Ek İş Olarak Ne Yapabilirim?
-
BEN 3 AY HALDE CALISTIM. AYRICA AILEM CIFTCIDIR. DUSUNDUGUN KADAR YABANCI DEGILIM YANI BU ALANA. OZEL SEKTOR ZIRAAT MUHENDISLERI SABAH 4.30 DAN GECE 12.00-01.00'A KADAR AYAKTA. ISCILERDEN BETER DURUMLARI. DVLETE BAGLI OLANLAR ISE MESAI SAATLERINDE KONTROLE GELIP GIDIYORLAR. ASLINDA ZIRAAT MUHENDISLERINE TURKIYE DE VERIM ACISINDAN COK IHTIYAC VAR AMA BU DURUM KIMSENIN UMRUNDA DEGIL. BIR INSAN KAYNAKLARI CALISMASININ YAPILMASI GEREK. SIZ UZGUNUM AMA BIRAZ SIRKETIN HESAPTARI VE TUCCARI OLUYORSUNUZ. SIRKET DIREKTIFLERI DISINA KARAR YANLIS DA OLSA CIKAMIYORSUNUZ. SIZE SADECE DIPLOMANIZ ICIN IHTIYACLARI VAR. O DA IS BULURSANIZ KI UMARIM BULURSUNUZ. HER MESLEK GRUBU ICIN BUNU SOYEYEMEM AMA ZIRAAT MUHENDISLERI DEVLETTE DAHA RAHAT EDER. HATTA ARADA UCURUM FARK VAR ARKADASIM. YINE DE SEN BILIRSIN TABII...
-
EVET YANLIS ANLASILIR DIYE KUCUK HARFLE YAZMISTIM AMA ALISKANLIK ISTE. YAZILAR DAHA DUZGUN GORUNUYOR. BENCE BU BASLIGIN KALDIRILMAMASI IYI OLABILIR CUNKU BU KPSS ISI ASLINDA UNILILER ICIN PART-TIME MEMURLUKTUR. SANTRAL GOREVLISI BIR MUHENDIS VAR. POSTACI BIR FELSEFE OGRENCISI VE DAHA BIR COGU... YANI KONU KAYMADI.. SANA HAYATTA BASARILAR..
-
Evet konu kaydı. Ben kısa vadede öğrenci bütçesine katkısı olabilecek bir işten bahsetmek istemiştim. Sanırım yanlış anlaşıldım. Sorun değil. Eleştiri ve tavsiyelerin için saol.
-
BRK35 bunu yazdı:
-----------------------------
dedikleriniz doğru dışarda adamı harcayabilirler. Okulda bazı işler oluyo onları kollamak lazım. Kızın biri cuma-cumartesi öğrenci işlerinde belge düzenliomuş. Ayda 170 ytl. Cazip geldi walla...
-----------------------------hacı playboy malikanesinde çalışsanda sömürecekler neticede heryerde aynı bu durum... galiba aü ziraatttesin
dışkapıya doğru bi çık ordaki silahçılarda tezhagtarlık işlerine bak olmadı yiba çarşısına bi bak part time bi iş bulursun
hemde öyle ağır bi tezgahtarlık olayı olmuş olmaz ben düzgün bişe bulursam pm atarım
edit-ül mesaj;ziraat müh. kötüleyen bayan harwardda genetik mühendisliği üstüne doktora yapıyor heralde...
iş alanını felan dert etme tarım ülkesinde ziraatçi adam boşmu kalırmış peaH!!!
-
bi dakka bi dakka ?
ziraat mühendisliğinden utanan sıkılan nefret eden mi var?
Ülkenin gelecekte parlayan yıldızıdır be!
Bu ülkenin köylüsü indirildiği tahta çıkacak bir gün. Ziraat mühendisi nasıl aşağılanırmış?
-
Herşeyi bir kenara bırak.
Ne yazılım ne WebTasarım sektorunde para falan yok.
( Olsa biz kazanırdık ?! )
Hele oyle 3 gun boş fln, avcunu yalarsın.
Ama anket sirketlerıne gırebılırsın.
sabah 10 - aksam 6 gibi bir mesaı de,
Yaklaşık 30 - 40 anket yapabılırsın.
Anket bası, 3 YTL gibi bir fiyat oduyor şirketler.
Yani 90 ila 120 ytl kazanabilirsin Gunde.
Bu iyi bir iş sayılır.
Ayrıca Rainbow adlı "elektronik süpürge" şirketinde çalışabilirsin.
Sattıgın alet basına 250$ gibi bir para kazanırsın.
Satma işi sana kalmış artık.
Daha da olmadı, bana sorarsan en güzel iş:
Tezgahtarlık yapmak.
Yani işportacılık.
Bastır t-shirt 12 - 13 YTL ye, Sat 20 ye.
-
mc donalds ta calisabilrisin (:
-
kardeş şimdi ziraat mühendisi boşta mı kalırmış diyen arkadaş sakarya caddesine gitsin baksın orda simitçilik yapıyo adam ziraat mühendisi ayrıca iş arıyosan maltepe migros var orda eleman arıyolar 4-5 saat çalışıyon 450 filan maaş veriyolar daha bitmemiştir eleman açığı çoktu bi bak istersen
-
sertan_06 ne diyon kardeş sen.Simitçi dediğin ing varmı alm. var mı fransızcası var mı office programlarını biliyor mu?Geç artık bunları.Amk.Sen ne iş yapıyorsun genetik felan mı
-
O simit satan elemana sor bakalım okulu bitirmenin dışında ne yapmış. geçen sene erasmusla ispanyadaydım. Yurtdışında yok böyle bir saçmalık. İyi-kötü meslek kavramı bi tek TR de var. Bırakın artık yaw. Konu iyice saptırıldı. Kapansın artık. Çalışmıyorum amk. oturup çatır çatır baba parası yemek ziraat müh. olmaktan daha onurlu anladığım kadarıyla. Modlar kapatalım artık konuyu. Bi zahmet...