Ego Şoförlerini Kim Seçiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

hocalar belki eşiniz dostunuz hatta babanız abiniz de çalışabilir bu kurumda istinalar elbet vardır:
    ama bu gün canımı burnuma getirdi bu saygısız herifler akşama doğru saat 7 de ulustan metro ile arkadaşla kızılaya geçtik orda selamlaşıp ayrıldık otobüs bekliyorum saolsun yarım saat sonra geldi, kartı bastım geçersiz dedi kartta çizik ezik yok metroda bastım geçti otobüste geçmiyor.
    şöför in dedi ben yarım saat bekledim inip bir yarım saat daha beklemem dedim, sonra gelenlerde öğrenci indirimli bastı onlarada paso sordu birininki yanında değilmiş daha 18 yaşında bir kız çocugu onada dedi sende in oda inmicem dedi şöför saydıra saydıra devam etti bende ona saydırdım sonra yanına çagırdı biletin geçersiz oldugunu inip bilet almam gerektigini söyledi bilet var senin cihaz bozuk dedim biraz atarlandı dövecegim araya yolcular girdi tuttu eski meclisin orada geri in dedi ne olcak dedim ben seni beklicem git bilet al dedi indim bilet aldım geldim bir tane bastım biletide makinanın yanına taktım eger bileti olmayan olursa al burdan bas kimseyi otobüste aşagılama parası olan var olmayan var zorla adamı indirip bilet aldırma hem suçlusunuz hem güçlüsünüz dedim geçtim arkaya yalnız oraya gelene kadar herkese posta koyuyordu ben bagırıp çagırınca sustu illa otobüse binerken yanına emaneti alıp öylemi bineceksin bu adamları bir allah kulu denetlemiyormu bu nasıl bir hizmet anlayışı anlamadım.

not:konuyu bimer dahil bütün şikayet birimlerine plakası ile bildirdim sonuç çıkmaz ise mahkemeye bile gidecegim ve sonuçlarını buraya yazacagım.

yunusozturk.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

ego şöförleri kadar orospu çocuğu millet görmedim. adamlar çok özel tekniklerle işe alınıyorlar kesin. yoksa google arasan böylelerini bulamazsın. hele yılbaşından sonra paso döneminde katil olmamak işten değil.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

Adamların çoğu köydeki traktörü bırakıp gelen adamlar..İnanmıyorsanız biraz muhabbet edin anlarsınız :D

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saftiriksincap
    saftiriksincap's avatar
    Erkek

Eskiden otobüs şoförlerini hatırlayın, geneli orta yaş üstü ve genelde olgun insanlardı. Şimdilkilerin çoğu genç yaşta, kanları deli oluyor tabi, sonra ağzını burnunu kırınca kırdı oluyor.

Hayat Murat Boz un memesi gibi, Rasim Ozan Kütahyalı çenesi gibi, Vahdettin in son senesi gibi, Bakir kızın Coşkun a veresi gibi, İran la İsrail arası gibi,Durum değişir kerhane numarası gibi, Çömelene birisinin vurası gibi,Yazı diyince bozukluğun turası gibi,Koç ya da Sabancı parası gibi, Oy verdiklerin niye yarasa gibi?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    valla ben bır gıse gorevlısı olarak soforu ne yasadıgını sızden daha cok anladıgımı dusunuyorum. Gun ıcerısınde bınlerce ınsanla ugrasmak ne demek bılemezsınız. Sofor abartmıs bıraz dogrudur, bazen bızde de yolcular mallık yaptımı sınırımız cıkıp abarttıgımız oluyor ama 2 lıraya butun hattı satın aldıgını zanneden o.c lerın yuzunden gelen butun yolculara hepınız aynısınız aq modunda bakıyosun :) ısın ıcınde beledıye oldumu zaten yapsak yolcuların gotunu opturtcek amklarım..
    Neyse hızmet sektorunde calısan arkadaslar ne demek ıstedıgımı anlamıstır. O sofor de hergun o kadar cok belescıyle, 5 krs ıcın bı dunya tantana cıkaran ınsanla, soforu beledıye baskanı yerıne koyup beledıyeye kızdıgını soforden cıkarmaya kalkanla yanı her turlusuyle ugrasıyor.
    Inan her bıletı olmayana eyw cekerlerse soforler bak yemın edıyorum o kadar emınım bır kac aya bıletsız bınen bıletle bınenden fazla olur... Bu ıse gırdım turkıye halkının cogunun ne kadar mal ne kadar para ıcın gotunu satıcak kadar adı oldugunu gordum. K.bakmayın ama durum boyle. Kendı boyunda cocuguna kart basmamak ıcın bı adam on dk kavga eder mı ya :) her turlusu var ınanın... Is bulamıyorum yoksa bende bı dk durmucam.
    Ulan ne dolmusum bende he :p

