folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Düşük Voltta Çalışan Peltier Nerden Bulurum ?

Düşük Voltta Çalışan Peltier Nerden Bulurum ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

ilk uzun süreli denememi yaptım :D

3 dk dan biraz daha uzun açık kaldı sürekli. 2 fanı söktüm. hacılar ben bi yerde yanlış yapmışım. ısının sürekli yükseleceğini düşünüyordum belli bişeyden sonra çok yavaşladı artışı. dijital termometre ile ölçüyorum sıcaklığı.

zaten elektrik verdiğimde kafadan 30 dereceden başlıyor. sonra 1-1 artıyor. 35 den sonra 0.2 gibi bi hızla artıyor ama saniyede tabi.

sonra 40-45 gibi duruyor ısınması.

soğuk taraf gayet iyi. üstüne metali koymamıştım. baktımki termal macun donuyor :D beyaz beyaz oluverdi üstü :D

elektiriği bi kestim köşelerden erimeye başladı hemen :D güzel bi görüntüydü :P

neyse

son halinde soğuk tarafın demiri terliyor sıcak tarafta belli bi ısıdan sonra ilerlemiyor. 80C de bozulduğunu bilmek iyi oldu :D

tek işlemci fanı ile soğutuyor şimdi. bi de şunu sorayım. bu soğutucu demirin 2 tafafı açık. yani tıkrıklı üstünde fan var ama kenarları açık oraları kapatıyımmı ?

açık kalsın mı ? açık olduğundan fandan gelen hava yanlardan çıkıyor.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    yok hava oradan çıkıyor zaten açık kalması lazım, benim söylediğim sıcaklık değeri kesin değil yalnız foxxly ona bakma sen ama zaten dediğim gibi, üretici çıkacağı max değeri ona göre ayarlamıştır. misal kaleriför peteği 5 bar altında çalışıyorsa o peteği 25 barda denerler ve sorun olmadığına ikna olunca piyasaya sürerler. yalnız soğuk tarafa da ısı yayıcı koy ki daha etkili ve çabuk soğutsun. kafamı kaldıramıyorum vizelerden dolayı yoksa sana direk burda atölyede güzel oturaklı bi sistem yapıp yollardım yahu :|

Çok sıkılıyom
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

kutunun içine termometre koydum. çalıştırdım. sorunsuz sıcak - soğuk ikiside ters yönde çalışıyor. ama soğuk demir içeriyi soğutmuyor anca kendini soğutuyor :|

sonra üstüne fan taktım öle denedim yine kutuyu soğutmuyor :\

bide alüminyum folyo ile yada yanmayan bantlardan var üstü alüminyum altında yapışkan. onlarla kenardan yere doğru bi şerit çekeyim diyorum :|

benim yaptığım şekil biraz ters oldu. kutunun üstüne yerleştirdim ben peltieri. alttan bişey yerleştirmedim :| içeriyi soğutur die bekledimde olmadı :/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

beyler beni tebrik edebilirsiniz.

küçük bi buzdolabı fikri ile başladığım bu yolculukta ettim okadar masraftan sonra kendime üflemeli bi soba yaptım.

peltieri ne yaptıysam soğutamadım. aslında iyi gidiyordu ama kutunun içine girince soğutmadı. soğuk yüzeyi gayet iyi soğutuyor ama çok bi etki edecek kadar soğutmuyor. sıcak taraf daha ağır basıyor.  bende fanın deliklerinin bi tafarına küçük bi fan yerleştirdim. tek taraflı çıkış yapiyor.  demir ısındığı içinde ılık ılık üflüyor.

yaz için bişeyler yapayım dediydim neyseki önümüzdeki kış rahat ederim :)

lafı gelmişken peltierin amk.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:
    -----------------------------

beyler beni tebrik edebilirsiniz.

küçük bi buzdolabı fikri ile başladığım bu yolculukta ettim okadar masraftan sonra kendime üflemeli bi soba yaptım.

peltieri ne yaptıysam soğutamadım. aslında iyi gidiyordu ama kutunun içine girince soğutmadı. soğuk yüzeyi gayet iyi soğutuyor ama çok bi etki edecek kadar soğutmuyor. sıcak taraf daha ağır basıyor.  bende fanın deliklerinin bi tafarına küçük bi fan yerleştirdim. tek taraflı çıkış yapiyor.  demir ısındığı içinde ılık ılık üflüyor.

yaz için bişeyler yapayım dediydim neyseki önümüzdeki kış rahat ederim :)

lafı gelmişken peltierin amk.

-----------------------------

sandalyenin altına koyarsın altık sen bu peltierleri :D hahaha sıcak yapan kısmını :D

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
Toplam Hit: 5490 Toplam Mesaj: 26