Düşünce Gücüyle Yapılcak Şeyleri Anlatan Kitaplar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

ExpirE bunu yazdı:
    -----------------------------

DeaD_BY bunu yazdı:

----------------------------

ExpirE attığım binlerce comment arasında tek bi küfür etmemişimdir ancak kendimi şu an zor tutuyorum..Tek bi şey söyliycem kendini tanı,ne bok olduğunu iyice tanı hoca :)

La bu yazıyı iui okyunmüritler  bak iyi hazmedin :D gece 1 sularında uykusuzluktan kaşığı büktüğü sanmanın verdiği devasa kendine güvenin verdiği güçtür bu :D:D:D:D:D

tam olarak ne yazdığını okuyamadım ama şu kısmı anladım ;

''gece 1 sularında uykusuzluktan kaşığı büktüğü sanmanın verdiği devasa kendine güvenin verdiği güçtür bu :D:D:D:D:D''

bu konu evet bahsettiğin gibi gece saat bir sularında açılmış,iyi tesadüf..ancak dikkat etmediğin bi nokta var,
    açtığım bu konu,  5 Agustos 2010 tarihinde yazılmış ve konu;reneye bizzat attığım mail üzerine kilitlenmiş..Yani yaklaşık 1 SENE önce.. :) hala bu düşünceyi savunabiliyosam,tarafsızca bi sorgula derim..Sakın yanlış anlama ama expire,tüm bu yazdıklarımı okumadan önce sormak istediğim bi soru var..Yaş kaç hocam?
     http://www.tahribat.com/Forum-Ve-Kasik-Gozlerle-Bukulur-117016/1/ve

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

DeaD_BY bunu yazdı:

ExpirE bunu yazdı:

DeaD_BY bunu yazdı:

ExpirE attığım binlerce comment arasında tek bi küfür etmemişimdir ancak kendimi şu an zor tutuyorum..Tek bi şey söyliycem kendini tanı,ne bok olduğunu iyice tanı hoca :)

La bu yazıyı iui okyunmüritler  bak iyi hazmedin :D gece 1 sularında uykusuzluktan kaşığı büktüğü sanmanın verdiği devasa kendine güvenin verdiği güçtür bu :D:D:D:D:D

''gece 1 sularında uykusuzluktan kaşığı büktüğü sanmanın verdiği devasa kendine güvenin verdiği güçtür bu :D:D:D:D:D''

bu konu evet bahsettiğin gibi gece saat bir sularında açılmış,iyi tesadüf..ancak dikkat etmediğin bi nokta var,
    açtığım bu konu,  5 Agustos 2010 tarihinde yazılmış ve konu;reneye bizzat attığım mail üzerine kilitlenmiş..Yani yaklaşık 1 SENE önce.. :) hala bu düşünceyi savunabiliyosam,tarafsızca bi sorgula derim..Sakın yanlış anlama ama expire,tüm bu yazdıklarımı okumadan önce sormak istediğim bi soru var..Yaş kaç hocam?

sekkiz

"bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Ana kara bak bu kitaıb buldum sana

http://www.ikyworld.com/kitaplik/Yuzde_Yuz_Dusunce_gucu.pdf

"bea"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

ExpirE bunu yazdı:

DeaD_BY bunu yazdı:

ExpirE bunu yazdı:

DeaD_BY bunu yazdı:

sekkiz

:)) eyvallah hocam... http://www.tahribat.com/Murit-ExpirE/ profiline bakacak olursak, yaş 20 gözüküyor.. sekkiz demenden baya bi yaş almış oduğun anlaşılıyor zaten :))

umarım bi gün egolarını tatmin etmiş olup sorgulamayı öğrendiğin zaman,geri dönersin bu yazdıklarımı okumaya..ancak sana bişey söyleyim,kesin olarak reddedebileceğin;insanı düşündüğünde ikna edebilecek bi şey buldugunda gel buraya..yoksa öyle bi şey toz ol :) inanma ve bi daha bu konuya girip buna inanan 'salak'ların yazılarını okuma..o öpülesi at gözlüklerini çıkarmış beyinine sevgilerle.. :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Beyler konuyu bilim kurgu ile harmanlamanıza gerek yok bence. Günümüzde en basit örnek olarak; insanlar düşündüklerinin tersi düşündürülerek veya inandırılarak iyileştiriliyorlar. Psikologlar veya psikiyatrisler bu yüzden var.

Veya en net kanıtlarından biri de şizofreni hastalarıdır. Böyle insanların dünyaları gerçek yaşama ayak uydurmaktan uzak, kendi düşünce güçleri ile yönlenir. Bu en büyük kanıtı olsa gerek.

Anlayacağınız olayı bir kibriti düşüncelerinizle kaldırmaya odaklamamanız gerektiğidir. Soyut şeylerden somut sonuçlar elde etmek demek, bu değildir.

