Ek$İsözlük

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Şu ekşi sözlükten nefret edenlerin basında gelirim vekalin bu onların bazı konularda iyi oldugu gercegini gölgelemez.Evet haklılar bazen eleştirnin dozu kacıp sacmalanıyor ancak bunun yanında gercekten güzel bir çalışma.

Benim takıldıgım yada nefret ettigim usnsur sözlügün eleştirler boyuttaki yazıları yahut belli konulardaki atmasyonları degil.Banane isterse atıp tutsun isterse hiçbir şey bilmeden pc konsunda bastan sona sallasın.Sorun onlara degil arastırmayıp ögremenyip direkt olarak yazılanları dogru kabul edenlerde.

Ekşi sözlük ikiye ayrılır 

1.Gurup : Eleştirir,yazar,çizer,atar,tutar,bilgilendirir,geyigini yapar çeker gider

2.Gurup : Medya ve belli siyasi kalantorler ve dinazorların destegi ile siyasi olarak propaganda yapar.İşte ben bu gurup yüzüden bunlardan nefret ederim.Hemen hemen bir çogu ya mod yada admin vsdir.İnsanları onlar secer belli konularda tek taraflı yazılır her nekadar herkese acık bir platform denilsede bu net olmayan siyasi düşünce dısında olanlar siteden uzaklastırılır.Para yerler,çatır çaıtr yazarlar bunu bende degil medyanın içindeki bu işin ehli erbepları söylüyor ve kısa bir arastırmada herkes bu kanıya kısa bir sürede varır.

Bu yüzden isterse egoları patlasın isterse götleri tavana vursun umrumda degil ve hiç kimseninde umrumda olmaması gerek istemeyn girmez bu kadar.Ancak bu 2.gurup var oldugu sürece net alemindeki her türlü yasadısı siyasal eylemin odak noktalarından biri olmaya adaydır ve hızla ilerlemektedirler.Bu yüzden netten aleminden de yeryüzüden de siktir olup gitsinler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerShery
    SerShery's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

Kendini kimlikler ustu goreceksin.

Gotunu tavana degdireceksin.

Herseyi elestireceksin , hicbirseyi begenmeyeceksin.

dogru soze ne denir :)

Azerbaycan tv de pokemon: Ash pikaçuya, ''Seni seçtim aybalam ceryan şoku atasan'' dedi, hayattan soğudum :O
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Yazar falan degilim , sadece 2004 yada 2005 te okurdum.entry falanda kasmadim.basit bir ornek vereyim.Elemanin birtanesi Oracle ile ilgili uzun uzun elestiri yapmis , arada 55 tane teknik terim , terimlerin cogu database dunyasinin icinde gecmez bile , 10 cumleden 8 i when you want oracle , you must go to ... , gibi ingilizce cumleler ve ne diyor lan bu diye sersemliyorsunuz , neyse eleman yine sacma sapan dokturmus...buyuk bir firmada oracle dba veya oracle developer olarak calistigini yazmis , birgun oracle yuzunden %14 luk veri kaybi yasamislar veriyi ayaga kaldirmak icin 3gece ugrasmislar,sonunda verinin neden kayboldunu cozmusler.Nedenmis oracle in basit ve aptalca bir hatasiymis.Oracle i kapatinca , %14 bilgiler kaybolmus boyle sacma sey olurmuymus. Peki bu kardesimiz hic oracle'in OTN/starting oracle 10g pdf sini okumamis mi , oracle nasil baslatilir , kapatirken ekranin sag ustundeki X e bastim kapandi olayiyla kapanma olmayacagindan haberi yokmu :D ...... boyle bircok konudada ornekleri cogaltabiliriz.Tabi cok kral bilgili adamlarda var orasi ayri.

gercek hayattanda tanidigm 5-6 tane yazar arkadas var , %90 ortak noktalari ayni , ilk postumda saydigim maddeler.1tanesi adam akilli efendi bi tip.O da kendini cem yilmaz saniyor :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    aslında Bilişim Terimleri Sözlüğü'ne bizde kayıt ekliyebilsek süper olur :)

