El Yapimi Bilgi İşlem Alarmı
-
Merhabalar bir alet ariyorum ki programlıyım https://xxx.com/check gibi bi adres verdiğimde orada bi mesaj var ise alarm ötsün beni uyandıracak güçte bi buzzer olabilir. Birde elektrik giderse vs diye pilli bi sistem olsun da istiyorum.
https://www.direnc.net/m5stack-esp32-s3-kart-bilgisayar Bu tarz bi alet çok güzel olurdu aslinda programlarım ona göre. Kendim modul modul toplamak istemiyorum sonra soketler gevşiyor vs sorun çikiyor tam lazım oldugu zaman çalışmıyor.
Kendim kart dizdirmem lazim o zamanda çok zaman alacak uğraşı kurtarmaz. Raspberry pi li bi tabletimsi ürün de işimi görür ama tavsiyeniz varsa güzel olurcaktır.
-
bulabildiğin en ucuz radyo + sana yetecek kadar bi hoparlör + IFTT tarzı otomasyon destekleyen akıllı priz
geçen TPLİNK akıllı priz görmüştüm mesela iftt desteklkiyo yazıyodu.
bi cron koyarsın 5 sn de bir request atıp bakar, sıkıntı varsa IFTT üstünden akıllı prizi açar radyo son ses çalar
-
Neden cep telefonunda aynı işi görecek mobil uygulama kullanmıyorsun?
-
yolbulucu bunu yazdı
bulabildiğin en ucuz radyo + sana yetecek kadar bi hoparlör + IFTT tarzı otomasyon destekleyen akıllı priz
geçen TPLİNK akıllı priz görmüştüm mesela iftt desteklkiyo yazıyodu.
bi cron koyarsın 5 sn de bir request atıp bakar, sıkıntı varsa IFTT üstünden akıllı prizi açar radyo son ses çalar
Efektif değil, çok bileşen olunca sorun cikar bi yerden. Elektrik gitti, internet gitti calismaz. Handle edemediğim çok case cikacak.
-
GoQaN bunu yazdı
Neden cep telefonunda aynı işi görecek mobil uygulama kullanmıyorsun?
app managment katmanında çok fazla sorun çıkabilir, mobil işletim sistemleri pili ve cihazi koruma üzerine bir çok önlem ile geliyorlar. Buna benzer bir uygulamayı bi yemek karti firmasina yapmiştik android application in servisini kill ediyordu 2 gün acik kaldiğinda. Benzer sorunları yaşayacağım muhtemelen diye o seçeneği düşünmedim. Ama saf bi linux terminal olursa olur. Bu yüzden raspberry pi terminal de güzel olurdu.
-
ESP32 ile web sayfasını kontrol edip, kendinize Telegram üzerinden mesaj gönderebilirsiniz.
Mesajın sizi uyandırması için mesaj aralığını 100 ms yaparsanız yeterli sesi yakalayabilirsiniz.
-
restoran sipariş sistemi gibi bir şey arıyorsun sanırım?
-
intranette çalışmıyorsa site7x24 de seni telefondan arıyor. o telefondan gelen aramaların sesini değiştirebilrsn. muhtemelen de uyanırsın :)
prtg kullandım ama dediğin gibi bişey orda yoktu :)
-
BiUyeOlamadim bunu yazdı
ESP32 ile web sayfasını kontrol edip, kendinize Telegram üzerinden mesaj gönderebilirsiniz.
Mesajın sizi uyandırması için mesaj aralığını 100 ms yaparsanız yeterli sesi yakalayabilirsiniz.
onun için espye gerek yok ki bro; sunucudan da yaparım ama telefon internet gibi şeylere güvenmiyorum kesildiğinde de ötsün SLA imzaliyoruz
*düzenleme :
telefonun sarji biter neti biter kapanır vs. Böyle bi terminal cihazda sarjin %20 altın iniyorsada öt, elektrik beslemen kesilmiş ise de öt (sarj almıyorsun) internet erişimin de yok, öt gibi yapabilirsin.
undefined-01 tarafından 15/Oca/25 09:31 tarihinde düzenlenmiştir -
rakkoc bunu yazdıBiUyeOlamadim bunu yazdı
onun için espye gerek yok ki bro; sunucudan da yaparım ama telefon internet gibi şeylere güvenmiyorum kesildiğinde de ötsün SLA imzaliyoruz
*düzenleme :
telefonun sarji biter neti biter kapanır vs. Böyle bi terminal cihazda sarjin %20 altın iniyorsada öt, elektrik beslemen kesilmiş ise de öt (sarj almıyorsun) internet erişimin de yok, öt gibi yapabilirsin.
abi esp32 le yaparız da gerek var mı bılemedım ?
ıkı tane freetier sunucuya bu confıgurasyonlara gore nodejs kurulur , sartlar saglandıgında da ıkıser tane api ile twilio ornegın cep telefonundan arar senı sms atar maıl atar uyarır ,ıllakı cıhaz ıstıyorsan bır tane de esp32 fılan koyarız bbuzzerleı kutulu sana cagrı cıhazı gıbı bıldırım atar .yanında tasırsın
-
hipokondriyak bunu yazdırakkoc bunu yazdıBiUyeOlamadim bunu yazdı
*düzenleme :
abi esp32 le yaparız da gerek var mı bılemedım ?
ıkı tane freetier sunucuya bu confıgurasyonlara gore nodejs kurulur , sartlar saglandıgında da ıkıser tane api ile twilio ornegın cep telefonundan arar senı sms atar maıl atar uyarır ,ıllakı cıhaz ıstıyorsan bır tane de esp32 fılan koyarız bbuzzerleı kutulu sana cagrı cıhazı gıbı bıldırım atar .yanında tasırsın
Tamda Pager işte Esp32(wifili) + pil + buzzer + ufak bi ekran (opsiyonel) cihaz bulsam onu kendime göre programlarım. Zaten düzeltme yaptiğim kisimda da yazdiğim gibi telefonlar vs de sorun oluyor.