Hayatımın 1 senelik kısmı karamsarlıkla geçti. Sevdiğim kız beni terk etmişti. Bu gibi olaylar intiharla bile sonuclanabiliyor. İnsanlar doktorlara muhtaç oluyor. Ben kendi düşünce sistemimle, heçbirşeyi umursamamayı ilke edindim. Sizde kendi kavramlarınızı yaratabilirsiniz. Beyniniz, gözlerinizin üzerinde.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

NaZi_ bunu yazdı:

Beyler konuyu bilim kurgu ile harmanlamanıza gerek yok bence. Günümüzde en basit örnek olarak; insanlar düşündüklerinin tersi düşündürülerek veya inandırılarak iyileştiriliyorlar. Psikologlar veya psikiyatrisler bu yüzden var.

Veya en net kanıtlarından biri de şizofreni hastalarıdır. Böyle insanların dünyaları gerçek yaşama ayak uydurmaktan uzak, kendi düşünce güçleri ile yönlenir. Bu en büyük kanıtı olsa gerek.

Anlayacağınız olayı bir kibriti düşüncelerinizle kaldırmaya odaklamamanız gerektiğidir. Soyut şeylerden somut sonuçlar elde etmek demek, bu değildir.

Hayatımın 1 senelik kısmı karamsarlıkla geçti. Sevdiğim kız beni terk etmişti. Bu gibi olaylar intiharla bile sonuclanabiliyor. İnsanlar doktorlara muhtaç oluyor. Ben kendi düşünce sistemimle, heçbirşeyi umursamamayı ilke edindim. Sizde kendi kavramlarınızı yaratabilirsiniz. Beyniniz, gözlerinizin üzerinde.

Bahsettiğin beyinin düşünce yolu ile vucudun herhangi bir bölgesinde lezyonlarada yol açabileceği yada iyileştirebileceği. İlaç aldığını sanıp bonibon yada vitamin ilacı ile tedavi edildiğine inanıp gelişme gösteren hastalar çok kez gözlenior. 

Şu var ki burada bahsedilen herhangi bir fiziksel temas sağlanmadan cansız bir maddede şekil değişikliğine yol açabilmek. Dediklerinin doğruluğuna katılmakla beraber halen kaşık bükme hikayesinin karşısındayım :)

İyi düşün iyi olsun olayına gelirsek The Secret miydi neydi hem okudum hemde izledim başta ne kadar mantıklı gelsede ticari bir amaca hizmet ettiği ve sövüşlemeye dayalı bir oyun olduğu her halinden belli. İngiltere seyahatimde Londrada bu tip şeyler kitap ve belgesel yerine katılımcıların sempozyumlara aktif olarak katıldığı ve sürekli gaza gelip birşeyler satın aldığı yerlere şahit oldum :) The Secret ülkemizde sempozyum toplantı yerine sadece kitap olarak satabidi. 

İyi düşün iyi olsun olayını ben kelebek etkisine bağdaştırıyorum bazen en ufak birşey büyük şeylere yol açabilir bir gülücük bir ağlama bir cümle vb.... Bu felsefeyi benimseyen bir kimse o kadar kaptırıabilir ki poliyannacılık oynayarak geçirdiği 1 ay içinde iyimser davranışları ve düşüncesi hareketleri cümleleri dediğim gibi gülüşü karşısındaki yada temas halinde olduğu insanları etkileyerek istediğinin olmasını sağlaabilir. Olay bu. Sürekli gitar isteyen velet aamayacağına inanıyo orda burda lamama para yok diyo anne babasıda alamayacağını bildiği düşünüyor belkide abu yüzden almıyor sonra veled iyi düşünüyor anne babasını etkiliyor modellere bakıyor alabilriiz diyor annesini kafalıyor akşam annesi kocasına çıtlatıyor sonra çat diye baba bir gün gitar ile eve geliyor sonra neymiş secret yapmış :) Gerisi sadece ekonomik kazanç

Esen kalın hocalar bu olaya zerre kadar inanmıyorum poliyannacılık oynamak kolaydır ama sadece içimizde kendimizdedir. Gerçek ise heryerdedir her zaman aynıdır gerçeği görün ve benimseyin.

Kısaca zihinde gerçekleşen (iyileştiğine inanıp iyileşenler) iyileşiyorum algısıyla salgılanan hormonlar ve metabolik reaksiyonlar sonucu lezyonların yada hastalıklı organların gelişme göstermesiyle. Fiziksel temas olmadan bir maddede şekil değişikliği yapabileceğine inanmak şahsımca doğru değil yalandır.

