folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Düşük Voltta Çalışan Peltier Nerden Bulurum ?

Düşük Voltta Çalışan Peltier Nerden Bulurum ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

nette baktıklarım hep power ile çalıştırılıyor. ben usb den çalıştırabileceğim peltier arıyorum.

aynı peltieri usb den bağlasak yine çalışır mı yoksa ? kaynak olarak anakartı kullanmayacağım usb adaptör kullanacağım.

bide netteki fiyatlar 35 den başlıyor. piyasasını bilmedimden soruyorum normal mi fiyatları ? yoksa daha ucuza bulunur mu ?

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

bi arkadaşım 3 yıl falan önce karaköyden 25 tlye 95w almıştı ama şimdi nedir tam bilemiyorum piyasası   

http://www.ozkulelektronik.com/?p=mod.urunler&gr=77 

bu sitede 4.5 voltla çalışan  30w   var bitane bak istersen  usb den çalıştıra bilirsin ancak usb nekadar akım verir

30w güç çıkarmı onu bilemem bilgisayarın masaüstü ise belki olabilir akım değerlerine bak ona göre  satın al

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    usb ile uğraşacağına adaptör al... bana da üzerinde yumurta bişirebileğim altında biraları soğutabileceğim bi tane arıyorum gören bilen duyan alan olursa gönderiverirsiniz bende karşılığını pek tabi....

Çok sıkılıyom
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    flood yapmanın faydaları no: 225 "unuttuğun ve eklemek istediğin şeyi edit büdüt diye eklemene gerek kalmaz = usbden 30watt güç alamazsın... haliyle adaptörler de 30 watt vermezler...

Çok sıkılıyom
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

usb 3.0 özellikli pc ler sorun çıkarmaz...fakat birde şöyle bir sıkıntı var peltier akım verildiğinde bi tarafı ısınır bir tarafı soğur...sebillerde ısınan tarafta soğutularak malzemenin yanmaması saglanır...pc de ne için kullanacaksın?

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

bu elemanlar yapmış :|

http://dx.com/usb-mini-cooling-fridge-51608

bende  benzeri mantıkta bişey yapıyorum. fan ve soğutucu demir ile pek bi soğutma olmuyor. meğerse bu hacılar peltier kullanmış benim eksiğimde peltier oluyor demekki.

not: usb den çalışıyor.

http://www.dealextreme.com/customerphotos/quarantined/201104/51608-fcd22276-ecd7-40cd-9043-c8d36016d187.jpg

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

up :|

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

5 volt 7 amper cikis alabilecegine inaniyorsan usb den yap haci nediyim yada araya guc devresi koyacaksin

delimiyim ben?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    bak sana ne diyeceğim; peltier garip bir olaydır, kafası bozulursa çalışmaz hele ki işlemci gibi yerlerde... sen boşuna işlemcini tehlikeye atma sen...

Çok sıkılıyom
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

kaynak olarak anakartı kullanmayacağım usb adaptör kullanacağım.

yanan en fazla adaptor olur. işlemcide kullanmayacağım bi kutuyu soğutmak için kullanacağım. elektronik bir kutu değil. peltieri soğutmak içinde işlemci üzerinden sökülmüş fanım var. fana ayrı, peltiere ayrı adaptör bağlayabilirim gerekirse. ama yine adaptör 5v lik. üstteki resimdeki gibi bi dalga yapmam gerekiyor.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

bunu yapana kadar git yenisi al daha iyi....o senin bahsettiğin mısır patlatıcı yada kahve ısıtıcı gibi şeyler var usbdeb o tarz şeylerde özel ürünler kullanılır....piyasadaki peltierlerle bu iş zor olur....usblerini hatta anakartını yakmakla kalırsın... 7 amper :P boru değil bu :P 

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
Toplam Hit: 5489 Toplam Mesaj: 26