Ekmek Ağacı Yapıyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berraa
    berraa's avatar
    Dişi

merhaba herkese
    burada ki arkadaşlarında duyarlı olduğunu düşündüğü için konuyu açma gereği duydum. çünkü ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar hayat kurtarırız.. facebook ta tesadüfen gördüğüm bi etkinliği kendi blogumda da yayınladım  ben daha bu gün haberdar oldum belki bi çoğumuz duymuşuzdur ama benim gibi duymayanlar da olabilir .. etkinliğin adı EKMEK AĞACI YAPIYORUZ  kışın hava şartlarından dolayı kuşlar ,kediler ,köpekler yaşamını sürdürmekte zorlanıyor.. burada bizlere görev düşüyor onlara yardım etmeliyiz.. 

%3ckm%3ck%20ağacı

%3cuşlar

Kar onlar için kabus...Kuşlar, kediler, köpekler...

Bu karlı günler dışarıda yaşayan hayvanlar için gerçekten büyük kabus. Soğuktan korunmanın ve sığınacak yer bulamamanın zorluğunun yanısıra içecek su ve yiyecek bir lokma ekmek bulmaları dahi çok zor. Lütfen hepimiz kapımızın önüne:

1 KAP SU (donmaması için içine sıvı yağ damlatılmış, yoksa dilleri yapışıyor)

1 KAP ARTIK YEMEK

koyalım ve bir de kuşlar için EKMEK AĞACI yapalım. Kapınızın önündeki dalları elverişli bir ağaç veya bahçe bitkisinin dallarına takacağınız EKMEK parçaları kuşlar için hayat kurtarıcı olacaktır. 

Bu kadarı hepimizin kolayca yapabileceği bir şey aslında. Haydi hep beraber ekmek ağacı yapmaya!

EKMEK AĞAÇLARINIZIN,
    1 KAP SU & 1 KAP ARTIK YEMEKLERİNİZİN 

fotoğraflarını bizimle paylaşır mısınız? ozgun@yasamhakkinasaygi.com adresine minimum 1MB fotoğraflarınızı gönderirseniz sitemizde ekmek ağacı sergisi açacağız.

Maillerinizde isim-soyad, şehir, sokak bilgilerini de bizimle paylaşırsanız resimleriniz o şekilde paylaşılacaktır.

Ne dersiniz? Paylaşmaya ve fark ettirmeye? 

Arkadaşlar,

EKMEK AĞACI afişlerimiz hazırlanıyor. İsteyenler - çevresine asabileceklere gönderebiliriz. Ltf kargo adreslerinizi ozgun@yasamhakkinasaygi.com adresine yollayın. Fotolarınızı da...Ekmek ağaçlarınızı, su kaplarınızı, artık yemek kaplarınızı, ltf bizimle paylaşın, biz de herkesle paylaşalım. 

Tayfun Özmen'den yapıcı bir öneri :) 

ekmeklerin yağmurda eriyip gitmemesi için ne düşünülür??
    ekmeklerin kuruyup veya donup yenilemeyecek hale gelmesine ne önlem alınabilinir..?? bence ekmekleri daha bayatlamadan az çiçek yağı ile işleyip küçük naylon filecikler içine yerleştirip öylece ağaca asmalı... 

Hepiniz, iyi ki varsınız, iyi ki buradasınız...

Saygılar

www.yasamhakkinasaygi.com
    www.sessizkalmasucaortakolma.com
    www.askidailacvemama.com
    www.sahipsizsiniz.com

Başarı için kişilikte değişim şart..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

bu duyarlılığınızdan ötürü sizi tebrik ederim elimden geleni yapacağım bende cam kenarı balkon kenarına ekmek koyarak  

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek

"Mahalledeki kediler için şöyle bir yuva hazırladık. Koli + çöp torbası + bol bol koli bantı. İçine de havlu, penye, yün, ne olursa. (Bu fotoğraftan sonra içini de çöp torbası ile kapladık.)
    Çöpçüler alıp götürebilir, komşularınız atabilir. Ama kedilerin bu soğuk havalarda birkaç akşam bile sığınacak bir yuvası olması süper bir olay. Kutu ıslanırsa, atılırsa, hemen yenisi yapılabilir. Üzerine bir şeyler yazarak kutunun atılma ihtimalini azaltabilirsiniz. Özetle hayvanları soğuktan koruyun a dostlar."

http://www.facebook.com/haysev

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Kuslara-Ekmek-Kirintisi-Birakir-Misiniz-103995/

tek ben deilmişim aynı duyguyu yaşayan :P

Boş İşler Uzmanı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

kedi resmi beni cok etkiledi 

ayrıca cok cok cok mantıklı bir iş yapmışsınız usta allah gönlünüze göre versin 

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

müride abla kuşların ayak ,izlerini çekip göndersek olmamı :)))

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berraa
    berraa's avatar
    Dişi

SeRDaR : tşk ederim serdar ama asıl bu olayın kurucularını tebrik etmek lazım ilginden dolayı sanada tşkler :) 

HeadBanger bunu yazdı:
    -----------------------------

http://www.tahribat.com/Forum-Kuslara-Ekmek-Kirintisi-Birakir-Misiniz-103995/

tek ben deilmişim aynı duyguyu yaşayan :P

müride abla kuşların ayak ,izlerini çekip göndersek olmamı :)))
    -----------------------------

tek değilsin tabiki bi çoğumuz zaten bu konuda kendince bişiler yapıp onlara yardımcı oluyor.. farkındalık güzel bir şey :)
    ayrıca kuşların ayak izini çekmeyi başarırsan  bi zahmet haber ver çok ilgimi çekti :))   

arkadaşlar bu etkinlikle ilgi detaylara fotograflara ve videosuna facebook taki sayfasından ulaşabilirsiniz. ben burda kısaca bahsettim blogumda da gerekli linkler mevcuttur isterseniz ordan da bakabilirsiniz..

ve bu duyarlılığınızdan dolayı hepinize çok tşkler..yaptığınız ağaçların resmini dilerseniz yollayabilirsiniz..ben yarın yapmaya başlıyorum kısmetse :)    

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

sabah kalktıgımda sadece kuşların ayak izleri vardı bayağada kalabalıklardı sanırım :)) gece kjoydum ekmeği çünkü.. gece de yakalayamadım kuşların resimlerini çekebilridim ama uyuordum.. :)

Boş İşler Uzmanı..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

http://www.netgazete.com/Images/News/670465_4.gif

donmasınlar diye kuşları eve almış ağrılı amcamız.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berraa
    berraa's avatar
    Dişi

ee bu gece nöbete kal o zman :)   ben hiç kuşların ayak izlerini görmedim madem ortaya bi laf attın fotografınıda isteriz .. hatta bi poz da yerken çeksen çok güzel olur .. 
    %3cöpe%3cler

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

blogunuz güzelmiş. elimden geldigimce bir şeyler yapmaya çalışacam.

...
Toplam Hit: 7513 Toplam Mesaj: 39