Eclipse Android Uygulama
-
35waffen35 bunu yazdı:
-----------------------------
Andrei bunu yazdı:
35waffen35 bunu yazdı:
Andrei bunu yazdı:
hocam, eclipse'de window / prefs / android / launch'a bi gelsene. oradaki ayarlar ne durumda ?
hocam "default emulator options boş default home package:android.process.acore" bu halde-----------------------------
default emulator options'a tik atıp dener misin ? digerini kaldırmadan dene, olmazsa onu kaldır sadece default secili kalsın. tekrar derle bakalım, sonucunu yazarsın buraya.
hocam tılayınca normal yazı yazıcak gibi imleç geliyor + diğerleri derken neler birde nasıl kaldıracağgım bilmiyorum :S-----------------------------
:/ dostum android sdk'sı su an yüklü degil ama yükledigimde unutmazsam bi bakarım bu dedigin soruna. cözüm bulursan yazarsın yine de buraya.
-
balik_ bunu yazdı:
hocam türkiyede android yazılımcısı malesef yok gibi. bu konuda çok geri kaldık...
-----------------------------abi discovery'de prototipini yap var.Adamlar manyak.Yazılımcılarda mü,hendislerde manyak.Süpoer işler yapıyorlar.MAc kuruyorum yeminle gaza geldim.
Türkiyede maalesef böyle adamlar sınırlı onlarda iş gü derdinde.Yani bir makinaya ayar eken ka adma vardır ? HEirfler tekerlekli birşey yapıyor, kızıl ötesi kameraları kullanıyor, buna yazılım yapıyor ve park ettiriyor falan filan.
binlerce satı kod yazıyor.Süper birşey.Biz android'e uygulama geliştirelimd iyoruz sıcıyoruz.ok garip okk
-
:S
:/ dostum android sdk'sı su an yüklü degil ama yükledigimde unutmazsam bi bakarım bu dedigin soruna. cözüm bulursan yazarsın yine de buraya.
hocam peki cok tesekkür ederim cok ilgileniyorsun cok sağol :) -
TextView için bunu import edeceksin: android.widget.TextView
Ama problem başka sanırım. Importları düzenledikten sonra tekrar dene ve yine hata olursa buraya yaz istersen.
Ayrıca hata kodu nerde? Konsolda mı? Eğer öyleyse logcat kullan, ordaki hata mesajları daha detaylı oluyor.
-
Herkesin içinde bir android yazma sevdası var +1 :)
-
zumsuk bunu yazdı:
balik_ bunu yazdı:
hocam türkiyede android yazılımcısı malesef yok gibi. bu konuda çok geri kaldık...
-----------------------------abi discovery'de prototipini yap var.Adamlar manyak.Yazılımcılarda mü,hendislerde manyak.Süpoer işler yapıyorlar.MAc kuruyorum yeminle gaza geldim.
Türkiyede maalesef böyle adamlar sınırlı onlarda iş gü derdinde.Yani bir makinaya ayar eken ka adma vardır ? HEirfler tekerlekli birşey yapıyor, kızıl ötesi kameraları kullanıyor, buna yazılım yapıyor ve park ettiriyor falan filan.
binlerce satı kod yazıyor.Süper birşey.Biz android'e uygulama geliştirelimd iyoruz sıcıyoruz.ok garip okk
-----------------------------Adamlarda para var hacı.Bütçeleri ortada.+Yazılım felan çok sağlam şeyler çıkıyor Dscienceta izlemenizi tavsiye ederim müridler.
-
SUPERBICO bunu yazdı:
Adamlarda para var hacı.Bütçeleri ortada.+Yazılım felan çok sağlam şeyler çıkıyor Dscienceta izlemenizi tavsiye ederim müridler.
-----------------------------bende şey düşünüyordum bizim milleti özendirme amaçlı böyle programlar yapıp satmak.UFaktan başlar bizimkiler.MEsela robot falan yapılabilir.Üniversitelerde yapılıyor çokta zor olmasa gerek.Amaç bilgisayar mühendisliğine, yazılımcılığa falan zöendirmek.
Mesela arba için sesnsör yapıp programı yazarlar falan filan.Tekerlekleri oynatır vs..
-
sun is UP !
http://forum.ceviz.net/genel-programlama/107333-android-programlama-dersleri.html
seviyorum ceviz.net'i içinde programlama ile ilgili tonlarca bilgi var.
-
JPriest bunu yazdı:
-----------------------------TextView için bunu import edeceksin: android.widget.TextView
Ama problem başka sanırım. Importları düzenledikten sonra tekrar dene ve yine hata olursa buraya yaz istersen.
Ayrıca hata kodu nerde? Konsolda mı? Eğer öyleyse logcat kullan, ordaki hata mesajları daha detaylı oluyor.
Konsolda, hocam simdi nasıl kullanacagım logcat ı birsey anlamadım anroidin sitesinden :D -
35waffen35 bunu yazdı:
JPriest bunu yazdı:
TextView için bunu import edeceksin: android.widget.TextView
Konsolda, hocam simdi nasıl kullanacagım logcat ı birsey anlamadım anroidin sitesinden :D
-----------------------------Eclipse -> Window -> Show View -> Other -> Android -> LogCat'e çift tıkla konsolun yanına bi yere yerleşecektir.
Kaliteli bi araç olmasına rağmen scroll olayını düzgün yapamamışlar, sayfa dolduktan sonra scroll otomatik kaymıyor aşağıya. Onu elle indirmen gerekiyor. Açtığında ne demek istediğimi anlayacaksın. Ayrıca sağ üst köşesine doğru "Clear Log" adında bi buton var, arada bir ona basıp logu temizlemeni tavsiye ederim.
Takıldığın başka yer olursa yaz yine.