Ekran Kartı Aniden Hızlanıp Görüntü Gidiyor
-
Arkadaşlar selamlar.
RTX 3060 kartım var.
Son 10 gündür 2. kez başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum.
Bilgisayar boşta sadece tarayıcı açık 2. kez başıma geldi konu açayım dedim.
Ekran kartı birden tüm fanlarını son güce alıyor (sesten anlıyorum ) ve görüntü gidiyor bilgisayar açık.
Kasadan PC'yi kapatıp açıyorum düzeliyor.
Sizde sorun ne olabilir? -
anakart, ram , işlemci , vb tüm sistem özelliklerini listele,
bu sistemi ne kadar süredir kullanıyorsun ve bu sorunu ne kadar süredir alıyorsun?
bu dediğin durum, donanım uyumsuzluğu da olabilir, ekran kartınının nvidia'nın bir güncellemesinden olabilir, son zamanlarda yüklediğin bir yazılım yapabilir yada pc ye taktığın bir extra donanımda yapabilir,
ayrıntılı değişkenler belirtirsen sorunu çözmek daha kolay olur
-
Gigabyte b450m-h
Ryzen 5 3600
Gigabyte RTX 3060 OC 12GB
16GB 3200Mhz Ram
512GB M2 SSD
W11 Pro
Sistemi 2021 de aldım 6 ay sonra eth kazarken kartı yaktım sıfırı ile değişti
Sorun son 10 gün önce ilk defa oldu.
Bugün benim başıma 1 kez geldi sonra kardeşim cs2 girmiş 3 kez yapmış.
yakın zamanda bir nvidia güncellemesi yapmadım
pcde ekstra bir donanım yok
ErastoX tarafından 28/Eyl/24 21:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Soğutucunun macunları yenile. Ekran kartının sıcaklığını kontrol et ısınma var mı diye. Her ihtimale karşı kartın driverını tamamen kaldırıp orjinal sitesinden enson sürümü indirip onu kur. Hala devam ederse yakında chip arızası verecek gibi. Garantisi varsa macunla uğraşma direkt servise gönder
-
osmaman bunu yazdı
Soğutucunun macunları yenile. Ekran kartının sıcaklığını kontrol et ısınma var mı diye. Her ihtimale karşı kartın driverını tamamen kaldırıp orjinal sitesinden enson sürümü indirip onu kur. Hala devam ederse yakında chip arızası verecek gibi. Garantisi varsa macunla uğraşma direkt servise gönder
37-41 derece arası çalışıyor.
Hiç macunları yenilemedim bir yenileyeyim.
Driver güncelledim indirip manuel kurdum biraz önce.
Garantisi bitti hocam 3 ay önce.
-
Furmark ve gpu-z'yi aynı anda çalıştırın. Gpu-z'de sensor kısımlarına gelin. Takip etmeniz gereken kısım normal sıcaklıkların yanında "hot spot" ve power draw. Furmarktan da stress gpu deyin. Sonuçları kaydedin ve paylaşın. O şekilde bakalım.
-
YeniHarman bunu yazdı
Furmark ve gpu-z'yi aynı anda çalıştırın. Gpu-z'de sensor kısımlarına gelin. Takip etmeniz gereken kısım normal sıcaklıkların yanında "hot spot" ve power draw. Furmarktan da stress gpu deyin. Sonuçları kaydedin ve paylaşın. O şekilde bakalım.

-
Değerlerde bir sıkıntı gözükmüyor. Bir iki sürüm önceki release sürücüleri dener misiniz DDU (https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/) ile güvenli modda şimdiki sürücüyü kaldırıp.
-
YeniHarman bunu yazdı
Değerlerde bir sıkıntı gözükmüyor. Bir iki sürüm önceki release sürücüleri dener misiniz DDU (https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/) ile güvenli modda şimdiki sürücüyü kaldırıp.
Deneyip dönüyorum hocam
-
3070TI var bende ben de aynı sorunu yaşıyorum çok gıcık bir durum..
-
benzer bir durumu evga 3090 ile yaşadım, kağıt üstünde 850w olan psu nun 850w verememesinden kaynaklıymış 1200w psu ile değişince sorun düzeldi. Duruma dair ne bir log ne bir crash report bulamamıştım pcde