Ekmek 2 Lira Oldu. BİMER İçin Destek.
-
asgari ücret boşuna mı arttı hocam ? höloooğğğğ
-
Pasta yiyin.
(biri yapacaktı)
-
Hacı 400Gr ekmek görüyorum 250 gr zaten 1 tl.
1.75 e satmamasının sebebi un'un kalitesi olabilir. Bir abimiz var fırıncı, kendisi istesem 75 kuruşluk ekmeğimi 40 kuruşada mâl ederim ama o kalitesiz unu kullanırsam çok kişinin hakkını yerim diyordu.
Unda da çok oçluğu var.
Türkiye en çok ekmek tüketilen ülke ancak kalitesiz ekmek üretilen ülkelerden de birisi.
-
İzmir'deki fırınlarda çiftli tam buğday / alaşehir tarzı ekmekler 1.75, 2 lira. Bildiğin içi boş normal ekmeği 2 liraya satmaları iyiymiş.
Halk ekmeklerle bunları kıyaslamayın arkadaşlar. Halk ekmek dediğin şey zararına satış. Enflasyon oranlarıyla oynamalarına rağmen halk ürün fiyatlarından az çok olayı kestiriyor. Burada protesto edilmesi gereken fırıncı değil. Ekonomiyi yönetenler. Azıcık pazar ve market alışverişi yapanınız varsa olayı görüyordur.
-
eskiden extra biralar 2 liraydı heygidi be keske o dönemde yetişkin olsaydım :D
herşey pahalı on numara bir ülkeymiş gibi amq
-
@warHead,
"sıkma" ne hocam? bazlamanın diğer adı mi?
-
HarmOniYaFil bunu yazdı@warHead,
"sıkma" ne hocam? bazlamanın diğer adı mi?
Gardaş sen nerelisin marslımısın. :)
-
do_som bunu yazdı
eskiden extra biralar 2 liraydı heygidi be keske o dönemde yetişkin olsaydım :D
herşey pahalı on numara bir ülkeymiş gibi amq
çok birşey kaybetmedin emin ol. Götümden içip ağzımdan boşaltıyordum o dönem. uzun 2000'in harbi sigara olduğu, filtresiz harbi camel'ın olduğu, sigaranın sigara olduğu dönemlerde büyükmek çokta birşey katmadı bana. Hatta bu tür şeylere dolup benim gibi başka şeylerede yönelince, 10 yıl sonra hayatını ziktiğini ancak anlayabiliyorsun.
Austen bunu yazdıHalk ekmeklerle bunları kıyaslamayın arkadaşlar. Halk ekmek dediğin şey zararına satış. Enflasyon oranlarıyla oynamalarına rağmen halk ürün fiyatlarından az çok olayı kestiriyor. Burada protesto edilmesi gereken fırıncı değil. Ekonomiyi yönetenler. Azıcık pazar ve market alışverişi yapanınız varsa olayı görüyordur.
Halk ekmeklerinin zararına satış yaptığı felan yok hocam. Yanlış bilgi vermeyelim. Halk ekmeğinin asıl ucuz olma sebebi üretim mâliyetleridir. Kâr marjının düşük olmasıdır. Bir fırıncının günlük max üretebileceği ekmek sayısı ile koca belediyelerin üretim tesislerinde, koca il için ürettiği ekmek sayısını bir tutmayalım.
DrKill tarafından 05/Nis/16 19:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Şok market ? Bim ?
-
@DrKill
Hocam aslında oradaki zararına ifadesi yanlış durmuş.
Şunu izah etmek istedim,
Resmi kurum teşebbüsüyle yapılan bir girişim. Sonuç olarak salt kâr mantığıyla yola çıkmıyor. Her ne kadar bol miktarda üretim yapsa da mesela fırıncı kadar kâr düşünmüyordur. 1 liraya ekmek satan kurumun yanında sen devlet teşebbüsüyle bir yer açıp 75 kuruşa ekmek satarsan millet tabi bunu seçer. Fırıncının hesabı daha başka. 1 milyon ekmek üreten adam ona göre hammaddesini de bol alır, indirimli alır vs. Belirli bir fabrikasyonla ürettiğinde de üretimde insan sayısı azalacağından maaş yükü vs. işin içine girmez böylece elbette daha ucuza satar. Fırıncı öyle değil. 100 tane ekmek yapıyorsa gece 3'te mesaiye başlayıp onu sabaha kadar yetiştirmesi lazım. Halkın yararına ama fırıncıları bitiren bir uygulama. Ya bu işi yaygınlaştıracak, temel gıda maddesi sayılan ekmeği tamamen tekeline alacak ucuza vereceksin ya da fırıncılarla orta yola gideceksin ki fırıncı da ekmek işine girmeyecek başka şeylere yönelecek.