane var,kutusu 10 kuruştan 450 lira yapıyor)
+ 250 saat
---------------------
Müthiş leziz bir et yemeği!
-----------------------------180 bin kibritin hiçbiri 20 snden fazla dayanamayacağı için müthiş bir çiğ et :D
doğrudur balik_ hocam ama o kadar kısık ateşte çok uzun sürer işte, sen yat kalk demirin,çeliğin ısı iletkenliğine dua et.
-
hayır düşük ısıda yapınca mikroorganizmalar daha rahat çoğalıyo o yüzden öyle bi tat gelmiştir hayır şimdi o mikroorganizmalar ısı düşük diye bi de strese girip toksik madde üretecek sonra o ısı toksik maddeyi parçalayamayacaktır o toksiditeyle geberip gideceksin en sonunda :D hacım bu konudan sonra anladım ki sen harbi bi delisin ya :D düşük ısıda yemek pişirme iyi a.k sabah koy yemeği filitlli ocağın üstüne altına da bol ethanolu ver akşama işten dönene kadar pişsin la havleee
-
oyle guzel anlatmissin ki hocam agzim sulandi zaten gurbet ellerde turk yemegi falan yok aciz her zaman :)
guzel tarifler varsa ver bizede bizde yapalim. bi yumurta kirarim bide makarna baska bisi yok :) ha bide cacik :)
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------hayır şimdi o mikroorganizmalar ısı düşük diye bi de strese girip toksik madde üretecek sonra o ısı toksik maddeyi parçalayamayacaktır o toksiditeyle geberip gideceksin en sonunda :D
-----------------------------Iyi guldum gece gece :D bakis acisi :D
-
düşük ısıdada yemek pişirmenin en kolay yolu düdüklü tenceredir aga.
Buhar çıkana kadar beklersin ondan sonra e düşük ısıda kısa sürede yemek hazır.
-
bu adam "kazığa oturalım hadi çok güzel bişi" diye anlatsa otururum o derece güzel bi anlatımı var adamın
adamsın adam!
linux konuları hariç ilgiyle takip ediyorum
-
bravo valla :D denicem