"bea"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

düşünce gücüyle yapabileceğin tek şey çükünü kaldırmaktır. :|

..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

NaZi_ bunu yazdı:

defalarca okumamız gereken bi yorum işte bu bence..

ancak hocam işte herkes senin o erişebildiğin çözüme ulaşamayabiliyor..sen yaşadıklarınla,sorgulamalarınla belkide bazı şeyleri;düşünce sisteminle,ilke edinebilmişsin..o çözüme ulaşabilecek yolu sen zihninde oluşturabilmişsin..ama bu herkes için mümkün değil..bazılarımız o yolu çizemeyebilir..o yolun en ufak bi ışığı gözükmeyebilir..o çözümü bulmaya çalıştıkça,farkında olmadan daha da ters yola gidebilir..''beyniniz,gözlerinizin üzerinde..''..işte o gözler, o beyni göremediği takdirde,insan doktora muhtaç olmak zorunda bence..daha da kötüye yol almamak için...

bu bi eksiklik değil,bi acizlik değil..yaşanmışlıklarla,içinde bulunduğumuz durumla alakalı..ileriyi görmekle alakalı..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Hocam ben "hayal mühendisliği" adında bir kitap aldım hayal gücü mü ne geliştiriyomuş hiç hatırlamıorum 1 sene önce aldım. diğer kitapları okumaktan buna sıra gelmedi hala. ancak bi bak istersen.

=)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

ExpirE bunu yazdı:

NaZi_ bunu yazdı:

Bahsettiğin beyinin düşünce yolu ile vucudun herhangi bir bölgesinde lezyonlarada yol açabileceği yada iyileştirebileceği. İlaç aldığını sanıp bonibon yada vitamin ilacı ile tedavi edildiğine inanıp gelişme gösteren hastalar çok kez gözlenior. 

Şu var ki burada bahsedilen herhangi bir fiziksel temas sağlanmadan cansız bir maddede şekil değişikliğine yol açabilmek. Dediklerinin doğruluğuna katılmakla beraber halen kaşık bükme hikayesinin karşısındayım :)

İyi düşün iyi olsun olayına gelirsek The Secret miydi neydi hem okudum hemde izledim başta ne kadar mantıklı gelsede ticari bir amaca hizmet ettiği ve sövüşlemeye dayalı bir oyun olduğu her halinden belli. İngiltere seyahatimde Londrada bu tip şeyler kitap ve belgesel yerine katılımcıların sempozyumlara aktif olarak katıldığı ve sürekli gaza gelip birşeyler satın aldığı yerlere şahit oldum :) The Secret ülkemizde sempozyum toplantı yerine sadece kitap olarak satabidi. 

İyi düşün iyi olsun olayını ben kelebek etkisine bağdaştırıyorum bazen en ufak birşey büyük şeylere yol açabilir bir gülücük bir ağlama bir cümle vb.... Bu felsefeyi benimseyen bir kimse o kadar kaptırıabilir ki poliyannacılık oynayarak geçirdiği 1 ay içinde iyimser davranışları ve düşüncesi hareketleri cümleleri dediğim gibi gülüşü karşısındaki yada temas halinde olduğu insanları etkileyerek istediğinin olmasını sağlaabilir. Olay bu. Sürekli gitar isteyen velet aamayacağına inanıyo orda burda lamama para yok diyo anne babasıda alamayacağını bildiği düşünüyor belkide abu yüzden almıyor sonra veled iyi düşünüyor anne babasını etkiliyor modellere bakıyor alabilriiz diyor annesini kafalıyor akşam annesi kocasına çıtlatıyor sonra çat diye baba bir gün gitar ile eve geliyor sonra neymiş secret yapmış :) Gerisi sadece ekonomik kazanç

Esen kalın hocalar bu olaya zerre kadar inanmıyorum poliyannacılık oynamak kolaydır ama sadece içimizde kendimizdedir. Gerçek ise heryerdedir her zaman aynıdır gerçeği görün ve benimseyin.

Kısaca zihinde gerçekleşen (iyileştiğine inanıp iyileşenler) iyileşiyorum algısıyla salgılanan hormonlar ve metabolik reaksiyonlar sonucu lezyonların yada hastalıklı organların gelişme göstermesiyle. Fiziksel temas olmadan bir maddede şekil değişikliği yapabileceğine inanmak şahsımca doğru değil yalandır.

pm attım hocam.düşüncelerinin bi kısmı ikna edici..ancak senin insan zihnini ekonomik kazançla yani kapitalizmle bağdaştırdığın yanlış ÖRNEKLER var..bu verdiğin örnek bahsettiğin yanlışları destekleyen bi örnek..bi yere kadar sormuşsun zihnine ancak o sırada yanlış bi örnekle sözde ikna etmişsin kendini..

olay bu bahsettiğin değildir.Konuşmak istersen burdayım :)

Toplam Hit: 4057 Toplam Mesaj: 26