E-Ticaret İçin Hangi Dil
-
Elf dilinde yaz sen o isi iyi becerirsin. :P
-
php + js + ajax + olmazsa olmaz mysql le gayet iyi bir iş çıkarılabilir. asp ben tavsiye etmiyorum geliştirlmeyecek bir platform sonuçta bir sorun olursa programcı mantığının çalıştırılması gerek bu yoksa en ufak sorunlar bile kasoa sürükleyebilir. asp.net içinde tek düzeliğe itiyor, tembelleştiriyor vs diyorlar ama uzun yollarlada olsa istenen yapılabilir.
jsp denmiş tercih edilmemesinin sebebi hosting işinin ters oluşu. tr de bildiğim kadarıyla jsp için hosting veren firma çok az belkide yoktur. jsp gerçi başlı başına bir kasış meselesi.
bence en iyi çözüm hem modern bir dizayn hemde kendini satacak bir uygulama için php veya asp.net entegre edilmiş flash. alanında ilkte olabilir as2 veya 3 lede bezenirse bence tadına doyumda olmaz.güzel bir fikir aslında as öğrenmek lazım.
-
genelde sağlam siteler asp.net & ajax(atlas) tabanında mssql la oluyoda senin yeni başladığını göz önüne alırsak ;
asp artık bitti access devride geçti asp ile mysql ile aldığın verim php ve mysql ın yanından bile geçemiyo heleki linux hostta.yapıcağın en iyi şey php öğrenmek sonrasında mysql da zorlanmassın ajax ta arabirim için hoş olur web 2.0 standardı sayılıyo zaten süsleyip bitirirsin
cfm ninde 10 yılı falan kalmadı cfm 1-2 senedir mezarında yatıyo zaten piyasadaki kaliteli sitelerin en fazla 1-2 sinde kullanılıyo onlarda yeni sisteme geçmediği için -
asp.net tavsiye ederim
-
kimseye bastan kodlamaya girmez tahmin etmiyorum girende deli apara ister ki hakkıdırda:) hazır birşeyler bakıcan dil olarak asp(aspx)nin bir üstünlüğü söz konusu:)