folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder E-Bay Cı Arkadaşlar Ağır Sorularım Var

E-Bay Cı Arkadaşlar Ağır Sorularım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

uzun zamandır dslr makine bakıyorum nex5n de karar kıldım makinenin Türkiyede 2. el piyasası 1200-1800 arası değişiyor filan dün gece yakın zamanda satmış bir arkadaş amerika linkini gönderdi hatta bende vereyim linki

http://www.bhphotovideo.com/c/product/817850-REG/Sony_NEX_5NK_B_NEX_5N_Digital_Camera_with.html

görüldüğü üzere arada manyak fark var şimdi buraları araştırırken amerikadanal filan gibi sitelere denk geldim bunlara ne kadar güvenilir 

e-baydan bu ürünü gümrük de takılmadan nasıl alırız daha önce bir şeyler almış varmı diğer sorum

müritlerden yurtdışında yaşayıp gönderen olursa buda diğer sorunum

bu şekilde alamazsam 2. el alacağım bir tane sonunda

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

ups

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı

ups

hocam gümrüğe takılır. Vergisini öder geçirirsin sorun yok o konuda.

ancak ben vergi ödemem dersende

birisi sana bunu alacak hediye gönderir gibi gönderecek.

başka yolu yok

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    myblackworldweb bunu yazdı
    sunyy2003 bunu yazdı

ups

hocam gümrüğe takılır. Vergisini öder geçirirsin sorun yok o konuda.

ancak ben vergi ödemem dersende

birisi sana bunu alacak hediye gönderir gibi gönderecek.

başka yolu yok

%18 sanırım buda kargo filan kaça patlar acaba

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    freeline
    freeline's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam almanya dayim  istersen  ebay den  bulup  alabilirsin  senin  adresine  yollayabilirim  

aklın yolu birdir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

ups kargo 55 dolar tutuyor.

gümrük vergisi için ise

G.T.İ.P./MADDE İSMİ Ölçü  A 
    KDV(%)
    ÖTV GÜMRÜK VERGİSİ ORANI (%)
    AB,EFTA,İSR,MAK,
    HIR, B-HER, FAS,
    B.Ş. VE GAZ.ŞR.
    TUN, MIS,
    GÜR, ARN, KOS, SIR, KAR, ÜRD, Şİ
     A 
    GTS ÜLKELERİ
    EAGÜ ÖTDÜ GYÜ
    9006.40.00.00.00  
    Anında fotoğraf veren makinalar
    Adet 18 - 0 0 0 0 3,2

yani %18 gümrük vergisini de ekler isek;

653 dolara gelir. Ancak dediğim gibi hediye olarak gönderecek birini bulur isen

Sadece kargo ve ürün bedeli olur.

Hem de sana çok güzel bir haber vereceğim.

25 aralık christmas :)

Yılbaşı, ramazan ve kurban bayramları, noel tarihlerinden 1 ay önce ve sonrasındaki zamanlarda, 300 ile 1500 AVRO arasındaki eşyalar için tek ve maktu olmak üzere %10′luk vergi alınır.Bu eşyaların değeri hesaplanırken, kargo bedelleri göz önüne alınmaz.

Bu şekilde gönderilince 548 dolara alırsın ürününü. + yol masrafı.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hoca ebaydan en iyi anlayanlardan biriyimdir. hatta bu iş üzerine site kurup saglamda para götürmüşlügüm var. www.nakitmarket.com bilen arkadaslar vardir referanslarimda göreceksin kac tane fotograf makinasi gönderdim.

. simdi işleri biraktim. sana tavsiyemi söylüyorum.

kesinlikle ulusal kargo ile gondedrilecek amerikada usps  türkiye ayagi ptt yapiyor. daha tek ürünüm gümrüge girmedi.

üzerine hediye yazip. kutuyu acip 2. el olarak gonderebilir. 

üzerine gonderim yazip ürünün kutusunu yok edip sanki amerikadan numune gibi gonderebilirim . gümrük mevzuati numunelerde gümrük uygulanmaz.  ama en güzeli hediye olup kutusu olmamasidir ticari amac güdmez bunuda gümrükcü bilir. sıkıntı yaşamazsin olurda gümrüge takilirsa yüzde 18+ gtip  odersin oda yine türkiye fiyatinin cok cok cok altinda kalir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    scarletbeard bunu yazdı

Hoca ebaydan en iyi anlayanlardan biriyimdir. hatta bu iş üzerine site kurup saglamda para götürmüşlügüm var. www.nakitmarket.com bilen arkadaslar vardir referanslarimda göreceksin kac tane fotograf makinasi gönderdim.

. simdi işleri biraktim. sana tavsiyemi söylüyorum.

kesinlikle ulusal kargo ile gondedrilecek amerikada usps  türkiye ayagi ptt yapiyor. daha tek ürünüm gümrüge girmedi.

üzerine hediye yazip. kutuyu acip 2. el olarak gonderebilir. 

üzerine gonderim yazip ürünün kutusunu yok edip sanki amerikadan numune gibi gonderebilirim . gümrük mevzuati numunelerde gümrük uygulanmaz.  ama en güzeli hediye olup kutusu olmamasidir ticari amac güdmez bunuda gümrükcü bilir. sıkıntı yaşamazsin olurda gümrüge takilirsa yüzde 18+ gtip  odersin oda yine türkiye fiyatinin cok cok cok altinda kalir.

hocam yazdıkların doğru. ekleme olarak hediye olup kutusu da olabilir. sıfır hediye gönderebilir yukarıdaki mevzuat dahilinde.

faturası olmasın yanında yeterli

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    bütün bu dertlerimızi alacağımız adama anlatmamiz lazım dimi ıngilizce lazım bunun içinde almak istiyorum ama bakalım bir tanesi ile iletişime geçmem gerekli

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

hacı takipteyim bide güvenli satıcılar var onlardan alışveriş etmen gerekiyor.

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

Ebay nasil bir sistem beyler? Buyuk bir alisveris sitesi oldugunu biliyorum ama hic kullanmadim alisveris yapmadigimdan guvenlik olarak ne gibi seyleri var?

Toplam Hit: 2211 Toplam Mesaj: 16