Düşük Voltta Çalışan Peltier Nerden Bulurum ?
-
nette baktıklarım hep power ile çalıştırılıyor. ben usb den çalıştırabileceğim peltier arıyorum.
aynı peltieri usb den bağlasak yine çalışır mı yoksa ? kaynak olarak anakartı kullanmayacağım usb adaptör kullanacağım.
bide netteki fiyatlar 35 den başlıyor. piyasasını bilmedimden soruyorum normal mi fiyatları ? yoksa daha ucuza bulunur mu ?
-
bi arkadaşım 3 yıl falan önce karaköyden 25 tlye 95w almıştı ama şimdi nedir tam bilemiyorum piyasası
http://www.ozkulelektronik.com/?p=mod.urunler&gr=77
bu sitede 4.5 voltla çalışan 30w var bitane bak istersen usb den çalıştıra bilirsin ancak usb nekadar akım verir
30w güç çıkarmı onu bilemem bilgisayarın masaüstü ise belki olabilir akım değerlerine bak ona göre satın al
-
usb ile uğraşacağına adaptör al... bana da üzerinde yumurta bişirebileğim altında biraları soğutabileceğim bi tane arıyorum gören bilen duyan alan olursa gönderiverirsiniz bende karşılığını pek tabi....
-
flood yapmanın faydaları no: 225 "unuttuğun ve eklemek istediğin şeyi edit büdüt diye eklemene gerek kalmaz = usbden 30watt güç alamazsın... haliyle adaptörler de 30 watt vermezler...
-
usb 3.0 özellikli pc ler sorun çıkarmaz...fakat birde şöyle bir sıkıntı var peltier akım verildiğinde bi tarafı ısınır bir tarafı soğur...sebillerde ısınan tarafta soğutularak malzemenin yanmaması saglanır...pc de ne için kullanacaksın?
-
bu elemanlar yapmış :|
http://dx.com/usb-mini-cooling-fridge-51608
bende benzeri mantıkta bişey yapıyorum. fan ve soğutucu demir ile pek bi soğutma olmuyor. meğerse bu hacılar peltier kullanmış benim eksiğimde peltier oluyor demekki.
not: usb den çalışıyor.

-
up :|
-
5 volt 7 amper cikis alabilecegine inaniyorsan usb den yap haci nediyim yada araya guc devresi koyacaksin
-
bak sana ne diyeceğim; peltier garip bir olaydır, kafası bozulursa çalışmaz hele ki işlemci gibi yerlerde... sen boşuna işlemcini tehlikeye atma sen...
-
kaynak olarak anakartı kullanmayacağım usb adaptör kullanacağım.
yanan en fazla adaptor olur. işlemcide kullanmayacağım bi kutuyu soğutmak için kullanacağım. elektronik bir kutu değil. peltieri soğutmak içinde işlemci üzerinden sökülmüş fanım var. fana ayrı, peltiere ayrı adaptör bağlayabilirim gerekirse. ama yine adaptör 5v lik. üstteki resimdeki gibi bi dalga yapmam gerekiyor.
-
bunu yapana kadar git yenisi al daha iyi....o senin bahsettiğin mısır patlatıcı yada kahve ısıtıcı gibi şeyler var usbdeb o tarz şeylerde özel ürünler kullanılır....piyasadaki peltierlerle bu iş zor olur....usblerini hatta anakartını yakmakla kalırsın... 7 amper :P boru değil bu :P