İmzalamazsam ne olcak?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

ben bütün şöförler demedim istisnlar elbet var ve benim biletimde var sadece o otobüste basmıyor başka hatlarda basıyor bu sorun bende degil o makinada var bunun için bana bagırıp çagırıp otobüsten indirmeye hakkı yok o bagırırsa bende bagırırım çözüm istiyoruz çözüm in otobüsten diyor para verip rezil olmak bunun adı.

yunusozturk.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Liquid bunu yazdı
    valla ben bır gıse gorevlısı olarak soforu ne yasadıgını sızden daha cok anladıgımı dusunuyorum. Gun ıcerısınde bınlerce ınsanla ugrasmak ne demek bılemezsınız. Sofor abartmıs bıraz dogrudur, bazen bızde de yolcular mallık yaptımı sınırımız cıkıp abarttıgımız oluyor ama 2 lıraya butun hattı satın aldıgını zanneden o.c lerın yuzunden gelen butun yolculara hepınız aynısınız aq modunda bakıyosun :) ısın ıcınde beledıye oldumu zaten yapsak yolcuların gotunu opturtcek amklarım..
    Neyse hızmet sektorunde calısan arkadaslar ne demek ıstedıgımı anlamıstır. O sofor de hergun o kadar cok belescıyle, 5 krs ıcın bı dunya tantana cıkaran ınsanla, soforu beledıye baskanı yerıne koyup beledıyeye kızdıgını soforden cıkarmaya kalkanla yanı her turlusuyle ugrasıyor.
    Inan her bıletı olmayana eyw cekerlerse soforler bak yemın edıyorum o kadar emınım bır kac aya bıletsız bınen bıletle bınenden fazla olur... Bu ıse gırdım turkıye halkının cogunun ne kadar mal ne kadar para ıcın gotunu satıcak kadar adı oldugunu gordum. K.bakmayın ama durum boyle. Kendı boyunda cocuguna kart basmamak ıcın bı adam on dk kavga eder mı ya :) her turlusu var ınanın... Is bulamıyorum yoksa bende bı dk durmucam.
    Ulan ne dolmusum bende he :p

abi bu ülkede herkes kendini "Polat Alemdar" sanıyor ve gişe görevlisinden memnuruna herkese ; "işimi yap yoksa sıkarım" diye davranıyor ama herkesden "tamam Polat abi hemen" cevabı bekliyor.

Polat olmasa da Kolat olur mevzuyu anladınız ; kısacası devlet dairesinde ki görevlide öyle, karşıdaki işi yapılacak adam da. Fakat herkes birbiriyle kanlı bıçaklı.

3 saniye baktı diye adam öldürülüyor bu ülkede. bune amk. Herkes birbirine biraz daha saygılı olsa sıkıntı çıkmayacak.

Özellikle böyle görevlilere, gülen yüzle "kolay gelsin" falan filan diye girdiğinde ve "olmaz" denildiği zaman olayı yine güler yüzle "çok sıkışık durumum bugün çözmem lazım ne yapabilirim" falan dediğinde çoğunlukla çözüyorlar. 

Ama bende çok görüyorum "nasıl yapamazsın, senin işin bu, paranı biz veriyoruz" moduna falan giriyorlar. Gereksiz abicim. Bu milletin kültürünü mahfettiler. Güler yüzlü, anlayışlı adamlar gitit.

**

Eskiden hepsi yazar gibi konuşan "İstanbul beyenfendisi" gitti, şimdi (otobüste falan) yanına kadın otursa da apış arasını açabileceği son oktaya kadar açıp milleti kenara sıkıştıran ayılar geldi.