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Yazarlarının çoğu aynı şekilde ''entry'' giriyor sanki tek bi yazar, binlerce nick var :)

İçerik açısından güzel bi site ama şu reklamlarına kıl oluyorum. Arka plan reklam olurmu ya yazı okunmuyo :S

İlerde g*tlerine billboard asıcaklar :l 

Şıhımın üzerine şıh tanımam :) 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    AmoR bunu yazdı:

Yazarlarının çoğu aynı şekilde ''entry'' giriyor sanki tek bi yazar, binlerce nick var :)

İçerik açısından güzel bi site ama şu reklamlarına kıl oluyorum. Arka plan reklam olurmu ya yazı okunmuyo :S

tarkandan gelsin diyecen o kadar zor değil abi.
    bak mesela bu gereksiz bi eleştiriydi bence :D
    ekşi tarzında oldu...

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
    AmoR bunu yazdı:

tarkandan gelsin diyecen o kadar zor değil abi.
    bak mesela bu gereksiz bi eleştiriydi bence :D
    ekşi tarzında oldu...

Trazları falan benim için sorun değil hoca istedikleri gibi takılsınlar. Fakat herkes aynı olunca garip bi durum oluyo sanki aynı delikten dünyaya  merhaba demişler gibi :l ( Yazarlar yanlış anlamasın inş. ''kardeş'' anlamında söledim :P )

Ben bi tek o reklama kıl oluyom. İlerde yazar alımlarında şart, götte billboard taşıma olsun temiz olsun bi daha reklam almasınlar.

Full mağduriyet başka bişi değil :) 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@@

bu sitede yazilanlarin hicbiri dogru degildir. site icerigi kucukler icin sakincali olabilir. yazilardan yazarlari sorumludur. kaynak gostermeden alintilanamaz. devlet tarafindan atanmis bir kurumun internet uzerinde kimin hangi bilgiye ulasip ulasamayacagina karar vermesi insan haklarina aykiridir. web siteleri kullanicilarin istekleri dogrultusunda baglandiklari yerlerdir. kullanicilar isterlerse bir web sitesine baglanmayabilirler. bu gucleri ve imkanlari mevcuttur. bir kullanici bir siteye baglanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkidir. baglanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkidir. halkin kendisine hizmet etmesi icin gorevlendirdigi kurumlar hadlerini asip halka neye ulasip ulasmayacagini bilmeyen cahil cuhela muamelesi edemezler. ebeveynlerin cocuklarini sakincali iceriklerden korumasi icin cok sayida bedava ve ucretli yazilim mevcuttur. bu yazilimlar bir web tarayicisini kullanmaktan daha karmasik teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini kucuk dusurmesi ve ebleh yerine koymasi yasaktir.

@@

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    Z-CHAN bunu yazdı:

@@

bu sitede yazilanlarin hicbiri dogru degildir. site icerigi kucukler icin sakincali olabilir. yazilardan yazarlari sorumludur. kaynak gostermeden alintilanamaz. devlet tarafindan atanmis bir kurumun internet uzerinde kimin hangi bilgiye ulasip ulasamayacagina karar vermesi insan haklarina aykiridir. web siteleri kullanicilarin istekleri dogrultusunda baglandiklari yerlerdir. kullanicilar isterlerse bir web sitesine baglanmayabilirler. bu gucleri ve imkanlari mevcuttur. bir kullanici bir siteye baglanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkidir. baglanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkidir. halkin kendisine hizmet etmesi icin gorevlendirdigi kurumlar hadlerini asip halka neye ulasip ulasmayacagini bilmeyen cahil cuhela muamelesi edemezler. ebeveynlerin cocuklarini sakincali iceriklerden korumasi icin cok sayida bedava ve ucretli yazilim mevcuttur. bu yazilimlar bir web tarayicisini kullanmaktan daha karmasik teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini kucuk dusurmesi ve ebleh yerine koymasi yasaktir.

@@

Uyarı 

Uyarı ahanda böle olur :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek
    hadin o zaman bizde - tahribat sözlük kuralim:)) kimse begenmiyor muş bizi begenirler belki

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
Toplam Hit: 5864 Toplam Mesaj: 43