folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ekonomik Durumunuz Nasıl? Piyasa Mı Durgun Bana Mı Öyle Geliyor? Neler Yapabiliriz

Ekonomik Durumunuz Nasıl? Piyasa Mı Durgun Bana Mı Öyle Geliyor? Neler Yapabiliriz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

devlet babanın kanatları altında alçak uçuşa devam :-)

referandumda da hayırı çekecem devlet babaya işte o zaman tamamdır iş :)

ama gerçek anlamda millet perişan halde ...

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

2001 krizi paralı krizdi herkez çar çur ediyordu parasını rahatça harcıyordu.

şimdiki teğet geçen kriz yıkım tasarrufla filan kurtulamaszsınız.

Üreteceksiniz birşeyler yapacaksınız. Üretemiyorsanız al-sat yapacaksınız sürümlü ürünleri.Hem riski dağıtırsınız hemde çark döner.

En basitinden bir fikir aha geldi kış. Millet odun yakacak kömür yakadak. Tonu 300 400 dolar kömürün fiyatı karabükte 300 tl. 

Apartman yöneticileri ile görüşün bağlayın işi nakliyeyi koyun üstüne bakın karlıysa getirin ki kiloda 10 kuruş kalsa yine iyidir sürümlü iş olduğu için.

Kömür en basit örnek ama ana mantık şu

Aradaki komisyoncuları egale edeceksin direk üreticiden alacaksın ne alacaksan.aradaki komisyoncuların karını fiyattan düşüreceksin bu sayede satış gücün artacak.ve öyle bir ürün olacak ki reklama tanıtıma gerek olmayacak zonguldak kömürünü herkez bilir tereddüt etmez yada manisa mesir macunu afyon sucuğu gibi kendinden marka ürünler olacak ki rahat satabilesin.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Geceden beri düşünüyorum, sonunda buldum bir şeyler; kendime bir miktar, tbt den dört beş kişiye bir miktar ve dışarıdan iki kişiye bir miktar iş çıkartacak bir şeyler planladım, koşturmasa da yürütür anasını satayım :|

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek

Öncelikle kafayi calistirmak lazim..Yani ben bu kaniya 2007-2008 yillarinda vardim.Nasil mi?

K.Maras'ta iletisim sektorunun icindeydim o zamanlar.Vodafone bayiinde calisiyordum dandik bir personel olarak. Arasira muduruyle muhabbet ederdik (Muduru de iktisat mezunu) neyse, marasin islek 1 tane caddesi vardir sadece, caddenin kösesindeki bir bankanin hemen yaninda olan kitapcinin vitrinini kiraladik,ben vodafoneden oraya gectim. Gectigimde 600 lira sermaye yaptik,sonra 60 lira da 1 tane 2. el telefon alinmisti.(Toplam 660 lira sermaye ile baslandi) vitrini kiraladik ama vitrin namina birsey yoktu, kucuk bir kagit kutunun icine birkac cesit kontor koymustuk,birkac tane hat almistik,oyle oyle parca kontor yukluyorduk. Bu sirada surekli halka hitab edecek kampanyalar yapmaya basladik, az kazaniyormus gibi dusunulse de deli surum yapmaya basladik. Hat kampanyalari,kontor,telefon kampanyalari. Piyasa neredeyse dusman olacak seviyeye gelmisti.Ama sonucta bu bir ticaretti,kazananin ve kaybedenin olacagi bir savastir ticaret.Biz kaybetmek istemiyorduk.Bir sure sonra vitrinler yapildi,klima alindi,öz sermaye artti,2 personel olduk,maaslarimiz ve sigortalarimiz duzenli odendi,ben daha sonra baska bir projenin basina gecerken o kucucuk vitrin hala para basmaya devam ediyordu. Bu ne sayesindeydi? Beynini ortaya koyan o müdür ve emegini ortaya koyan ben ve diger arkadas sayesindeydi. O piyasanin icindeydi ve en iyi imkanlari sunabiliyordu.Biz de bunu somut hale donusturuyorduk. Ben 660 tl nin nerelere gelecegini orada gordum.

Yukardaki bir ornekti.Suan ben farkli bir alandayim,eski patronum vodafoneden istifa edip kendi isyerini kurdu.Eminim hala cok iyi kazaniyordur. (Marasin cogu telefoncusuna kontoru o veriyordu en son)

Cin'e geldikten sonra anladim ki insanlarin uretmesi gerek. Insanlar uretirken de devletin uretime ve ihracata destek vermesi gerek. Cin'de uretim yapan insanlarin ihrac etmesi cok kolay cunku devlet destekliyor. Bizde ise ihracat yapacak insanlar prosedurleri gecene kadar illallah ediyor.

Evet uretmek dedik. Uretmek sart. Cunku uretim olacak ki ihracat olsun, uretim icin insan ihtiyaci olsun,istihdam olsun.

Gecen gun bir forumda adamin birisi yazmis iste 3-4 sektorde fabrikamiz var diye. 1 tanesi de bebek bezi ureten bir tesismis. Neyse adama mail attim. Dedim ki, bakin Cin'deki cogu bebegin kicinda bez yok,pantolonlarinin pacasi yirtik,anneleri ulu orta cisini yaptiriyor. Bunun sebebi insanlarin beze ayiracak butcesinin olmayisi ve bez fiyatlarinin pahali olmasi. Bu degerlendirilebilir mesela dedim. Adam cevap yazmis, nasil degerlendirebiliriz diye. Yahu ben sadece durum tespiti yaptim, 3-4 fabrikasi ve is hayatinda is tecrubesi daha cok olan adam sensin.Nasil olacagini da sen dusun biraz. Yani demek istedigim sey, ben su sekilde yapsaydim eger adam hemen atlayacakti. Merhaba, ben cindeyim,su urunlerin pazar arastirmasini yaptim,su firmalar urun almak istiyorlar,arastirirken sizin firmaniza rastladim,urunlerinizle ilgileniyorum desem hemen tamam olur diyecekti. Ama malesef uretmekte yetmiyor artik,uretim sonrasi pazarlama yapmakta gerekiyor. Yani uretip uretip sadece ulke icine de satmak bir boka yaramiyor. Neyse..Ben bu yollarda yeniyim. Kendimi gelistirdikce,yasadikca sizlerle paylasirim.

Artik ekmek filan yok,aslan da ac..

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

ytl çıkıp tüm paralar kontrol altına alındı ve ortada dolaşan kayıtsız para tamamen çekildi bu yüzden 2k5 den beri herşey durgun

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Üstat en güzeli sütçülük müşterin hazır har gün birine götürüyorsun elinde kalsabile peynir yap tere yağı yap sat. Bir ara yaptım ondan biliyarum. Millet parayı yastık altı yapıyor piyasaya kimse para aktarmıyor. Fakirlik falan lafta çarşıya çıkıyorum biri eski püskü kıyafet yok lüx arabalar.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Durgunluk değil bu kalıcı resesyon. Eskiden kriz olurdu 1999 veya 2001 krizleri. Babalarımızdan duyduğumuz 27 Mayıs kararları, 1994 1995 krizleri. Ancak bunların hepsi de geçiciydi. Yani işler öyle bir açılırdı ki bu krizlerden sonra herkes çuvalla para kazanırdı. Ancak bu kriz bizim bildiğimiz bu tarz krizlere benzemiyor. En son kalıcı resesyon denilen kriz 1923 ten 1933'e kadar sürdü. Ve dünya piyasasını öyle bir darlttı ki 2. Dünya Savaşı'na neden oldu. Bu krizin başlama yılı tahminimce 2007 yılı. Mortgage finansmanı ile Dünya faiz balonunun aşırı şişmesinin farkedilmesi ve bu balonun patlaması. Yani bu kriz 1923-33 krizine benziyor ise kapitalist sistem evrim geçiriyor demektir. yani ülkelerin tek tek veya kümülatif krizleri değil de. Sistem krizi. Error.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

ToR5 bunu yazdı:
    -----------------------------

Durgunluk değil bu kalıcı resesyon. Eskiden kriz olurdu 1999 veya 2001 krizleri. Babalarımızdan duyduğumuz 27 Mayıs kararları, 1994 1995 krizleri. Ancak bunların hepsi de geçiciydi. Yani işler öyle bir açılırdı ki bu krizlerden sonra herkes çuvalla para kazanırdı. Ancak bu kriz bizim bildiğimiz bu tarz krizlere benzemiyor. En son kalıcı resesyon denilen kriz 1923 ten 1933'e kadar sürdü. Ve dünya piyasasını öyle bir darlttı ki 2. Dünya Savaşı'na neden oldu. Bu krizin başlama yılı tahminimce 2007 yılı. Mortgage finansmanı ile Dünya faiz balonunun aşırı şişmesinin farkedilmesi ve bu balonun patlaması. Yani bu kriz 1923-33 krizine benziyor ise kapitalist sistem evrim geçiriyor demektir. yani ülkelerin tek tek veya kümülatif krizleri değil de. Sistem krizi. Error.

