folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Kartı İçin Fikirlerinizi Bekliyorum.

Ekran Kartı İçin Fikirlerinizi Bekliyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selojohn
    selojohn's avatar
    Erkek

Yeni ekran kartı almayı düşünüyorum. sistemim şu:

QUAD CORE 2.40 LGA 775 1066MHZ 8MB (Q6600)

ASUSTEK P5KC P35 DDR2+3 GLAN+SATA2 16X

THERMALTAKE TOUGH QFAN 650W 14CM FAN

2 adet DDR3 4gb ram KINGSTON ( bunları da yeni alacağım.)

bana önerilen ekran kartı şu oldu:

POWERCOLOR ATI 6850.

sizce bu ekran kartı mantıklı mı? başka bi marka mı almalıyım? pc de sorun yaratır mı? ( takılma vs.)

tecrübelerinizi, fikirlerinizi, önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. 
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ekran kartı için bütçe ne kadar ? ayrıca Nvidia ekran kartı almanı tavsiye ederim...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Anakart ddr2 destekliyor sen ise ddr3 ram alacağım diyorsun?

Ekran kartında da ati yerine nvidia düşün.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

RaAmLis bunu yazdı:
    -----------------------------

Anakartı DDR3 destekliyor hocam o konuda sıkıntı yok ama 8 GB desteklemiyor. DDR3 için 4GB max, DDR2 için 8GB max değer belirtilmiş.

Ayrıca alacaksan 256 bitin altında ekran kartı alma. GTX 460 ve üzeri NVİDİA kartları öneririm 

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

edit: iki kere yazdık yahu...

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SanitariuM
    SanitariuM's avatar
    Erkek

Şöyle söyleyim baba bi ekran kartı düşünüyosan Nvidia GTX680 yada AMD HD7970, anakart ve işlemcini kesinlikle değiştirmelisin, çünkü QUAD CORE 2.40 ekran kartına dar boğaz yaratır, 70 kare çizmesi gereken yerde 35-40 kare çizer, İ5-İ7 yada AMD FX serisi (6 yada 8 çekirdekli) işlemci gerekir.

Ben oyun konusunda o kadar abarmıcam dersen, 6800 serisi yada GTX 560 işini görür.

" Bir Türk dünyaya bedeldir " Mustafa Kemal Atatürk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selojohn
    selojohn's avatar
    Erkek

RaAmLis bunu yazdı:

Ana kart ddr3 destekliyor. 2 adet ddr3 slot var.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selojohn
    selojohn's avatar
    Erkek

SanitariuM bunu yazdı:

Şöyle söyleyim baba bi ekran kartı düşünüyosan Nvidia GTX680 yada AMD HD7970, anakart ve işlemcini kesinlikle değiştirmelisin, çünkü QUAD CORE 2.40 ekran kartına dar boğaz yaratır, 70 kare çizmesi gereken yerde 35-40 kare çizer, İ5-İ7 yada AMD FX serisi (6 yada 8 çekirdekli) işlemci gerekir.

Ben oyun konusunda o kadar abarmıcam dersen, 6800 serisi yada GTX 560 işini görür.

anakart ve işlemciyi de değiştirirsem komple yeni bi pc yapmış olurum böyle bir şansım yok malesef. benim şu anda elimde olan anakart ve işlemcime bi ekran kartı alıp yoluma devam edebilme şansım var. oyun konusunda zaten abartı oyun oynayan biri değilim. tabiki de oynicam ama delicesine değil.

nvidia konusunda atiye göre çok daha pahalı oluyo o yüzden iyi bir ati bakıyodum. şu anda eski de olsa nvidia var ve bu zaman kadar nvidiadan şaşmam diyodum ama artık yenilemem lazım.

ati 6850 alsam bi sıkıntı yaşamam heralde?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selojohn
    selojohn's avatar
    Erkek

Jubei bunu yazdı:

Ekran kartı için bütçe ne kadar ? ayrıca Nvidia ekran kartı almanı tavsiye ederim...

300-350 civarı bakıyorum. nvidia daha pahalı oluyo diye ati bakıyorum. normalde nvidia almak isterim ama aynı özelliklerde ati daha ucuz gibi görüyorum ben.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

selojohn bunu yazdı:

Jubei bunu yazdı:

300-350 civarı bakıyorum. nvidia daha pahalı oluyo diye ati bakıyorum. normalde nvidia almak isterim ama aynı özelliklerde ati daha ucuz gibi görüyorum ben.

hd 6850 iyir 

bütcem yetmediği için dün gtx550 ti almak zorunda kaldım 6850 kadar olmasada fena deil dir buda

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

O zaman bunu al,hem asus 3 yıl garantisi var hemde servisi türkiyedeki en iyi servis olan ÇİZGİ elektronik tarafından servisi veriliyor.

ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3396

Toplam Hit: 2027 Toplam Mesaj: 15