Ehliyet Almak İçin Eğitim Seviyesi Otomatikmen Düştü
-
KaRaKuLe bunu yazdı
evet çok şükür bugün serdar hükümete çaktı bakalım yarın ne bulcak çakmak için
hükümete çakmak için bişey aramaya gerek yok biraz aklın başındaysa etrafına bak her şey ortada..
-
KaRaKuLe bunu yazdı
evet çok şükür bugün serdar hükümete çaktı bakalım yarın ne bulcak çakmak için
Bak canım kardeşim. Okuma yazma bilmeyen adamlara neden ehliyet verilmemesi gerektiğini anlatayım size. Sadece kullanmak değil. İlk yardım ve trafik kurallarını da bilmek gerekir. Sadece kursta gördüğün o eğitimler senin kaza durumunda sağ çıkmana imkan vermez. Kaza yapanlar sadece şöförler değil. Yol, yolcu veya yaya gibi unsurlarında olduğu bir çok etken vardır. En azından lise bitirmiş birisinin ehliyet alması demek. Trafik ve ilk yardım gibi temel eğitimler hakkında daha çok bilgisi olan adam demektir. İlla lise bitirsin demiyorum. Ancak araç kullanan birisi zorunlu ilk yardım kurslarına gönderilmeli. Trafik kuralları hakkında daha detaylı bilgisi olmalı. Bunlar sadece ufak şeyler. Daha da artırılabilir yani. Körü körüne muhalefet etmiyoruz biz. Düşündüğümüz noktalar var. Ama sen bizim muhalefetimize körü körüne karşı çıkıyorsun. Umarım anlayabilirsin.
Hükümet görevlerini doğru düzgün yere getirsin bizde laf etmeyelim. Okula gidemeyen, aç, susuz, sokaklardan beslenen çocuklarımız varken soktuğumun suriyeli mültecilerine direk üniversite kapısı açarlarsa söverim. Hayatta kalmak için karton toplayan çocuklarımız varken saçma sapan yerlere milyar dolarlar aktarılırsa söverim.
Hadi serdar hükümete çakacak bişeyler buldu. Sana ne oldu da hükümetin yanlışlarını söylediği zaman sen atlıyosun hemen konuya ? Daha kaba bir tabir kullanıcam da gerek yok.
-
RockZs bunu yazdı
ehliyet için eğitime gerek yok. adam sınavdan başarılı oluyorsa ehliyet almaya hakkı olmalı.
Ehliyet için eğitim şart hocam ne yaptın sen.. Eğitimsiz adama kemer takması gerektiğini direksiyonda sigara içmemesi gerektiğini,
hepsini geçtim trafik kurallarının uyulması için koyulduğunu anlatabilir misin?
he eğitim derken okul üniversiteden bahsetmiyorum. Kişisel gelişim psikolojik testler kesinlikle şart...
-
VBDream bunu yazdıRockZs bunu yazdı
ehliyet için eğitime gerek yok. adam sınavdan başarılı oluyorsa ehliyet almaya hakkı olmalı.
ehliyet için haklısın fakat o zaman nerelerde sürüş yapabileceğini kısıtlanmalı ya da denetlenmeli, her it evladı trafiğe çıkmamalı, ülkemizin üniversite mezunun kültür seviyesi belli zaten ilkokul mezunu olunca işte rizede tampon yüzünden iki kişi ölüyor. Kişinin aldığı eğitim seviyesi insanlığı üzerine çok belirleyici değil, trafiğe çıkışta denetlensin, sıkı kuralları olsun.
ben buna karşıyım abi cahil adam emniyet kemeri takmaz, cahil adam hız yapar bilmemne. Doğrudur ama o kültürlü dediğimiz üniversite mezunu dediğimiz adamları da görüyoruz. Alkollü araç kullanmalar, hız sınırı 70 olan yerde 150 ile gitmeler filan filan. Yani eşeğe altın semer de vursan, eşek eşektir...
