Eğitimdeki 'Çıktı' Çılgınlığı
-
anlaşılan eski çamlar bardak oldu
-
Öğretmen ödev veriyor veliler yapıyor :)
-
watervay bunu yazdı
Ödevlerin amacı velinin çocuklariyla biraz olsun ilgilenmesini sağlamak
-
yolbulucu bunu yazdıwatervay bunu yazdı
Ödevlerin amacı velinin çocuklariyla biraz olsun ilgilenmesini sağlamak
Bu bir teknik mi yani formal olarak hocalara öğretiliyor mu arada ilgi isteyen ödevler verin gibi?
-
Kırtasiye işinde çok iyi para var gençler. Okul yakınlarında kırtasiye açın. Çeşit de bol olursa müşteri çok gelir. Ben devlet meuruyum yapamıyorum ama imkan olsa yapardım. Size de tavsiyemdir.
-
watervay bunu yazdı
-
97 yılından itibaren yeni niesilden bi halt olmaz. Tam bir gerizekalı ordusu yetişiyor. Taşşakürler MeğB bey...
Kütüphane den araştırmanın tadını alamayan bir nesil yetişiyor...
-
ilteris bunu yazdı
97 yılından itibaren yeni niesilden bi halt olmaz. Tam bir gerizekalı ordusu yetişiyor. Taşşakürler MeğB bey...
Kütüphane den araştırmanın tadını alamayan bir nesil yetişiyor...
+1
-
kat görevlimizin kızı geldi bize ilkokul 4 e gidiyor. Matematik sorusunu çözememiş. Soruyu çözmemi istemiyor ona anlatmamı istiyor.
evde 3 Üniversiteli İnsan kuluyuz. soruyu okuyup yan odaya götürdüm. girişim çıkışım bir oldu.
oturdum aldım karşıma öğretmene sövmeye başladım böyle soru mu olur diye.
Neyse öğrencimizin şevkini kırmak istemedim. aldım karşıma. İlkokul 4 öğrencisi.
Yüzlük sistem nedir Onluk sistem nedir. Yuvarlama Sayı nedir öğretiyorum tek tek.
10 dk özetten sonra öğrencimiz anladı. Yuvarlama yakınlama yakın 10 Luk sayı yakın 100 Lük sayı. Sayı yuvarlama yakınlık uzaklık büyüklük küçüklük.1 gün sonra babası kapıyı çaldı selam felan derken direk konuya girdi ben bu kızı ilkokula gönderiyorum ödevlerini yapamıyorum dedi.
Lise mezunuyum annesi ilkokul.. çocuk yapamıyor bizde yardımcı olamıyoruz.
bizim zamanımızda böyle şeylerde yoktu diye.
Okula gidip öğretmeni ile konuşacam bu kadar ödevi sadece benim kızıma mı veriyor yoksa herkese mi veriyor. Bu kadar zor ödev verilir mi diye.. -
mchacker bunu yazdı
Hocam o işte ödev oluyor. Çocuk geliyor abi şu şu konuyu istiyorum diyro dediği şekilde google yazıyorum veçıkanı worde atıyorum çıktıyı alıyorum 4 tanede resim alıyorum konuyla lakalı onlarıda tek a4 e çıkartıyorum ve o çocuk onu öğretmenine veriyor ve not alıyor. ben oraya galatasaray fenerbahçe maçının özet anlatımını yazsam çocuk onu verecek.
Konu sahibine: bir ilkokul öğretmeni olarak cevaplayayım.
bakanlık ödevi ve devletin verdiği kitap harici her şeyi yasakladı. defalarca okullara resmi yazi geldi.
verilen kitapların içeriği kesinlikle çocuğun seviyesine uygun değil (ilkokul için konuşayım diğerlerini bilemem ama pek farklı değildir.)
ödev yok ek kaynak yok. e nasıl öğretecem çocuğa??
kendim gittim yazıcı aldım. köpek gibi çalışma kağıdı veriyodum ben. çocuklar için de iyi oluyordu. geçen sene 7 lira olan A4 bu sene oldu 22 lira. bu sene alıp basamıyorum da.
mecbur kitaba yöneldim. baktım gene cacık yok. çocuklara acıyorum yazık. okulistik ve morpadan interaktif bir şekilde ders işlemeye başladım.
okulda 1 gün internet olsa 5 gün olmuyor. bu hafta sadece 3 günde 6,5 GB internet harcadım tahataya teli bağladım. Netim de bitti.
internet olayı da bitti yani.
bu sefer deftere tek tek yazdırmaya başladım. bazı çocuklar maşallah bi yazıyolar 40 dkde 3 cümle.
e bu olay da iptal olunca ders işleyemeyince mecbur kalıp kitaptakileri anlatıyorum. artı kitaptan evde ÇALIŞMA veriyorum. ödev değil :D
çocuk yapıp getiriyor. cevap doğru. nasıl yaptın diyorum e yaptım işte. cevap yok.
ayrıca ilkokul 4 ve yukarısında bazı derslerde görsel sanatlar falan notu mecburi olarak elle tutulur bi çalışmadan vermeniz lazım.
çünkü öğrenciye verdiğin nota veli gidip itiraz etti mi elinde bi materyal olması lazım. gerekirse buruşmuş kağıt olsun ama mutlaka bişey olması lazım.
bu yüzden de bir çok öğretmen eskiden adı dönem ödevi ama şu an adı değişip durduğundan pek bilmediğim tahmini olarak proje ödevi dediğimiz şeyden vermek zorunda kalıyor.
ben de 1 2 haftaya saçma salak konu başlıklarından oluşan, öğrencinin yapmayacağı, yapılandan da hiç bir şey anlamayacağı proje ödevlerinden vericem.
çünkü mecburum. sene sonunda öğrencinin çalışmaları isteniyor idare tarafından.
kısaca suç veli öğretmen öğrencide değil. sistem böyle. ve kesinlikle zerre kadar gelecek vaad etmiyor.
şu an çocuğum olsa okula gezmeye gider gibi yollarım bol bol oyun oyna gel derim. kendim evde anlatırım.