Ek İş Olarak Ne Yapabilirim?
-
Dal bi pasaja kitapçı oyuncakçı felan olur. iş ilanı olmasa bile dal. part time daha rahat bulursun.
-
tezgahtarlik isine falan hic girme. sen kalifiye sayilirsin. ankara da insanlar acaip. cok fena somuruyorlar. hele bir de ogrenciysen. alaninda bir is yapmaya calis. ben yarim donem falan yaptim marketlerde stand hostesligi. zaman kaybi. kazanacagin para gozunde buyuyor ama kazandiktan sonra anlami yok. o islere harcayacagin zamanla kendini gelistirir gelecege yatirim yaparsin. git karsiliksiz calis bir yerlerde staj falan diye. cv ne eklersin en azindan.
-
dedikleriniz doğru dışarda adamı harcayabilirler. Okulda bazı işler oluyo onları kollamak lazım. Kızın biri cuma-cumartesi öğrenci işlerinde belge düzenliomuş. Ayda 170 ytl. Cazip geldi walla...
-
lise mezunlari icin olan kpss ye gir 2008 de. sanirim eylulde olacak. ders programina gore atiyorlar. mezun olduktan sonra ne yapacaksin? ziraat muhendisligi alaninda cok is yok sanirim.
-
torba tut :P sakın ha!
-
armada, optimum, cepa, ankamall gibi Avm lere git. illaki bizimle çalışmak istiyormusunuz şeklinde a4 kağıdına basılmış yazıları göreceksin. öğrenci olduğunu filanda söylersen part time alabilirler. bir arkadaşım var gazi de. o öyle yapıyor. mudo da part time çalışıyor. yaptığı iş, depodan istendiği zaman kolileri yukarı çıkarmak hepsi bu. sen koliyi çıkartıyorsun reyon elemanları askıya geçiriyorlar. alışveriş merkezleri senin için bir şans olabilir..
-
iş miş yok lan burda :P internet kafelere git, mağazalara git büyük mağazalara arkadaşında dediği gibi alış veriş merkezlerine bak vs.
-
fatos93 bunu yazdı:
-----------------------------lise mezunlari icin olan kpss ye gir 2008 de. sanirim eylulde olacak. ders programina gore atiyorlar. mezun olduktan sonra ne yapacaksin? ziraat muhendisligi alaninda cok is yok sanirim.
-----------------------------Sadece gülüp geçiyorum. Hangi sektörde iş garanti? Kpss düşünmüyorum. Sektörü tanıdıktan sonra karalama yaparsan daha yerinde olacağının kanaatindeyim.
-
KARALAMA YAPMAK GIBI BIR NIYETIM YOKTU. ZIRAAT MUHENDISLIGI OKUMAK ISTEYENLER GENELDE BIR AKRABANIN YANINDA ISI GARANTI OLAN INSANLAR. OYLE BIR DURUMUN VARDIR BELKI DIYE SORDUM. KPSS YE GIRERSEN IYI EDERSIN AMA. CUNKU MEZUN OLDUKTAN SONRA 2. BIR KEZ SINAVA GIRMENE GEREK KALMADAN DIPLOMANI GOSTEREREK DEVLET BUNYESINDE YUKSEK KADRODA (YER VARSA KENDI ALANINDA) CALISMAYA BASLAYABILIRSIN. UNI MEZUNU KPSS LISE MEZUNU KPSS DEN COK DAHA ZOR. BOYLE ISIN DAHA KOLAY OLUR. GULUP GECMEDEN ONCE BI DURUP DUSUN ISTERSEN.
-
Walla ben fakülteye girerken akrabalarla ilgili bir önkoşul yoktu. Bu lanet olası mesleği seçenler illa ki seçtiği mesleği de yapmıyo. Nedense Türkiye'de ben dolandırıcıyım ben sahtekarım diyenler toplumda yadırganmazken, ben ziraat mühendisiyim diyenlere ırz düşmanıymış gibi bakılıp aşağılanıyor.
Kpss seçeniğini tavsiyen üzerine düşüneceğim. Bilgilendirmen iyi oldu. Geleceğim üzerindeki kaygılarını gayet iyi anlıyorum. iyi derecede 2 dil biliyorum. Hiçbir baltaya sap olamazsam gider turistik bir yerde tercumanlık yaparım, yapmadığım şey değil.
Konuya gelince fikirlerini belirten müridlere çok teşekkür ediyorum. Modlardan da konuyu kaldırmalarını rica ediyorum. Çünkü konu farklı yerlere kaydı.
Son olarak büyük harf kullanmaman gerektiğini hatırlatmak isterim. Büyük harf bağırmak anlamı taşır. Ortada bağırmanı gerektirecek bir durum yok.