-
bana bisey oldugu yok da adam konuyu oyle bir cevirdiki sondaki soruya bakin
"Acaba Milletvekili seçilme şartlarından olan ilkokul mezunun olma şartıda aynı şekilde düşmüş olmuş mudur?"
abi asil bu ne alaka ya ? hani sey gibi oldu bu
hukumet bedelli askerlik cikaracakmis acaba ayni sekilde kutup ayilarinin nesli tehkikeye duser mi ?
bu yuzden diyorum cok sukur bugun hukumete cakti serdar yarina allah buyuk.
ayrica trafigi egitimi tartisacaksak at gozluklerimizi logout.aspde birakalim oyle tartisalim zira bu konuda en cok sıkıntılı insan benimdir hergun otobus soforlugu yaparken zengin beyaz yakali universite mezunu pahali jiplerdeki beyinsiz suruculerle de dogan gorunumlu sahine binmis okuma yazmasi olmayan at beyinlilerle de trafikte ben ugrasiyorum.
-
tartışmaya gerek yok, yapsınlar avrupada veya amerikada ki gibi ehliyet sistemini çözülsün bütün olay. 5 denemeden sonra başaramamışsa alamıyorsun, onun haricinde bizdeki gibi 100 m sür arabayı bırak da değil, otoyol ara sokak duraklarda otobüs dururken sollanmaması vs gibi çok taktıkları konular ve zorluyorlar, kısaca kurslar bu şekilde olursa, insanlara, "insana saygılı olmayı öğren sonra şoför ol" denmiş olacak ve aramızdaki trafik canavarları bir nebze azalmış olacak. bence çözüm budur eğitim sistemi değil.
-
KaRaKuLe bunu yazdı
"Acaba Milletvekili seçilme şartlarından olan ilkokul mezunun olma şartıda aynı şekilde düşmüş olmuş mudur?"
hukumet bedelli askerlik cikaracakmis acaba ayni sekilde kutup ayilarinin nesli tehkikeye duser mi ?
ayrica trafigi egitimi tartisacaksak at gozluklerimizi logout.aspde birakalim oyle tartisalim zira bu konuda en cok sıkıntılı insan benimdir hergun otobus soforlugu yaparken zengin beyaz yakali universite mezunu pahali jiplerdeki beyinsiz suruculerle de dogan gorunumlu sahine binmis okuma yazmasi olmayan at beyinlilerle de trafikte ben ugrasiyorum.
1982 Anayasası bu minimum şart ile yetinmemiş, “en az ilkokul mezunu olma” şartını getirmiştir.
Yukarıdaki madde yasada olan bir madde.
Şimdi söyle bana ilkokul mezunu ne demektir? artık ilkokul diploması diye birşey yok ilkokul sertifikası var. Mürid gayet mantıklı bir soru sormuş.
Sen otobüs şoförü müydün? üniversitede çalışmıyormuydun?
-
arkadas iyice ifsa ettiniz beni hocam halk otobusculuk bizim aileden gelen bir is o yuzden akademisyen olmadan once soforluk yapiyordum simdi de hafta sonlari yapiyorum sadece eger isim olmazsa. Neyse.
hacilar kac tane ilk okulu 5den terketmis biri var ki ? Hadi oldu diyelim olsa nolur olmasa nolur bakin millet vekilllerinden sadece 3u ilk okul mezunu geri kalan hepsi universite mezunu. Ayrica yasal bosluk var suan bence bence duzenlemeler gelecektir.
-
Git milli eğitime dert yan o zaman hacı, ne yani araba sürmekle öğrenim seviyesi arasında nasıl bir bağ kuruyorsunuz aklım almıyor.
Üniversite mezunu hiç kaza yapmıyormu yani, yada ne biliyim hiç kuralları çiğnemiyormu yani ?
-
KaRaKuLe bunu yazdı
Konu bence çok alaka alakasız olan senin nasıl anladığın hükümetle ilgili bir şey demedim ehliyet de böyle bir şey varken milletvekilliği seçiminde acaba aynı mıdır diye yazdım hükümet ne alaka çözemedim tek hükümetin mi millet vekili var mecliste verdiğin benzettiğin örnek ne alaka saçma sapan ya bir laflar söylüyorsun ortaya ama sonra kıvırmaya çalışıyorsun onu bile beceremiyorsun :)
hayır sende eğitimsiz adamlardan muzdaripim diyorsan problem nedir ?
Diğer konularda olduğu gibi sırf bana muhalefet olmaya çalışarak saçmalamandaki maksat nedir? Komik duruma düşüyorsun hoca