folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Kartı Fan Sesi Sorunu

Ekran Kartı Fan Sesi Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

SAPPHIRE ATI HD4890 OC (256Bit) 1GB DDR5 AVIVO16X 

Marka ekran kartım var. 3 Gündüz fanından çıkan ses beni aşırı derecede rahstsız etmeye başladı.

Ürün 17.08.2009  tarihinde alındı.

resimde fanı göreceksiniz. Bu rahatsız edici sesin sorununu nasıl gideririz. servise falan göndereyim mi?

Toz veya benzeri bi olay yok ses yapmasını sağlayacak. fanda problem TIR TIR TIR  gibi ses yapıyor.

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

Hocam çıkar yağla diycem ama güzel alet fanın elinde kalmasını istemiyosan garantide devam ediyosa servise ver.Yok ben macerayı severim diyosan yeni fan al uğraşması zevkli oluyo..tır tır ses geliyosa fanın oynama ihtimali var..

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

basit sekilde açılsa açardım aslında. ama baya kasmıslar dış cepheyi heryerde vida falan.

dıştan biraz yağ kaydırdım ama tam gerekli yere temas ettiremedim sanki. dıştan çok müdehale edemiyorum fana.

nerden bulunur bunun fan ve benzeri parçalar?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

Dıştan yağ dökmeseydin hocam motor miline temas etmedikçe bi işine yaramaz aksine zarar toz tutar fan yapışır kalır.Bilgisayar parçaları satan yerlere bak olmazsa netten bulabilirsin.Macerayı sevmediğin anlaşıldı :) ver servise zamanı geçmeden..

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

hoca termal macunun varsa sök bütün zor değildir onu sökmek vidaları sök o dişli yerleri vardır onun onlarıda attır sök fan kapağını fanıda sök yağla. olmadı ver servise.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

teşekkür ederim ilginiz için.

macerayı severim ama donanım olayına sıcak bakamadım nedense hep kaçmışımdır :)

elimde kalıcak sanki herşey :)

aldığım yere mail attım cevap gelsin nereye göndermemi isterlerse göndecem artık. olumsuz durum olursa en yakın anlayan birinin yanına.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

hocam bu arada kaç kapıda aldın kartı?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Erkek

Power sup. yeterli olmayabilir.Gittikçe ses artar sonra bi bakmışın pc açılmıyo ekran kartının fanı bozulmuş.

profesyonel kahveci?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

Benim fanlarda 8 silindirli arabalar gibi ses çıkarıyordu yağladım düzeldi :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    self
    self's avatar
    Erkek

hocam en basiti ati yazılımından fan rpm sini düşür şuanlık en mantıklısı bu ısı deyerlerinede bak tabi bende de var devası bi grafik kartı fan lar ayarlı ses yok

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

şunudiyebilirim ekran kartım ocak gibi yanıyordu çok zor oldu (hatta vida çııkmadıgı için plastigi eritmek zorunda bile kaldım sora yama yaptım)

tamamen söküp termal i yeniledim en ufak toz bırakmadım şuan performans ın dorukllarındayım x)

Toplam Hit: 3865 Toplam Mesaj: 22