Eczanelerde İlaçlar Aynı Fiyat Mı?
-
Merhaba,
annem dün hastahane çıkışı bi eczaneye gitmiş, 3 tane ilaç için 24 tl istenmiş, o da nedense almamış.. evimiz yakın bi yerdeki eczaneden
alayım diyip çıkmış orada ise 15 tl almışlar o da şaşırdı (ben de) bu fiyatların sabit olacağını düşündük. eczaneden bir kağıt almış orada
ilaçların bedeli 25.77 tl gibi bi şey yazıyor ama altında hasta 15.XX Tl ödeyecek gibi bi ibare var. diğer eczane neden 24 istemiş? yani bu fark
nereden kaynaklanıyor? Eğer dolandırma amaçlı böyle bir şey yapıyorsa; dedim bu ilaçlar bittikten sonra gidip oradan tekrar alınsa ve fişini
de birlikte alsa, sonra iki fişi/faturayı da götürüp bi yere şikayet etse bi sonuç çıkar mı? yoksa her eczane farklı fiyat uygulayabiliyor mu?
serbest piyasa ekonomisimi mi geçerli bu durumda.. öyleyse devlette kazık yiyordur :)
-
aynıdır. cunku sgk nın belirledigi ek2a ya gore duzenlenir. ama bazı şirketlerin sgk ile anlaşması olmayabilir. ona birsey diyemem.
-
sgk ile anlaşması olup olmadığını nasıl öğreneceğiz? gidip sorulursa şüphe çeker :) var mı internetten online bakabileceğimiz bi yer ?
+ sence eczane böyle bi dolandırıcılık girişiminde bulunmuş olabilir mi? yani eğer anlaşmalıysa böyle bir şey yapmaya cüret edebilirler mi
-
http://www.istanbuleczaciodasi.org.tr/upload/pdf/20120201_ek2d.pdf
burası hocam. bakabilirsin.
yani pek sanmıyorum. sgknın dışında ilaç fiyatı ayarlayamaz. fakat;
kurumlar arasında ilaç fiyat farkı olabilir.
mesela hastanelerde sgk lı için muyane ucreti (diş için) 7 tl iken bankalar ve anlaşmalı kurumlar için 10 tl gibi birşey sanırım.
Helyum tarafından 14/Şub/13 10:45 tarihinde düzenlenmiştir -
aynı değil malesef
-
İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünün internet sitesinden
ilaç fiyat listesine ulaşabilirsiniz..
Bu da linki.. http://www.iegm.gov.tr/Default.aspx?sayfa=fiyat_listesi
Edit: İEGM nin adı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu olarak değişmiş..
SerYolcu tarafından 14/Şub/13 10:45 tarihinde düzenlenmiştir -
aynıdır hocam. yazılacak şeyler var ama işteyim uzun olduğu için şimdi yazamam.
olay içinde bir çok değişken var
-

ilaçlar bunlar.. fiyatı yüksek söyleyen eczanenin farkı nereden kaynaklanıyor onu anlamadım. anlaşmanın olup olmaması mı tek etken madde?
-
muadil ilaç vermişlerdir.
-
ilginç o zaman.. elinde ilaç olmayıp da böyle yapması farklı bir şey, fazla para almak için yapması farklı bir şeydir. hadi bizi geçtim de devletten fazla para alacak ya da ilaç firmasıyla anlaşmalıysa bir rant sağlayacak.. tuhaf işlermiş.. neyse sanırım pek bi hak iddia edilemiyormuş..
teşekkürler yorum yazan arkadaşlara
-
unbalanced bunu yazdı

ilaçlar bunlar.. fiyatı yüksek söyleyen eczanenin farkı nereden kaynaklanıyor onu anlamadım. anlaşmanın olup olmaması mı tek etken madde?
bu ilaçlar zaten anlaşmalı sgk ile bağlantılı. bu ilaçların fiyatı her yerde aynı olması lazım.