Ekranım Sarılık Geçirdi !
-
Mürit arkadaşlar yaklaşık 6 senedir kullandığım tüplü 17" LG Flatron ez T710BH model bi ekrana sahibim
Birkaç gündür ekranımdaki orjinal windows mavisi kalktı ve ekran resmen sarılık geçirmiş gibi oldu :) sapsarı oldu tuhaf bi görünüm aldı
Getirip başka kasa bağladım ekrana ekran kartından kaynaklanabilir diye fakat tekrar aynı sorunu verdi yani ekran sarımsı bir görümdeydi...
Sizce ekran neden böyle yapıyor ... ? işin ilginç yanı arada bi bazen düzeliyor ..
1)Ekran kartına bağlı olan soketdemi bi sorun olabilir diyeceksin.. :) cvp= Baktım soketlerde herhangi bi bükülme fln yok
2)Kabloyu değiştir diyebilirsiniz bunu daha denemedim denemek istiyorumda fakat ekranı açıcak malzeme(tornavida) vs yok
3)Sizce ekranın tüpümü bitti? Eğer tüp değiştirilicekse fiyatı ne kadardır ?
Şimdiden çok sağolun :)
-
ekrandan çıkan kablonun bi pin'i kopmuş olabilir
en büyük ihtimal bu
tüp bitse hiç gözükmez
han birde
9300k felan diye renkler olur onla oynanmış olabilir
monitörün menüsü varsa orda fabrika ayarlarına geri dönde wardır ona tıkla
ama bence ekranın kablosunda bir problem war ;)
-
abi 6 sene olmuş istersen yenisini al
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------ekrandan çıkan kablonun bi pin'i kopmuş olabilir
en büyük ihtimal bu
-----------------------------%99 bu dur :) 10 ytl ye değiştiriyolar elektronikçiler
-
tüp bitmemiştir bitmeye başlamıştr artk bırakda başlasın 6 sene dile kolay..
tüp değiştirme işine gelirsek fiyatları bilmiyorm ama tv den tahminimce uçuktur hiç bulaşma sen direk monitör ü deiştir ki bu aralarda lcd ler baya bi ucuzladı mesela 22" samsung lcd monitör ün fiyatını bi sitede 499$ diye okumştum sanırım..
taby normal monitör istiysan sana kalmş onlar dahada ucuz hatta beleşe bile bulabilirsin xP (x
-
Tüpü bitmeye başlamış olamaz. Ben 8 sene aynı monitörü kullandım sapasağlam çalışıyordu. Bizim okulda da bi pc'nin monitöründe aynı sorun var ve pcler 1-2 yıllık. Monitörün üstüne hafiften vuruyoduk düzeliyodu :)
-
strike bunu yazdı:
-----------------------------
Tüpü bitmeye başlamış olamaz. Ben 8 sene aynı monitörü kullandım sapasağlam çalışıyordu. Bizim okulda da bi pc'nin monitöründe aynı sorun var ve pcler 1-2 yıllık. Monitörün üstüne hafiften vuruyoduk düzeliyodu :)
-----------------------------ya şimdi monitörden monitör e değişir kullanıcıdn kullanıcıyada değişir.. hani sen iyi bakarsın monitörüne pc ni kapattıında onuda kapatrsın bu arkadaş kapatmas çok fazla süre açık kalır vs. tüp zarar görür.. taby Türk usulü çalıştırmak apayrı (x hoca sen kafasına vurmayı denedinmi belki düzelir xD
edit: strike hoca ankaradanmışsın ağustosun sonlarında gelicem oraya (=
-
TheGoFReT bunu yazdı:
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------ekrandan çıkan kablonun bi pin'i kopmuş olabilir
en büyük ihtimal bu
-----------------------------%99 bu dur :) 10 ytl ye değiştiriyolar elektronikçiler
elektronikçiyim zannetmiyorum pimlerden olcanı pimlerden olsa bile bende 5 lira:D ama digital boar dediğimiz bi devrede olabilir.ptc parçası olabilir ha bide 6 sene olmuş kanka al bi lcd monitör19 inç 220 ytl hallederisedüt: tüpten deildir kanka bitse renkler solar ve ilk kırmızı renk giderdi
-
iki sebebden yapar binincisi sinyal kablosu arızalanmıştır ikinciside içinde PTC diye bi parça var o bozulmuştur ondan yapar
-
benimkide bozulmştu kablodandı kabloyu değiştirdim bu seferde ekranın otomatik ayarlama tuşuna basınca görüntüü yukarı kaydırıo hazır bu başlık altında soram?
-
efrasyap bunu yazdı:
abi 6 sene olmuş istersen yenisini al
-----------------------------compaQ V45 kullanıom bana geleli 5 yıl oldu bnden öncede bikaç yıl kullanıldı hala taş gibi (: