Ekran Çözünürlüğü
-
Hocam verdiğiniz ürün adını internette aradım ama ne nalet bir ürünmüş, hiçbir yerde özellikleri çıkmıyor :(
Benim aklıma şu geldi ama: Geçende bir oyun yüklemiştim. Benim şuanki dizüstü bilgisayarımın monitörünün max. çözünürlüğü 1200x800 olmasına rağmen yüklediğim oyunun çözünürlüğünü 1158x816 yapmak istediğimde oyun ekranının sadece sol altı monitörümün tamamında görünmeye başladı, diğer taraflarını göremedim. Yani oyun çözünürlük ayarlarında monitörün destekleyeceği azami çözünürlük değerini aşacak şekilde ayarladığımda sizin masaüstü ekranınızda karşılaştığınız soruna benzer bir sorun yaşadım.
Bence, monitörünüz 1920x1080 çözünürlüğü desteklemediği için böyle bir sorunla karşılaşmış olabilirsiniz. Kullanım kılavuzunda destekliyor dese dahi bence böyle bir durum söz konusu.
İkinci bir ihtimal de -küçük bir ihtimal de olsa- ekran kartınızın gelişmiş ayarlar ekranında yapacağınız ayarlamalar olabilir. Ancak bunun bir sonuç vermesini beklemiyorum, çünkü 1920x1080 den sonra eski haline getirdiğinizde monitörde bir kayma olmadan eski çözünürlüğe geri dönebiliyorsanız sorun ekran kartı ayarlarından olmasa gerek. Yine de deneyin, sonucu hepimiz görelim.
Bir de, hocam Casper monitörü çok aradın mı :P Philips al, Samsung al, LG al, SONY al, Casper neden alıyorsun :)
-
19 inc monitorun cozunurlugu 1440x900 dur benim bildigim 22 inc ve sonrasi 1920 diye baslar. yanlis mi biliyorum yoksa ?
-
melodeath bunu yazdı
19 inc monitorun cozunurlugu 1440x900 dur benim bildigim 22 inc ve sonrasi 1920 diye baslar. yanlis mi biliyorum yoksa ?
Hocam doğru olabilir ancak her monitör için geçerli olduğunu sanmıyorum, zira dizüstü bilgisayarlarda 17" monitörde 1920x1080 çözünürlük elde edilebiliyor.
-
RaNGeR bunu yazdımelodeath bunu yazdı
Hocam doğru olabilir ancak her monitör için geçerli olduğunu sanmıyorum, zira dizüstü bilgisayarlarda 17" monitörde 1920x1080 çözünürlük elde edilebiliyor.
ama masaustu pc den bahsediyoruz. monitorlerdeki sistem boyle