Ego Şoförlerini Kim Seçiyor
-
zumsuk bunu yazdıLiquid bunu yazdıvalla ben bır gıse gorevlısı olarak soforu ne yasadıgını sızden daha cok anladıgımı dusunuyorum. Gun ıcerısınde bınlerce ınsanla ugrasmak ne demek bılemezsınız. Sofor abartmıs bıraz dogrudur, bazen bızde de yolcular mallık yaptımı sınırımız cıkıp abarttıgımız oluyor ama 2 lıraya butun hattı satın aldıgını zanneden o.c lerın yuzunden gelen butun yolculara hepınız aynısınız aq modunda bakıyosun :) ısın ıcınde beledıye oldumu zaten yapsak yolcuların gotunu opturtcek amklarım..
Neyse hızmet sektorunde calısan arkadaslar ne demek ıstedıgımı anlamıstır. O sofor de hergun o kadar cok belescıyle, 5 krs ıcın bı dunya tantana cıkaran ınsanla, soforu beledıye baskanı yerıne koyup beledıyeye kızdıgını soforden cıkarmaya kalkanla yanı her turlusuyle ugrasıyor.
Inan her bıletı olmayana eyw cekerlerse soforler bak yemın edıyorum o kadar emınım bır kac aya bıletsız bınen bıletle bınenden fazla olur... Bu ıse gırdım turkıye halkının cogunun ne kadar mal ne kadar para ıcın gotunu satıcak kadar adı oldugunu gordum. K.bakmayın ama durum boyle. Kendı boyunda cocuguna kart basmamak ıcın bı adam on dk kavga eder mı ya :) her turlusu var ınanın... Is bulamıyorum yoksa bende bı dk durmucam.
Ulan ne dolmusum bende he :pabi bu ülkede herkes kendini "Polat Alemdar" sanıyor ve gişe görevlisinden memnuruna herkese ; "işimi yap yoksa sıkarım" diye davranıyor ama herkesden "tamam Polat abi hemen" cevabı bekliyor.
Polat olmasa da Kolat olur mevzuyu anladınız ; kısacası devlet dairesinde ki görevlide öyle, karşıdaki işi yapılacak adam da. Fakat herkes birbiriyle kanlı bıçaklı.
3 saniye baktı diye adam öldürülüyor bu ülkede. bune amk. Herkes birbirine biraz daha saygılı olsa sıkıntı çıkmayacak.
Özellikle böyle görevlilere, gülen yüzle "kolay gelsin" falan filan diye girdiğinde ve "olmaz" denildiği zaman olayı yine güler yüzle "çok sıkışık durumum bugün çözmem lazım ne yapabilirim" falan dediğinde çoğunlukla çözüyorlar.
Ama bende çok görüyorum "nasıl yapamazsın, senin işin bu, paranı biz veriyoruz" moduna falan giriyorlar. Gereksiz abicim. Bu milletin kültürünü mahfettiler. Güler yüzlü, anlayışlı adamlar gitit.
**
Eskiden hepsi yazar gibi konuşan "İstanbul beyenfendisi" gitti, şimdi (otobüste falan) yanına kadın otursa da apış arasını açabileceği son oktaya kadar açıp milleti kenara sıkıştıran ayılar geldi.
İlginç bir durum yani.
Gişeye yabancı birini almak yasak yoksa inan gel bir gün otur izle yani amk bunlar insan mı burası hayvanat bahçesimi dersin...
Bazılarıda insan gibi insan o kadar hayvanın içinde sinirden kudurmuş da olsam zar zor yine de güzel bi şekilde işini halledip güle güle demeye çalışıyorum ama nereye kadar...
Bide başkanı tanıyanlar var. Cumartesi sabah 8 . Bozuk para muhabbetine beni tehdit ediyor başkanı arıcam bu ne rezillik falan filan... hee dedim dayı cumartesi bu saatte başkanın kıçında pireler uçuşuyor . Kalkıpda seninle uğraşcak ara ara :D:D
-
istanbulda ki iett şoförleri çok mu farklı sanki. gerçi hepsi değil.
Cumrtesi günü eminöünden beşiktaşa vapura yetişmem gerkiyordu 21:30 du saat son vapur da 21:45 de yetişebilecek misin dedi. bende valla abi sana bağlı dedim. Şoför hiç bi durakta durmayıp beni vapura yetiştirdi sağolsun. (inmek isteyenleri indirdi tabi)
geçenlerde de mbüste gidiyoruz mbüs yolunda 50 ile gidin diyor bu gidiyor 30 la arkadan 3 tane mbüs bizi geçti. şoföre aynı bu şekilde söyledim
- abi arıza mı var dedim (bi ışık yanıp sönüyordu kırmızı)(kapı uyarıları değil)
+ ne niye
- 20 ile gidiyoruz abi dedm
+ acelemiz var heralde diyor.
bi sonraki duraktan itibaren uygun hızından devam etti.
-
ego mavi masadan bu gün cevap geldi bimer konuyu ankara belediyesine aktarmış oradan daha sonuç gelmedi mavi masadan gelen cevap şu:
sn:ozturk ,,,,,,,,,,,, numaralı başvurunuz ego 1.bölge otobüs işletmesi grubu birimine iletilmiş olup verilen cevap aşagıda belirtilmiştir.:
şikayet kuruluşumuzca incelenmiş olup:söz konusu arac surucusu tarafımızdan tespit edilmiş olup;bahsettiginiz konular hakkında gerekli ikaz ve uyarılar yapılmıştır.buna benzer konuların tekrarı halinde hakkında yasal işlem yapılacagı konusunda kendisine bilgi verilmiştir.Ayrıca söz konusu hatta çalışmakta olan tüm sürücülere yolculara karşı daha nazik kibar davranmaları konusunda gerekli ikaz ve uyarılar yapılmıştır.ilginize teşekür eder iyi çalışmalar dileriz.
kimi kime şikayet ediyorsun diyeceksiniz ama gelen sonuç bu umarım bimerden daha güzel bir cevap gelir. -
lan bugün bindim istanbulda otobüse. adam çok barzo görünüyordu böle ayı falan sandım olur ya hani öyle tipler. bi bindim adam bir güleryüzlü arkadaş bir kibar lan utandım kendimden öyle düşündüğüm için. adam anadoludan gelmiş belli asıl ayı biziz lan.