Düz Çatıda Isı Yalıtımı Hakkında En Uygun Çözüme İhtiyacım Var
-
Ben mi yanlış anladım? siz ısı yalıtımı diyorsunuz ama en sonunda membran önermişler?
İnşaat Mühendisiyim hocam, kanaatim o ki; usta getirmek istemiyorsunuz ve üzerine çatı kaplamam yok diyorsunuz işiniz zor hocam açıkcası.
Cam yünü üzerine onduline öneren arkadaş var, üzerine derken nasıl üzerine tam anlayamadım ama cam yünü ezilmemesi lazım, birde kışın ister istemez yakıştan dolayı etkilecektir, su ile temas etmesi de cam yününün özelliğini yitirmesine neden olur.
Ustasız basit bir şekilde çözüm istiyorsunuz bence bu fikrinizden vazgeçin. Aksi durumda size daha da pahalıya mal olur.
-
Bolvadinli bunu yazdı
Ben mi yanlış anladım? siz ısı yalıtımı diyorsunuz ama en sonunda membran önermişler?
İnşaat Mühendisiyim hocam, kanaatim o ki; usta getirmek istemiyorsunuz ve üzerine çatı kaplamam yok diyorsunuz işiniz zor hocam açıkcası.
Cam yünü üzerine onduline öneren arkadaş var, üzerine derken nasıl üzerine tam anlayamadım ama cam yünü ezilmemesi lazım, birde kışın ister istemez yakıştan dolayı etkilecektir, su ile temas etmesi de cam yününün özelliğini yitirmesine neden olur.
Ustasız basit bir şekilde çözüm istiyorsunuz bence bu fikrinizden vazgeçin. Aksi durumda size daha da pahalıya mal olur.
öyle bir fikrimin olmadığını zaten söylemiştim. Bana ustasız bir çözüm önerebilirseniz iyi olur yoksa zaten biliyorum bu dediğinizi hocam.
-
Benim öenereceğim bir metod yok, teknik tede öyle birşey yok ama size sadece yol gösterebilirim.
Yapı Kimyasalları adı altında yüce google amcaya soracaksınız, sonra o firmalara (özellikle büyük firmalarda sorunlar hakkıında çözüm üreten teknik ekip olur) onlara soracaksını.
Onlara daha iyi bildiği için yönlendirmiyorum ama teknoloji ile beraber çok farklı malzemeler çıkabiliyor. Bunlar ile ilgili ÖZEL bir ürün üretilmiş olabilir (pek sanmıyorum ama bir ihtimal olabilir) onlar onu önerir. Tabi o firmanın ürettiği bir özel ürün varsa önerir.
Not: aslında söylememe ne kadar gerek var bilmiyorum ama sırf ürün satmak iiçin saçma sapan şeyler önerirlemi bilemiyorum dikkat etmekte de yarar var.
Bolvadinli tarafından 29/Tem/13 00:49 tarihinde düzenlenmiştir -
ayhun bunu yazdıbamboocha bunu yazdı
TAŞ YÜNÜ CAM YÜNÜ NE DİYOSAN ONU ALIYOSUN. ÜZERİNİ HAZIR ÇATI LEVHALARI ADI AKLIMA GELMİYO SUAN İLE KAPLIYOSUN OLAY TAMAMDIR.
EDİT: ONDÜLİN HOCAM :D
Dedigi mantikli hocam olabilir. Ayrica merak ettim ev yesilbayir tarafindami birde kaca mal ettiniz tek katli yeri?
Izocam 8 rulo flan gider. 250 tlye flan mal olur sana. Hali gibi seriyosun uzerini dr yagmur degmesin diyr kapla. Istersen altina da ziftli kagitlar oluyor ondan dose. On nukara oluyor hocam. Dkkat et cok kasindirir dokundugunda
Edit : hocam catiyi kullanmak istysn yeni gordum. Ridas dye malzeme ve sirket var. Bayisi vardir google a yaz cikar. Dekorasyon + yalitim. Tavani icerden onunla kaplat cok ucuz ve guzel goruntu sagliyr tavsye ederim
http://www.ridas.com.tr/tr/index.php Şuna bak bi hoca
mfatihbodur tarafından 29/Tem/13 14:32 tarihinde düzenlenmiştir -
-
Tavana içeriden yapıştırılan köpükler var. Yapı marketlerde satılıyor, ucuz bişey. Falçatayla kesip silikonla yapıştırıyorsun. Hem dekoratif hemde ısı yalıtımında bir derece etkili. Şöyle bişey.
http://senerlerinsaat.com/files/stropiyer-tavan-kaplama-2.jpg
Membran kaplasan su yalıtımı yapar ama ısıya etki edeceğini sanmıyorum.
-
Hocam ısı yalıtımı için Strafor - Xps(köpük) , su yalıtımı için Sıvı( Likit ) Membran kullanabilirsin.Sana açıklamasını detaylı olarak yazmıştım ama yanlışıkla yorumu sildim :)
Örnek Sıvı Membran ;

Örnek Strafor-Xps ;

Tabi bu köpüğü uygulamak için gereken Kalekim( Strafor yapıştırma harcı ) ve File ;


Yapıştırma harcı olarak başka firmaların ürünlerini alabilirsin çünkü kalekim biraz pahalıdır. Piyasada ilklerden oldugu için bu çeşit ürünlere hep kalekim derler :D File kullanmamızın nedeni ek yerlerinde çatlamalar yapmasın diye.
Edit: İmla
kartalenes tarafından 29/Tem/13 07:13 tarihinde düzenlenmiştir -
DrKill bunu yazdıSunnetcioglu bunu yazdı
Aries Multistop isimli yalıtım malzemesi var. Muğlada bu malzeme ile çatılarda su sızıntı sorunu ve güneş izolasyonu yapmıştık. Çatıya 2 cm kalınlığında harç şeklinde dökülecek. Döküldüğü andan itibaren çatının altındaki odalar serin olacak missss :)
Hocam internette aradım pek bulamadım. Varmı o manisa fabrikasının ismi veya üreten şirketin ismi?
http://www.ostim.org.tr/company/ansboya/tr/product/aries-multistop/30673 bu adrese bi bakıver hocam.. Telefonunu bi ara ankarada üretiliyodu malzeme
-
hocam öncelikle çatıyı tümüyle temizlemen gerekiyor kazıyacaksın, toz kalmayacak. yalteksin siyah halı şeklinde ürünleri var, alta çok ince bir tabaka zift sürülüp ısı yalıtım malzemesini pirmuzla yapıştıra yapıştıra tüm çatıyı kaplayacaksın, duvarlar da dahil kapatacaksın ki su girişi imkansız hale gelsin. kendi evimin çatısını komple kaldırdım açık bir teras oluştu, yukarıya çiçek ve ağaç doldurmak için yaptım bunu.
http://www.yalteks.com/images/MEMBUYG3.jpg
RETRET tarafından 29/Tem/13 14:43 tarihinde düzenlenmiştir
ben bunu yaptım gayet güzel oldu, su giderini iyi düşün yalnız sonra havuz gibi olmasın yukarısı.