Hocam abd de yaşayan arkadaşlarım evet var bir durgunluk ama herkes işinde gücünde diyor, arap ülkelerindeki dostlarım da öyle, rusyadaki arkadaşlar ise mutlu sırıtır vaziyetteler yani bu durgunluk en fazla bizi etkiledi zaten dış dinamiklerden çok kemal dervis politikalarının düşük kur yüksek faiz politikasının, üretimden çok hizmet sektörünün ve ithalata dayalı satış politikasının etkileri. Yani bu hükümetin bir ekonomik programını görmedik ki resesyona karşı bir duruş yok ki hareketlenme olsun. Yunanistan da bizim yolumuzdan gidiyor, ilk dalgayı yediler onlarda kasım ve nisan ayları feci geçebilir.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

ToR5 bunu yazdı:

Hocam abd de yaşayan arkadaşlarım evet var bir durgunluk ama herkes işinde gücünde diyor, arap ülkelerindeki dostlarım da öyle, rusyadaki arkadaşlar ise mutlu sırıtır vaziyetteler yani bu durgunluk en fazla bizi etkiledi zaten dış dinamiklerden çok kemal dervis politikalarının düşük kur yüksek faiz politikasının, üretimden çok hizmet sektörünün ve ithalata dayalı satış politikasının etkileri. Yani bu hükümetin bir ekonomik programını görmedik ki resesyona karşı bir duruş yok ki hareketlenme olsun. Yunanistan da bizim yolumuzdan gidiyor, ilk dalgayı yediler onlarda kasım ve nisan ayları feci geçebilir.

Valla hocam dışta reel piyasaları ben de çok iyi bilirim genelde senin  dediğin gibi zaten. Benim extra söylediğim ve aslen kriz veya genel durgunluk olarak sorunun kaynağını belirttiğim nokta bu durumun normal bir kriz olmadığıdır. Yani ben olayı sistemsel görüyorum derken dünya piyasalarından bahsetmiyorum. Kapitalist sistemden bahsediyorum. Bu dünya piyasasını da kuşatır. Temelde bir lebansraum bir yaşam sahası olan bu ekonomik sistem bir evrim geçiriyor. Her yüzyılda bir yapacaktır bunu. Yani zenginlik ve refah yeniden paylaşılıyor ve Çin bu zenginlikten en fazla nasiplenen ülke. Aynı zamanda kamuda bulunan devlete borç veren aşırı zenginler. Geçen baktım ülke ekonomilerinde cari açık veren kimler varmış. Tahmin et. Yarı yarıya olamsı gerekir dimi? Çünkü bir ekonomide ne kadar borç veren varsa o kadar alacaklı vardır. Düz mantık. Ancak ülkelerin hepsi borçlu. Hepsi. Yani kamu açığı. Bu sebeple günümüz devletleri ( Çin hariç ) toplumlarına nazaran güçlü değiller. Zaten benim bahsettiğim sistemsel dönüşüm burda başlıyor. Yani ulus-devletler güçsüzleşiyor. Yıllardır ulus devletler ve imparatorluklar kapitalizmi kendileri yönettiler ancak şimdi devletler yani birim-ulus-devlet kan kaybediyor. Bu nedenle ben bu krizi sadece ekonomik olarak görmüyorum siyasa olarak da görüyorum.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Ayrıca Çin kendi ekonomi modelini dünyaya ihraç ediyor. Bu sebeple bizim halkımız az paraya çok çalışıyor ! Yani ilk defa kapitalizmde tükettiğimiz ürettiğmize yetmiyor. İşte ben buna sistemsel kriz derim.

Toplam Hit: 5733 Toplam Mesaj: 42