İlginç bir durum yani.

Ayro tarafından 18/Ağu/13 23:30 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Ego devlet kurumu değilmi? Belediye kurumu. Ee o zaman akp seçiyor demektir. Kpss yi pas geçip sözlü sınavla anadolu evlatlarını aldığını söyleyen bakana sahip hükümetten bahsediyoruz.
    Devlet memurlarını yada işcilerini geçtim taşerona verdikleri temizlik, güvenlik,veri girişi vb.de işi alan firmaya baskı yapıp kendi adamlarını işe koyduruyorlar. Defalarca rasladım. Firmayla işe alınacakların %80 nini biz belirleyeceğiz pazarlığı yapılıyor.
    Layıkıyla değilde adamı olduğundan işi alandan ne bekliyorsunuz ki?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ankara'da otobus binerken şöfor dövmek için sanırım niyetli olmak gerekiyor. Niyet Ettim Allah Rızası İçin Şöfor Dövmeye diyeceksin ve bineceksin.

Abi bu nasıl bir denk gelmedir. Ankara'da kullandığım iki otobusten birinde mutlaka şöfor kaynaklı bir problem yaşanıyor. Kendilerini ne zannediyorlar hala anlamış değilim. Hiç normal bir şöfor denk gelmez mi arkadaş.

Vay o durakta durmam bir sonrakinde dururum.

Vay ordan geçmez der. Yolcu da der lan senin arabanla geldim az önce oradan geçtik.

Nerede ineceksiniz? Sanane Amk. sen önüne bak ben ineceğim yeri biliyorum. Falan fıstık şeyler.

Şöforlere de hak vermek lazım her gün belkide yüzlerce kişi ile uğraşıyor.  Ama sabretmesini de bilmeleri lazım.

Olgunisik : Tüm partiler için geçerli bir kural.  Özellikle parti belirtmeye gerek yok.

imlegend tarafından 19/Ağu/13 00:22 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

hocam baştan uyarayım ;

karşılıklı hakaretleşme vs varsa mahkeme kanalında sende ceza yersin. büyük ihtimal kamera kaydı vardır.. ses kayıtı falan tutuyormu bilmem ama.

önemli delil niteliğindedir.

tck 125 maddesine giriyor.

zorlama vs rencide etme 5237 kanuna göre bir işin oluşu ve gidişatına göre ceza verilir.

bimere yazman ve ego'ya şikayet dilekçesini yazıp genel müdürlüğü vs ne gibi bir yeri varsa sözlü olarakta bildirmende fayda var.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

üniye başlamışım adanada memleketim mersinde birkaç istisna yer dışında mezitli koplarla heryere gidiliyor yani daha önce hiç otobüse binmemiştim küçüklüğümden beri hep minübüs

nese adanada bir otobüse bişndiğimde parayı mavin gelip toplamıştı bende aynı şehirde otobüslerde farklı sistem uyguluycakkadar mal olduklarını bilmediğimden bigün başka bir otobüse bindim oturdum şöför birden fırladı etmediği laf kalmaı vay efendim sen niye arkakapıdan bindinde oturdun kartınyokmu senin beleşçimisin bilmemne ve bunu herkesin önünde yapıyor düşünün bende kaltım ayağa iki bağırdım indim ama eğer şöför kadın olmasaydı dişlerini verebilirdim eline orda bağrıp çağırması neyser hadi malın biri der geçersin ama bunu başkalarının önünde yapması apayrı bişey ogünden beri otobüs şöförlerini kılım alayımal

ne işlerinin sitresi ne bakalarıyla olan durumu nede başka hiçbişey beni ilgilendirmez ogün oşöförün yaptığını hayatım boyunca unutmıycam çok rencide oldum ve hatırlayınca beni şuan bile rahatsız ediyor ve tekrar sölüyorum kadın olmasa ona orda yapıcamı bilirdim zerrede vicdanım sızlamazdı binmeyin kardeşim otobüse minübüslere binin işiz kalsın pezevengler

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
Toplam Hit: 2437 Toplam Mesaj: 15