Düşünce Gücüyle Yapılcak Şeyleri Anlatan Kitaplar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

ExpirE bunu yazdı:
    -----------------------------

NaZi_ bunu yazdı:

Beyler konuyu bilim kurgu ile harmanlamanıza gerek yok bence. Günümüzde en basit örnek olarak; insanlar düşündüklerinin tersi düşündürülerek veya inandırılarak iyileştiriliyorlar. Psikologlar veya psikiyatrisler bu yüzden var.

Veya en net kanıtlarından biri de şizofreni hastalarıdır. Böyle insanların dünyaları gerçek yaşama ayak uydurmaktan uzak, kendi düşünce güçleri ile yönlenir. Bu en büyük kanıtı olsa gerek.

Anlayacağınız olayı bir kibriti düşüncelerinizle kaldırmaya odaklamamanız gerektiğidir. Soyut şeylerden somut sonuçlar elde etmek demek, bu değildir.

Hayatımın 1 senelik kısmı karamsarlıkla geçti. Sevdiğim kız beni terk etmişti. Bu gibi olaylar intiharla bile sonuclanabiliyor. İnsanlar doktorlara muhtaç oluyor. Ben kendi düşünce sistemimle, heçbirşeyi umursamamayı ilke edindim. Sizde kendi kavramlarınızı yaratabilirsiniz. Beyniniz, gözlerinizin üzerinde.

Bahsettiğin beyinin düşünce yolu ile vucudun herhangi bir bölgesinde lezyonlarada yol açabileceği yada iyileştirebileceği. İlaç aldığını sanıp bonibon yada vitamin ilacı ile tedavi edildiğine inanıp gelişme gösteren hastalar çok kez gözlenior. 

Şu var ki burada bahsedilen herhangi bir fiziksel temas sağlanmadan cansız bir maddede şekil değişikliğine yol açabilmek. Dediklerinin doğruluğuna katılmakla beraber halen kaşık bükme hikayesinin karşısındayım :)

İyi düşün iyi olsun olayına gelirsek The Secret miydi neydi hem okudum hemde izledim başta ne kadar mantıklı gelsede ticari bir amaca hizmet ettiği ve sövüşlemeye dayalı bir oyun olduğu her halinden belli. İngiltere seyahatimde Londrada bu tip şeyler kitap ve belgesel yerine katılımcıların sempozyumlara aktif olarak katıldığı ve sürekli gaza gelip birşeyler satın aldığı yerlere şahit oldum :) The Secret ülkemizde sempozyum toplantı yerine sadece kitap olarak satabidi. 

İyi düşün iyi olsun olayını ben kelebek etkisine bağdaştırıyorum bazen en ufak birşey büyük şeylere yol açabilir bir gülücük bir ağlama bir cümle vb.... Bu felsefeyi benimseyen bir kimse o kadar kaptırıabilir ki poliyannacılık oynayarak geçirdiği 1 ay içinde iyimser davranışları ve düşüncesi hareketleri cümleleri dediğim gibi gülüşü karşısındaki yada temas halinde olduğu insanları etkileyerek istediğinin olmasını sağlaabilir. Olay bu. Sürekli gitar isteyen velet aamayacağına inanıyo orda burda lamama para yok diyo anne babasıda alamayacağını bildiği düşünüyor belkide abu yüzden almıyor sonra veled iyi düşünüyor anne babasını etkiliyor modellere bakıyor alabilriiz diyor annesini kafalıyor akşam annesi kocasına çıtlatıyor sonra çat diye baba bir gün gitar ile eve geliyor sonra neymiş secret yapmış :) Gerisi sadece ekonomik kazanç

Esen kalın hocalar bu olaya zerre kadar inanmıyorum poliyannacılık oynamak kolaydır ama sadece içimizde kendimizdedir. Gerçek ise heryerdedir her zaman aynıdır gerçeği görün ve benimseyin.

Kısaca zihinde gerçekleşen (iyileştiğine inanıp iyileşenler) iyileşiyorum algısıyla salgılanan hormonlar ve metabolik reaksiyonlar sonucu lezyonların yada hastalıklı organların gelişme göstermesiyle. Fiziksel temas olmadan bir maddede şekil değişikliği yapabileceğine inanmak şahsımca doğru değil yalandır.

The secret adı altında anlattığın teknik, yalnızca tek bir tekniktir. Değil mi ?

Bakın insanlar ilk önce kadın ve erkek olarak iki ayrı kategoriye ayrılır. Daha sonra bu çeşitlemeler çoğalırda çoğalır. Fakat kendinize yeni bir kategori açmaktan bahsediyorum ben.

Kocaman bir stadyum hayal edin. Dünya üzerinde yaşayan tüm insanlar orada ve 198 farklı takım için tezahurat eden, 198 farklı takımın renklerine bürünen, 198 farklı grup insan, bu devasa stadyumda toplanıyor. Sizse günlük kıyafetleriniz, savsak adımlarınızla, aralarında bir yerde, tarafsız bir izleyicisiniz sadece. Bahsettiğim şey, herkesin sabırsızca konusma sırasını beklediği, hatta söz hakkı gelmeyince sıkılıp söz kestiği bir ortamda, uzun sessizliklere bürünmüş insanların, önemli noktaları çok daha iyi gözlemleyebileceği ve o önemli noktalarda ağızlarını açtıklarında, devrim derecesinde cümleler sarf edebileceğidir.

Beyin denen şeyi belirli bir ilizyonla süsleyip, doğa üstü yakıştırmalarla boğmaya, yüceleştirmeye kalkmayın sakın. Beyin, siz düşünesiniz diye vardır. Günümüzde düşünmek, bir beyin için en büyük ilizyondur. Teşekkürler ...

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

dün bu konuyu açdıgımı unuttum amq şimdi geldi aklıma :D yarına bi baştan sona okuyayım :D

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    senem35
    senem35's avatar
    Dişi

düşünce gücüyle kibrit kutusu gezdirdik ben inanıyorum

http://www.facebook.com/pages/Kisisel-Gelisim-ve-Psikoloji/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    senem35
    senem35's avatar
    Dişi

düşünce gücüyle kibrit kutusu gezdirdik ben inanıyorum sadece konsantrasyon başka yöntemi yok

http://www.facebook.com/pages/Kisisel-Gelisim-ve-Psikoloji/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

senem35 bunu yazdı:

düşünce gücüyle kibrit kutusu gezdirdik ben inanıyorum sadece konsantrasyon başka yöntemi yok

Kanıt?

enjoy i'm vaccinated
Toplam Hit: 4056 Toplam Mesaj: 26