folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Düz Çatıda Isı Yalıtımı Hakkında En Uygun Çözüme İhtiyacım Var

Düz Çatıda Isı Yalıtımı Hakkında En Uygun Çözüme İhtiyacım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

İnşaat alanı ile ilgili bir bölüm olmadığı için genel'e açtım konuyu.

Şimdi bizim bir ev var köy içinde 2009 da yaptırdık. Çatı düz çatı. Yani kiremit felan yok. İleride belki 2. kat çıkarız diye böyle yapıldı. Yaklaşık 130m2 bir alana sahip. Sorun şu ki yazın çatının sıcağı olduğu gibi eve vuruyor. Zaten bunaltıcı hava akşam bari serin olsun istiyoruz ancak gün boyu ısınan çatının akşamleyin eve sıcağını vurması inanılmaz rezalet bir durum. Kışın ise yamurdan dolayı rutubeti vuruyor.

Ev merkeze uzak işçi getirmek çok pahalıya mal oluyor. Evin sadece çatısını yalıtım yapmak istiyorum. Ama bunu kendim el yordamıyla yapmalıyım. Önerebileceğiniz en maliyetsiz ve kolay yöntem nedir? Kullandıysanız faydasını gördünüz mü?

Örnek Çatı Görünümü;

http://www.balkotrade.com/images/makale/bahce_yesil_cati1.jpg

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

hocam adana da yaşıyorum emin ol tavandan gelen sıcağın beterliğini bizden iyi kimse bilemez. 

Buralarda önlem olarak damlara profiller ile önce iskelet yapılıyor sonra iskeletin üzeri çinko ile kapatılıyor böylelikle ne güneş tavana değiyor ne de yagmur

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı

hocam adana da yaşıyorum emin ol tavandan gelen sıcağın beterliğini bizden iyi kimse bilemez. 

Buralarda önlem olarak damlara profiller ile önce iskelet yapılıyor sonra iskeletin üzeri çinko ile kapatılıyor böylelikle ne güneş tavana değiyor ne de yagmur

Hocam benim bahsettiğim yer Antalya. Yani çok iyi biliyorum merak etme yani :D

Aslında benim uygulaması kolay bir yöntem lazım. Yani yapı marketlerden alabileceğim malzemelerle 1-2 kişi 130m2 alanı 1 hafta içinde en maliyetsiz şekilde bitirmem lazım.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

kireçle boya biraz daha para harcarım dersen xps köpük al onu döşe yada çatı yaptır çatıyı izolasyonlu saç ile çatı yapıp kapat.

yunusozturk.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

hicbirsey yoksa catiyi beyaza boya o siyah izalasyon malzemesi bu tarz isi iletimini ciddi anlamda saglar o yuzden yazlik cozum bu.

delimiyim ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek

TAŞ YÜNÜ CAM YÜNÜ NE DİYOSAN ONU ALIYOSUN. ÜZERİNİ HAZIR ÇATI LEVHALARI ADI AKLIMA GELMİYO SUAN İLE KAPLIYOSUN OLAY TAMAMDIR. 

EDİT: ONDÜLİN HOCAM :D

bamboocha tarafından 28/Tem/13 15:32 tarihinde düzenlenmiştir

kızgın mermi namluda, azgın pipi donda durmazmış.derviş dervişe sırayla binermiş.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    bamboocha bunu yazdı

TAŞ YÜNÜ CAM YÜNÜ NE DİYOSAN ONU ALIYOSUN. ÜZERİNİ HAZIR ÇATI LEVHALARI ADI AKLIMA GELMİYO SUAN İLE KAPLIYOSUN OLAY TAMAMDIR. 

EDİT: ONDÜLİN HOCAM :D

Dedigi mantikli hocam olabilir. Ayrica merak ettim ev yesilbayir tarafindami birde kaca mal ettiniz tek katli yeri?

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

tam görünmüyorda ordan sızıntıda olur bir kaç seneye

en mantıklısı http://www.murattiritoglu.com.tr/urunler/su-yalitim-urunleri/2mm-3mm-4mm-mebran.html

birde pürmüz al ucuz zaten evde tüp varsa bağla ona kendinde yaparsın.

Yada köpük sıktırıcan. Bunlar kiremite göre daha ucuza gelir...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam ev Döşemealtı'nda;

Ev ne kadar'a mal oldu bilmiyorum açıkçası 4 sene geçti çünki.

Verdiğiniz örnekler güzel ama ondilin örneğinde çatıda gezemeyiz. Çatıyı ayrıca kullanılabilir bırakmak istiyoruz. Kireç örneğinden ise kireç yazın yağmurlarla beraber akar gider diye düşünüyorum.

Mebran olayı mantıklı gibi hocam. 130m2 kaça mal olur acaba bir araştırmak lazım. En son 10m2 sini 30 tlye almıştık 2 sene önce.

DrKill tarafından 28/Tem/13 17:15 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sunnetcioglu
    Sunnetcioglu's avatar
    Erkek

Aries Multistop isimli yalıtım malzemesi var. Muğlada bu malzeme ile çatılarda su sızıntı sorunu ve güneş izolasyonu yapmıştık. Çatıya 2 cm kalınlığında harç şeklinde dökülecek. Döküldüğü andan itibaren çatının altındaki odalar serin olacak missss :)

Demir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Sunnetcioglu bunu yazdı

Aries Multistop isimli yalıtım malzemesi var. Muğlada bu malzeme ile çatılarda su sızıntı sorunu ve güneş izolasyonu yapmıştık. Çatıya 2 cm kalınlığında harç şeklinde dökülecek. Döküldüğü andan itibaren çatının altındaki odalar serin olacak missss :)

Hocam internette aradım pek bulamadım. Varmı o manisa fabrikasının ismi veya üreten şirketin ismi?

Toplam Hit: 3473 Toplam Mesaj: 20