folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Eczanelerde İlaçlar Aynı Fiyat Mı?

Eczanelerde İlaçlar Aynı Fiyat Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Helyum bunu yazdı

bu ilaçlar zaten anlaşmalı sgk ile bağlantılı. bu ilaçların fiyatı her yerde aynı olması lazım.

fikrim yok hocam pek türkiyedeki sağlık sistemi hakkında :) sigortam falan da yok benim, hastahanelerle de işim olmuyor zaten.. o yüzden

anlamıyorum nasıl işliyor.. ama sakatlıklar var gibi.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Bazi eczaneler adamlar ilaci alsin müşteri kaçmasın diye muayene ücretini almıyor bir dahaki sefere bırakıyorlar

başka zaman ilaç alacagın zaman karşına cıkıyor ama eczaneden eczaneye de fark çıkıyor mesela ben ilaç alırken bazen 4-5 fark alıyorlara bazi eczaneleler 20 25 raporluyum ama bazilari raporu yansitmıyor ben deyince ha öyle mi o zaman 5 -6 tl alıyorlar

cok uyaniklar eczacilar bizim burada iki tane  ermeni eczaci var felaketler

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kalaman
    Kalaman's avatar
    Erkek

arkadaşım bu ilacı size doktor yazdıysa yani doktora muayene olduysanız parasını eczanede ödüyosunuz bundan kaynaklanabilir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

önclikle devlet her ilacın ücretini %100 karşılamaz

muadil ilaç yüzünden öyle olmuş, aldığın kağıtta yazıyor zaten pahalı olan tilac yerine ucuz olan ve devletin karşıladığı etol verilmiş,

muhtemelen ilk eczanede cefaks ya da muscoflex yoktu onunda pahalı olan eşdeğeri vardı fiyat farkı öyle çıktı.

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

annemin muayane ücret borcu yoktu, o yüzden farklılık olmaması lazım. hadi olsa bile sanırım ücret 3 lira falan bi şey..

sıkıntı bir eczane bu ilaçlara 24 tl diyip diğerinin 15 tl ile satması.. 

@samurai, dediğin mantıklı hocam bu muadil ilaç teranesine yapılış olabilir

unbalanced tarafından 14/Şub/13 11:23 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek
    ottomanmurat bunu yazdı

Bazi eczaneler adamlar ilaci alsin müşteri kaçmasın diye muayene ücretini almıyor bir dahaki sefere bırakıyorlar

başka zaman ilaç alacagın zaman karşına cıkıyor ama eczaneden eczaneye de fark çıkıyor mesela ben ilaç alırken bazen 4-5 fark alıyorlara bazi eczaneleler 20 25 raporluyum ama bazilari raporu yansitmıyor ben deyince ha öyle mi o zaman 5 -6 tl alıyorlar

muayene ücretini bi dahaki sefere bırakma diye bi seçenek yok, o resimi koyulan kağıt var ya eğer orda çıktıysa o kağıdın bi fotokopisini de sgk ya gönderiyosun , o kağıtta yazıyorsa almış olmak zorundasın, 

bu rapor olayı art niyetli yapılacağını sanmıyorum. raporunu yansıtsa da yansıtmasa da eczacının kazancı çok da fazla değişmez aslında, raporluysan o parayı devlet ödüyor değilsen sen ödüyorsun, sadece para eline daha erken geçmiş olur eczacının

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Ilaclar farkli olabilir hocam.

Ornegin doktor KUILIL yazmistir. ilk gittigi eczanede bu ilac yoktur, daha pahalisi olan (pahali dan kasi SGK'nin katki oranlarida farkli olabiliyor) KUIFLEX vercektir ona gore fiyatlandirmistir. 2. Gittigi Eczane ise daha ucuz olan KUIFOLARE (adi boyle yazilmiyor olabilir) gibi bir ilac vermistir. bunlarin hepsi ayni isi goruyor ama fiyatlari farkli 3 er lira farkli ola 3 ilacta 9 lira yapar.

ilaclarin iceriklerine gore etken maddeye gore siniflandirdilar boylede farklar cikiyor simdi.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

büyük ihtimal muadil ilaç olayından kaynaklanıyor. elimde diğer eczanenin listesi olsaydı keşke net belirleyebilirdim.. yapacak bi şey yok bu işe ama

ilginçmiş.. :) teşekkürler tekrar herkese

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

geldim sakin :F

hocam şimdi zaten orada anne'nin 5 lira muayene ücreti var eskiden kalma o görünüyor. :)

olay şöyle olmuş. ilk eczane annene tilac tablet vermiş ki tilac şu an grubun en pahalı ilacı durumunda.  bundan dolayı fark çıkarmıştır. diğer eczane sana etol for tablet vermiş ucuz olduğu için fark çıkmamıştır.

haa gelelim bu benzer ilaç konusuna bu eczanenin en doğal hakkıdır kimse buna karışamaz sadece müşteri kaybetmeyelim diye bazı eczaneler müşteriye boyun eğer aynısını getirelim der. ama işin aslı hasta bunu talep edemez zorla diretemez. sağlık bakanlığının vermiş olduğu bi haktır. ama dersin ki x ilacı işe yaramıyor y ilacı daha iyi ama sonuçta etken maddeleri aynı ise gidersin bakanlığa dilekçe verirsin dava açarsın vs.vs.

ayrıca sırf bu ilaç için bu kadar fark oluşmamış. sanırım diğer eczane elinde cefaks olmadığı için başka bi ilaç vermiş o da pahalı olduğu için extra kesinti çıkmıştır.

bu durumda normalde biz o extra kesintiyi almayız. çünkü bizim işimiz grubun uygun ilacını elimizde tutmak bunu satmaktır. ama bazen pahalı ilacı vermek zorunda kalıyoruz diğeri olmadığı için o zamanda çıkan farkı haklı olarak talep etmiyoruz. (eğer hasta uyuzluk edip aynısını ver derse kuruşu kuruşuna alırız o ayrı)

olaylar kısmen bundan ibaret yani eczane işi ile bakkal lokanta arasında 1 gram fark kalmadı hele ki bu son e-reçete olayından sonra tam ayaklara düştü bu iş.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    samurai bunu yazdı
    ottomanmurat bunu yazdı

muayene ücretini bi dahaki sefere bırakma diye bi seçenek yok, o resimi koyulan kağıt var ya eğer orda çıktıysa o kağıdın bi fotokopisini de sgk ya gönderiyosun , o kağıtta yazıyorsa almış olmak zorundasın, 

bu rapor olayı art niyetli yapılacağını sanmıyorum. raporunu yansıtsa da yansıtmasa da eczacının kazancı çok da fazla değişmez aslında, raporluysan o parayı devlet ödüyor değilsen sen ödüyorsun, sadece para eline daha erken geçmiş olur eczacının

bu kalın çizdiğim yer için yazacam. hocam istenirse eğer diğer sefere sarkıtılabiliyor çok basit bi yöntemi var. ama yasal mı tabi ki değil o yüzden burada ifşa etmenin anlamı yok :)

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
Toplam Hit: 3964 Toplam Mesaj: 24