folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder El Titremesini Azaltmak

El Titremesini Azaltmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

hocam yakın zamanda bir norolojiye ve fizik tedaviye görün. böyle tavsiye ile öneri ile olacak iş değil. 

sorun çok çeşitlidir, her şeyden olabilir. biri bir şey önerir burada kullanırsın ters teper daha beter olursun. 

bu arada parmak çıtlatma parkinson yapar, neden olur demek tamamen hurafedir hocam.

eklemler arasındaki sıvının doldur boşatı olarak görebilirsin çıtlatmayı. zarar veya yarar tam belli değil. ama ileride kireçleme vb. problemler olma ihtimali bir gram daha fazladır. parkinson dediğimiz olay norolojiktir. onu kafana takma.

dediğim gibi bu 2 bölüme gidip bi kontrol yap hocam. 

birde kırmızı et tüketimi ne durumda ? kırmızı et tüketiminin az olduğu durumlarda bu sorun ortaya çıkabiliyor.

misal ben belli süre (max 1 hafta) içinde kırmızı et 1 parçada olsa tüketmezsem elde titreme ve hafif sersemlik oluyor. 

Çok nadir, genelde tavuk tüketiyorum.Yani bazı bazı sucuk yediğim oluyor ancak dediğim gibi nadir.Nasıl bir etkisi oluyorki acaba?

Kırmızı et meme yapmaz sadece bunu biliyordum :D

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

Pipeti tutuşunda hata olduğunu düşünüyorum ben hocam büret falan kullanırken sorun oluyor mu ?

oluyor, yani ellerimi sabit tuttuğumda titriyorlar, ama hocalarınki sanki robot gibi

Parmak uçlarından pipeti çok sıkıyor olabilir misin ? sonuçta cam malzeme bunlar ağırlıkla alakalı bir durum değil ya tutuşunda hata var yada nörolojik bir problem var 

طדṮ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Spor yap. Body yap. Bende de vardı spor yaptığım zamanlar kaybolmuştu.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

Pipeti tutuşunda hata olduğunu düşünüyorum ben hocam büret falan kullanırken sorun oluyor mu ?

oluyor, yani ellerimi sabit tuttuğumda titriyorlar, ama hocalarınki sanki robot gibi

Parmak uçlarından pipeti çok sıkıyor olabilir misin ? sonuçta cam malzeme bunlar ağırlıkla alakalı bir durum değil ya tutuşunda hata var yada nörolojik bir problem var 

pipet olmasa bile mesela hani ilkokulda hocaya tırnaklarımızı gösterirdik ya ,o şekilde tuttuğumda bile çokda dikkat etmeden farkedilebilecek bir titreme oluyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

pipet olmasa bile mesela hani ilkokulda hocaya tırnaklarımızı gösterirdik ya ,o şekilde tuttuğumda bile çokda dikkat etmeden farkedilebilecek bir titreme oluyor

Bi doktora görünmen en iyisi hocam eller önemli şakaya gelmez 

طדṮ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

hocam yakın zamanda bir norolojiye ve fizik tedaviye görün. böyle tavsiye ile öneri ile olacak iş değil. 

sorun çok çeşitlidir, her şeyden olabilir. biri bir şey önerir burada kullanırsın ters teper daha beter olursun. 

bu arada parmak çıtlatma parkinson yapar, neden olur demek tamamen hurafedir hocam.

eklemler arasındaki sıvının doldur boşatı olarak görebilirsin çıtlatmayı. zarar veya yarar tam belli değil. ama ileride kireçleme vb. problemler olma ihtimali bir gram daha fazladır. parkinson dediğimiz olay norolojiktir. onu kafana takma.

dediğim gibi bu 2 bölüme gidip bi kontrol yap hocam. 

birde kırmızı et tüketimi ne durumda ? kırmızı et tüketiminin az olduğu durumlarda bu sorun ortaya çıkabiliyor.

misal ben belli süre (max 1 hafta) içinde kırmızı et 1 parçada olsa tüketmezsem elde titreme ve hafif sersemlik oluyor. 

Çok nadir, genelde tavuk tüketiyorum.Yani bazı bazı sucuk yediğim oluyor ancak dediğim gibi nadir.Nasıl bir etkisi oluyorki acaba?

Kırmızı et meme yapmaz sadece bunu biliyordum :D

b6-b12, folik asit eksikliği görülebilir hocam. ayrıca kemik ve bağlar için önemlidir. kalkıp burada tutarsız şeyler yazsam olmaz. kırmızı eti nette ufak bi araştırma yaparak bulabilirsin. eksikliğinde olabilecekler vb. gibi.

ama dediğim gibi ne öneri gelirse gelsin en temizi doktora gidip sonucu öğrenmek.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

aç karnına pekmez iç sabahları kan yapar biraz susatır ama titremeyi azaltıyor tecrübeyle sabit

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

benim elimde hiç tiremezdi ama  son zamnalrda dediğin gibi biraz titriyor.

bence kafaya birşey takınca oluyor onu keşfettim yani psikolojik. belki sende öyledir. yani kısaca sinirin bozulunca oluyor

neticede oda sinirle ilgili .

böyle bir mantık kurdum

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

El titremelerinin önemli bir nedeni de troid bozukluklarıdır. Tahlili kolaydır. Aile hekimliklerin de kan alarak yapıyorlar.  Ama zaten hekime gidersen bunları sana söyler. Söylemese de siz hatırlatabilirsiniz. 

Yaşınız genç ise hormonal sıçralamardan da olabilir. Bu normaldir ve ileryen zamanlarda geçer. Santral sistemden kaynaklanan bir durum ise o biraz daha karmaşık bir durum. Ama dediğim gibi bunların hangisi olduğunu tesbit edecek olan hekimdir.

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    karabudun bunu yazdı

El titremelerinin önemli bir nedeni de troid bozukluklarıdır. Tahlili kolaydır. Aile hekimliklerin de kan alarak yapıyorlar.  Ama zaten hekime gidersen bunları sana söyler. Söylemese de siz hatırlatabilirsiniz. 

Yaşınız genç ise hormonal sıçralamardan da olabilir. Bu normaldir ve ileryen zamanlarda geçer. Santral sistemden kaynaklanan bir durum ise o biraz daha karmaşık bir durum. Ama dediğim gibi bunların hangisi olduğunu tesbit edecek olan hekimdir.

Birkeresinde kilo alamadığım için gitmiştim doktora hormon testi yaptırdı ve yanlış hatırlamıyorsam hipofiz bezim çok çalıştığı çin metabolizmamın çok daha hızlı olduğunu söyledi, yaşım genç olduğundan ve harp okulu istediğimden beni ilaca başlatmadı.ama zaten daha fazla ilerlerse bir tedavye ihtiyacın olur dedi,yoksa sıtandart yiyip kilo almayanlardansın dedi ,rdelemedik.Sarhoş olamamaktan daha fazla sıkıntı yaratacağına inanmıyorum demişti başkabir doktorda.

Toplam Hit: 3619 Toplam Mesaj: 31