Eğer Bunu Okuyorsan
-
ABD'ye Saldırıcam Ben Hakkınızı Helal Edin.
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
Özeti nedir acaba,
-----------------------------19 Milyar Geliri Olanları İplemez hocam Sen Boşver 2. sınıf İnsanlarla İlgili Sen Koy götüne
-
XpertVision bunu yazdı:
küçükken bilgisayara fazla bakmadığım zamanlarda (internet yok) sabah dışarı çıkıp akşama kadar boş boş sorumluluk olmaksızın dışarıda arkadaşlarımla oynadığım zamanları öylesine özlerimki işte özgürlük oydu :)
-----------------------------aynen hocam.Kendimi nesil olarak şanslı saydığım birşver varsa oda, arasada top oynamam, misket oynamam, sabahtan akşama bisiklet binmemdir.
Ne internet şans, ne teknoloji, nede modern hayat.
Olmak istediğimiz kişi bile olamıyoruz.Ya ayıp, ya yasak, yada uymuyor.İstediğimiz kişi olamıyorsak, neden bu kadar uğraşıyoruz ??
-
Züğürt tesellisi..fakir edebiyatı.
Onların senin gibi olmak istedikleri falan yok hem zaten öyle bir kitlenin parayla ilgisi de yok. Parası yokken yemeden içmeden kesip iPhone alan adam zengin olunca 10 dolara mal edilmiş çantaya 4000 dolar veriyor. Kafa aynı kafa ama birinin parası var birinin yok.
Aklın parayla da ilgisi yok. Parası olup akıllı olan çok adam olduğu gibi parası olmayıp salak olan adam da çok var. Herşey kişilikte bitiyor. Moda deyip popüler deyip trend deyip onun bunun peşinde koşan zaten aklı başında bir adam için salak oluyor. Sadece parası olanların modası yok, fakir bir kesimin de kendi arasında bir moda anlayışı oluyor. Tabii onlarında kendi ekonomilerine göre.
Olayları akıl süzgecinden geçirmekle ilgili herşey.
Asosyallik aslında sanıldığı gibi sistemin suçu değil, sistemin suçu çoğu aktivitenin paralı olması. Sosyallik iletişim becerilerinle ilgilidir. Gerçi bizim toplumumuzda sosyallik gürültüyle eş değer tutuluyor. Kendine ilgi alanları oluşturmak asosyalliğin gerçek çözümü, kişi yalnızken de sosyalleşebilir. Ama arkadaşlar iyidir.
Kadınlar hakkında söyleceğim tek şey var. Yüzüne baktı mı kalbini yakmalı.. (Duman-Hatun)
Kısacası yaşamak için böyle şeylere ihtiyacınız olmadığı gibi böyle yazılara da ihtiyacınız yok. Hayatın gerçeğini arayanlar zaten onu bulacaklardır, bu isteme ve alma meselesi. Kimsenin size yardım edemeyeceği gibi siz de kimseye yardım edemezsiniz.
-
züğürtlük keşke maddi durumla ölçülebilseydi...Belki o zaman billy gates 'in yırtık çorapları açıklanabilirdi.
-
Herkes birine yada bir topluluğa hitaben felsefi, sağından solundan edebiyat damlayan sözcükler söylüyor ve bunlara herkes katılıyor, beğeniyor, kendine pay çıkartıyor.
( Bkz. Facebook, MSN kişisel iletileri ve diğer özlü sözlerin paylaşıldığı platformlar. )
O halde ya bu sözcüklere karşılık gelen bir toplum yada kişi gerçekten yok, dünya toz pembe edebiyat ve felsefe içinde harmanlanıyor, yada herkes bu sözcüklerin yakındığı bireyleri ve topluluğu temsil ediyor ama sözcüklere katılıp kendini onlardan biri olduğu halde onlardan biri değilmiş gibi görüyor.
-
İnsanın bu sosyal durumuna bir çok yönden bakış açısı var, dini boyutu olsun yaşadığı toplum içindeki durum bakımından olsun vs.
Ben dışarda yürürken kişiliği karakteri benim yanımda beş para etmez adamın altında en kral arabanın yanındada güzel bir kızın olması benim insan olarak ağrıma gider, benim neyim eksik derim şöyle bir düşünürüm, evet onda bende olmayan bir şey var, oda bu dünyadaki sözü geçen tek şeydir, ona sahip olmak içinde hırs yaparım gerekirse bu yolda ruhumu satarım. Böyle bir dünya düzeninde nefsini dizginleyememiş, bu sistemi oluşturan çarkların farkına varamamış her insan böyle düşünür.
Ama misal verirsek 1.5 milyarlık Çin'deki bir genç böyle bir durumda kaldığında benim niye arabam yok sevgilim yok bilmem neyim yok diye kendine sormaz. Bu gün kendi payına bulunduğu sistemden ne kadar düştü karnı bu gün doydumu onu düşünür. Çünkü ordaki sistem farkılıdır.
-
opensource2009 bunu yazdı:
-----------------------------Züğürt tesellisi..fakir edebiyatı.
Onların senin gibi olmak istedikleri falan yok hem zaten öyle bir kitlenin parayla ilgisi de yok. Parası yokken yemeden içmeden kesip iPhone alan adam zengin olunca 10 dolara mal edilmiş çantaya 4000 dolar veriyor. Kafa aynı kafa ama birinin parası var birinin yok.
Aklın parayla da ilgisi yok. Parası olup akıllı olan çok adam olduğu gibi parası olmayıp salak olan adam da çok var. Herşey kişilikte bitiyor. Moda deyip popüler deyip trend deyip onun bunun peşinde koşan zaten aklı başında bir adam için salak oluyor. Sadece parası olanların modası yok, fakir bir kesimin de kendi arasında bir moda anlayışı oluyor. Tabii onlarında kendi ekonomilerine göre.
Asosyallik aslında sanıldığı gibi sistemin suçu değil, sistemin suçu çoğu aktivitenin paralı olması. Sosyallik iletişim becerilerinle ilgilidir. Gerçi bizim toplumumuzda sosyallik gürültüyle eş değer tutuluyor. Kendine ilgi alanları oluşturmak asosyalliğin gerçek çözümü, kişi yalnızken de sosyalleşebilir. Ama arkadaşlar iyidir.
Kadınlar hakkında söyleceğim tek şey var. Yüzüne baktı mı kalbini yakmalı.. (Duman-Hatun)
Kısacası yaşamak için böyle şeylere ihtiyacınız olmadığı gibi böyle yazılara da ihtiyacınız yok. Hayatın gerçeğini arayanlar zaten onu bulacaklardır, bu isteme ve alma meselesi. Kimsenin size yardım edemeyeceği gibi siz de kimseye yardım edemezsiniz.
----------------------------- -
umit bunu yazdı:
opensource2009 bunu yazdı:
-----------------------------Züğürt tesellisi..fakir edebiyatı.
-----------------------------Gercekler Acıdır :D
----------------------------- -
Hepimiz heba oluyoruz. Lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir acımız yok, ne büyük savaşı ne de büyük buhranı yaşadık. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. Ve bunalımımız kendi hayatlarımız. Tyler Durden