folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Kartı Aniden Hızlanıp Görüntü Gidiyor

Ekran Kartı Aniden Hızlanıp Görüntü Gidiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

DDU ile sürücüyü sildim.

Yeniden başladı 3 ay önceki driver kurdum yine teste soktum sonuç bu.

3 yıldır hiç böyle sorun olmadı.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Bendeki çözümler bitti. Sadece sıcaklık ile ilgili olsa bu yük testinde %90 ihtimal çökerdi.

Şimdi üç durum var:

- Birincisi güç sorunları. PSU o gücü veremiyor olabilir. Denemek için sertifikalı sağlam bir psu ile denemek gerek. 170 W, kart için sınırlar dahilinde olsa bile az buz bir miktar değil.

- İkincisi kart üzerindeki bir sorun. Güç ile ilgili olabileceği gibi soğuk lehim vs. bir durum olabilir. Maalesef artık üretilen kartlar 10-15 yıl öncekiler gibi değil. Bir sürü madde sağlığa zararlı diye kullanılmıyor fakat bu da kartın ömründe önemli ölçüde düşüşe yol açıyor. Garantisi bittiyse bu durumda yapacak bir şey yok. Belki kart başka bir sistemde denenebilir, böylece kartta bir defekt olup olmadığına karar verilebilir.

- Driver ve windows update sorunları. 1650 Super ile yaşadığımız sıkıntıyı studio driver ile çözdük. Aldığımızda ve sürücüyü ilk yüklediğimizde sıkıntı yoktu. Windows mu güncelledi, ne olduysa screen tearing, parıldama sorunları oluşmaya başladı. Arada görüntüyü kesiyordu fakat DP kabloyu söküp takınca tekrar görüntü veriyordu. Standart game driverı kaldırıp studio driver'a geçince son sürüm windows 10'da düzeldi. Varsa studio driver kullanmanızı tavsiye ederim çünkü çok daha stabil.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Bendeki çözümler bitti. Sadece sıcaklık ile ilgili olsa bu yük testinde %90 ihtimal çökerdi.

Şimdi üç durum var:

- Birincisi güç sorunları. PSU o gücü veremiyor olabilir. Denemek için sertifikalı sağlam bir psu ile denemek gerek. 170 W, kart için sınırlar dahilinde olsa bile az buz bir miktar değil.

- İkincisi kart üzerindeki bir sorun. Güç ile ilgili olabileceği gibi soğuk lehim vs. bir durum olabilir. Maalesef artık üretilen kartlar 10-15 yıl öncekiler gibi değil. Bir sürü madde sağlığa zararlı diye kullanılmıyor fakat bu da kartın ömründe önemli ölçüde düşüşe yol açıyor. Garantisi bittiyse bu durumda yapacak bir şey yok. Belki kart başka bir sistemde denenebilir, böylece kartta bir defekt olup olmadığına karar verilebilir.

- Driver ve windows update sorunları. 1650 Super ile yaşadığımız sıkıntıyı studio driver ile çözdük. Aldığımızda ve sürücüyü ilk yüklediğimizde sıkıntı yoktu. Windows mu güncelledi, ne olduysa screen tearing, parıldama sorunları oluşmaya başladı. Arada görüntüyü kesiyordu fakat DP kabloyu söküp takınca tekrar görüntü veriyordu. Standart game driverı kaldırıp studio driver'a geçince son sürüm windows 10'da düzeldi. Varsa studio driver kullanmanızı tavsiye ederim çünkü çok daha stabil.

Var hocam studio driver DDU ile silip studio driver kuruyorum o zaman teşekkürler 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Hocam sistemde kullandigin PSU nedir ? Bu sıcaklık değerleri normal

طדṮ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

https://www.itopya.com/cooler-master-mwe-750w-80-bronze-v2-2xeps-120mm-fanli-psu_u11445?srsltid=AfmBOortJifzDTUsybwxRJqUhpjGJx7zFzjU2RMPSvNZFZl9Tgooh2hK

bu var hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

CS2 girdim ısınmadayken yaptı sorunu.

Güvenli mod DDU ile sürücüyü sildim son sürüm studio driver kurdum.

Sonucu ekleyeceğim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    ErastoX bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

https://www.itopya.com/cooler-master-mwe-750w-80-bronze-v2-2xeps-120mm-fanli-psu_u11445?srsltid=AfmBOortJifzDTUsybwxRJqUhpjGJx7zFzjU2RMPSvNZFZl9Tgooh2hK

bu var hocam

Selam Hocam 80+ Bronze PSU 600W verdiğini hesaplarsak, 3060 lı bir sistemde normal şartlarda 600W civarı bir enerji çeker, bu biraz riskli normalde bi tık yukarda kalmak istersin.

2. bir durum daha öne gpu yaktıgını belirtmişşin 8pin soketi bir kontrol et orada bir sorun yaşanmıs olabilir yedek var ise değiştir. ( Sistem boşta iken kapandıgı için bu bana daha olası geldi )

En temiz kontrol yöntemi kartı söküp tanıdıgın birinin pc de denemen olur.

طדṮ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı
    ErastoX bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

bu var hocam

Selam Hocam 80+ Bronze PSU 600W verdiğini hesaplarsak, 3060 lı bir sistemde normal şartlarda 600W civarı bir enerji çeker, bu biraz riskli normalde bi tık yukarda kalmak istersin.

2. bir durum daha öne gpu yaktıgını belirtmişşin 8pin soketi bir kontrol et orada bir sorun yaşanmıs olabilir yedek var ise değiştir. ( Sistem boşta iken kapandıgı için bu bana daha olası geldi )

En temiz kontrol yöntemi kartı söküp tanıdıgın birinin pc de denemen olur.

1-bugüne kadar hocam bir çok oyun oynadım cod bf farcry serilerini gibi hep en yüksek ayarda oynadım daha 1 kez başıma gelmedi boştayken kapanması ilginç

2- psudan 2 adet 8 pin geliyor diğer pini takayım kart ilk geldiğinde diğer pini takınca kartta beyaz bir led var pc ilk açıldığında açılıp kapanıyor o hep açık kalıyor diye şuan ki pini takmıştım hala öyle sorun değil takayım diğer pini

3-kasası olan biri bulursam boş vakitte deneyeyim

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

OCCT programı ile teste soktum 1. dakikada tüm fanlar son hıza geçti ve ekran gitti.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

hakikaten aynı olay bende de oluyordu.

ama ne zaman yaptığını asla anlayamadım şu işe yaparken gidiyordu diyemem

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
Toplam Hit: 2177 Toplam Mesaj: 28
rtx 3060